Επιμένει στις θέσεις του για διάλυση των καταυλισμών των τσιγγάνων ο Τατούλης


 

Το 2013 θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολος χρόνος», εκτίμησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι, με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Για να τον αντιμετωπίσουμε», είπε, «θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε περισσότερες δυνάμεις».

 

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όμως, παρατήρησε πως το 2013 ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, αφού έχουν εξασφαλισθεί χρήματα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα προγράμματα κι εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί «έχουμε υλοποιήσει το σύνολο των υποσχέσεων που είχαμε πει προεκλογικά».

 

Όσο για το θέμα διάλυσης καταυλισμών των Ρομά, που έχει ζητήσει από την Αστυνομία, επισήμανε: «Επιμένω σε αυτό που είπα και, μάλιστα, με βαθιά γνώση του ζητήματος. Είμαι απέναντι στη λογική των γκέτο και των καταυλισμών. Πάντα διαφωνούσα με αυτή τη λογική. Η χώρα απουσιάζει παντελώς από την υποβολή και πρόταση προγραμμάτων. Η έννοια των ντεπό ανθρώπινων ψυχών είναι μακριά από τη δική μας αντίληψη. Εμείς υποστηρίζουμε πολιτικές σύγχρονες για την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία με ίσα δικαιώματα».

 

Υπογράμμισε επίσης: «Ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα, που ήρθαν κάποιοι εκ των υστέρων να μας κατηγορήσουν και προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους πάνω στα δράματα των ανθρώπινων ψυχών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνη να αποποιηθούν δημόσια τη δική τους θέση και στάση. Ας μας πουν συγκεκριμένα τι προτείνουν και τι έχουν κάνει μέχρι τώρα γι' αυτό το θέμα. Στον 21ο αιώνα δεν μπορούν να υπάρχουν καταυλισμοί».

 

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε πως δε χρειάζεται γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σημείωσε γι’ αυτό χαρακτηριστικά: «Δε χρειάζεται ένα κομματικό στέλεχος που ο καθένας θα λέει το μακρύ και το κοντό του. Υπάρχει αδυναμία υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης για την αντιμετώπιση προβλημάτων».

 

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο, ανέφερε ότι μέσα στο 2013 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος στο τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη, τρέχουν, είπε, οι μελέτες για τον ανατολικό άξονα και την ανάπτυξη πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και έως τον προσεχή Απρίλιο θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός.

 

Παράλληλα, ανέφερε πως η Πελοπόννησος θα είναι η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση ANUGA (Ανούγκα) της Γερμανίας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

 

Για το μέγα ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δήλωσε ότι μέσα στο 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η μονάδα διαχείρισης, η αποκατάσταση των χωματερών και η διαδικασία κομποστοποίησης και ανακύκλωσης.

 

«Η Περιφέρεια θα έχει την πιο ολοκληρωμένη διαχείριση με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε «τυχοδιωκτικά» τα ερωτήματα που υποβάλλουν με ερωτήσεις τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Πού ακούστηκε να επαινείται βουλευτής που κατόρθωσε και έκοψε χρήματα για την Περιφέρεια;».
Τέλος, σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τόνισε: «Καμία απόφαση δε θα παρθεί ερήμην του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δε θα υπάρξει καμία μεταβολή και παρακολουθούμε τα πράγματα πολύ στενά».