ΑΠΟ ΤΟ "ΜΟΡΕΑ" ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ImageΑυξήσεις στα διόδια από 45% έως 140%!

Μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, που ισχύουν από αύριο, ανακοινώθηκαν χθες από την εταιρεία «Μορέας» που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. Όπως είπε στο «Θ» ο Γιώργος Σακκάς, οι αυξήσεις είναι όσο προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης που κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή. Οι νέες τιμές, που ακολουθούν, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και σηματοδοτούν αυξήσεις για δίκυκλα, τρίκυκλα σε ποσοστό 53,8%, για οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, ύψους μέχρι 2,20 μέτρα σε ποσοστό 45%, για οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με 2 ή 3 άξονες και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα σε ποσοστό 140%, καθώς και για οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα σε ποσοστό 124%!

 

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του «Μορέα» αναφέρονται τα εξής:

«Βάσει της κυρωθείσας από τη Βουλή με το Ν. 3572/2007 Σύμβασης Παραχώρησης, η Εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει από οκταμήνου με δαπάνες της, την κατασκευή σηράγγων των νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και την αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο των υφιστάμενων τμημάτων.

Από την Τρίτη 18 Μαρτίου η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ανέλαβε και τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη.

Οι οδηγοί που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο απολαμβάνουν νέες υπηρεσίες, όπως:

ΣΗΜΕΡΑ:

-        Λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας

-        Κινητές μονάδες περιπολίας, επέμβασης και συντήρησης σε 24ωρη βάση

-        Παροχή υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε συνεργασία με την εταιρεία Express Service.

ΣΥΝΤΟΜΑ:

-        Λειτουργία αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης για την επικοινωνία με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ο τετραψήφιος 1866).

Για την κάλυψη μέρους του κόστους κατασκευής (1,079 δισ. ευρώ) και της λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου, η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. θα προχωρήσει σύμφωνα με την κυρωθείσα από τη Βουλή Σύμβαση, στην αναπροσαρμογή των διοδίων τελών στο υφιστάμενο τμήμα. Σημειώνεται ότι τα διόδια τέλη, εν όψει και της έναρξης των Συμβάσεων Παραχώρησης, διατηρήθηκαν κατά τα τρία τελευταία χρόνια σταθερά στα επίπεδα που διαμορφώθηκαν την 1η Απριλίου του 2005.

Συγκεκριμένα από 2ας Απριλίου 2008, θα πραγματοποιηθεί αναπροσαρμογή των τιμών στους υφιστάμενους Σταθμούς Διοδίων σε μια μόνο κατεύθυνση, όπως ισχύει και σήμερα και θα απλοποιηθούν οι κατηγορίες των οχημάτων ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ   ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΤΙΜΗ

1        Δίκυκλα, τρίκυκλα    2,00 ευρώ

2        Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, ύψους μέχρι 2,20 μέτρα  2,90 ευρώ

3        Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με 2 ή 3 άξονες και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα  7,20 ευρώ

4        Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα         10,10 ευρώ.

Παράλληλα την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται στα διόδια Σπαθοβουνίου και Νεστάνης ο πομποδέκτης e-pass της Αττικής Οδού για ηλεκτρονικές διελεύσεις».

 

 

 

 

 
 
 
Advertisement