Προτάσεις για τις ειδικές θέσεις στάθμευσης στην Καλαμάτα


 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Κλάδη και της αρμόδιας αντιδημάρχου Μ. Οικονομάκου, με αντικείμενο την «προσφορά δεκατιανού» σε 86 μαθητές που φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, «η σχετική διαδικασία θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο αλλά και στις αρχές της παιδαγωγικής. Σε κάθε περίπτωση, η γενική εκτίμηση όλων είναι ότι το πρόβλημα είναι μικρό σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της πόλης και του Δήμου (12.000 περίπου). Όμως, για το Δήμο υπάρχει υποχρέωση παροχής συνδρομής, έστω και για ένα μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι η αρμοδιότητα της παρασκευής του, μέσω πιστοποιημένου εργαστηρίου, και η διανομή του στα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα είναι του Δήμου Καλαμάτας, ενώ ο εκπαιδευτικός θα φροντίζει έτσι ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται με τρόπο που να μην προκαλεί ψυχολογικά ή άλλου είδους προβλήματα στα παιδιά.

Α.Π.