Ειδήσεις :: Οικονομία

17/11/2017 - 13:47
Πτώση στον τζίρο των καταστημάτων και στην Κυπαρισσία
 
Πενιχρά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεις και για την τοπική αγορά, αφού για μια ακόμη χρονιά οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις δεν είδαν αύξηση των πωλήσεών τους.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2017 - 16:23
Η θεματολογία που αναπτύχθηκε κατά τη «Συνάντηση Εργασίας» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτριο Τζανακόπουλο, έχει ως εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μανιάτη:
«1) Ακατάσχετος Λογαριασμός: είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα των επαγγελματιών... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2017 - 10:00
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε
 
 
Η αποζημίωση των πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015 σε περιοχές της Καλαμάτας καθορίσθηκε με απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών.
Η απόφαση, όπως αναφέρεται σε αυτή, στοχεύει στην υποστήριξη των... Διαβάστε περισσότερα...
13/11/2017 - 21:32
Το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί φέτος από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιο από πέρυσι, τόνισε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Αλέξης Τσίπρας.
Με τους ανέργους, τους νέους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να αποτελούν προτεραιότητα, 720 εκατ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή «έκτακτης ενίσχυσης» σε περίπου 3,4 εκατ.... Διαβάστε περισσότερα...
13/11/2017 - 17:42
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Θάρρος", ξεκαθαρίζει τόσο τη θέση του για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Μεσσηνία, αλλά και απαντά σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο το γενικότερο πλαίσιο όσο και για τις προτεραιότητες που υπάρχουν στην... Διαβάστε περισσότερα...
12/11/2017 - 18:24
Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Τριφυλία από τα… «χαράτσια» δημοτικών τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που μαζικά αποστέλλονται σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα ακίνητα των οποίων δεν υπάρχουν χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μάλιστα, τα χρηματικά ποσά που τους επιβάλλονται με τα «μπουγιουρντιά» της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας θεωρούνται, από πολλούς... Διαβάστε περισσότερα...
11/11/2017 - 11:56
Κατά την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», Γιώργος Γκούμας, είχε την ευκαιρία να του επισημάνει τα ήδη διαπιστωμένα προβλήματα της αγοράς και των επαγγελματιών. Τόνισε δε ότι «είναι πολύ σημαντικό, αφού διανύουμε το τέλος αυτής της χρονιάς και οι επιχειρήσεις... Διαβάστε περισσότερα...
11/11/2017 - 08:41
Ανακοινώθηκαν από το συνδυασμό, με επικεφαλής τον Γιώργο Γκούμα, οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές.
Αναλυτικά είναι οι εξής:
 
ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ     
ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου         ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ” ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του Παντελή      ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ... Διαβάστε περισσότερα...
10/11/2017 - 14:00
Η χαρτογράφηση της διαφθοράς στο δημόσιο για το 2016
 
 
Οι οικονομικές ατασθαλίες, η παραβίαση διοικητικών διαδικασιών, τα ζητήματα πολεοδομίας και δημοσίων έργων κόβουν τη μερίδα του λέοντος στις υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών σωμάτων τέθηκαν πλήθος υποθέσεων, πολλές εκ των... Διαβάστε περισσότερα...
10/11/2017 - 08:12
Τα ονόματα του συνδυασμού «Μεσσηνία – Καινοτομία» με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Ξυγκώρο, που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ανακοινώθηκαν χθες:
 

Α/Α  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ        ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   ΠΕΡΙΟΧΗ        
                                               
        ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες