«Τρέχω για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014»… για καλό σκοπό! (βίντεο)

«Τρέχω για το Καλαματιανό  Καρναβάλι 2014»… για καλό σκοπό! (βίντεο)

«Χριστουγεννιάτικη», καθώς θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου, θα είναι η πρώτη φετινή εκδήλωση για το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι.
Μάλιστα, η Καρναβαλική Επιτροπή παραχώρησε χθες στα γραφεία της συνέντευξη Τύπου. Τα μέλη της, Νίκος Κουρής και Χάρης Βγενής, μίλησαν για το «Τρέχω για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014».
Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 2 χλμ. με φιλανθρωπικό σκοπό, με αφετηρία την πλατεία Όθωνος και κατάληξη το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στα γραφεία της Καρναβαλική Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο.
Η εν λόγω ημερομηνία επιλέχθηκε, γιατί η Καλαμάτα αυτές τις ημέρες θα έχει αρκετό κόσμο και έτσι η προβολή του «Καλαματιανού Καρναβαλιού» θα είναι μεγαλύτερη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα ακολουθήσει ένα πάρτυ για τους συμμετέχοντες και όχι μόνο, με πολλές εκπλήξεις, αλλά και με ένα κέικ «γίγας» 50 μέτρων, που θα κατασκευάσουν εθελοντικά οι μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ και θα γευτούν οι παρευρισκόμενοι.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης που είναι τα ΙΕΚ Ορίζων, η ομάδα των μαγείρων, η λέσχη αρχιμαγείρων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου της πόλης που θα προσφέρουν ροφήματα, καθώς και τους τεχνικούς των ηχητικών συστημάτων που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς. Κλείνοντας, κάλεσαν όλους τους Καλαματιανούς να συμμετάσχουν στον αγώνα, αλλά και στη διοργάνωση του «Καλαματιανού Καρναβαλιού». Τόσο στην αφετηρία όσο και στον τερματισμό του αγώνα θα υπάρχουν «κουμπαράδες» και τα λεφτά που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας.
Για το λόγο αυτό στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, που ευχαρίστησε τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής για αυτή την προσφορά τους και κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να συμμετάσχουν τόσο στην συγκεκριμένη εκδήλωση όσο και στο Καλαματιανό Καρναβάλι του 2014.
Κ. Γαζ.

http://youtu.be/ywAtptkiP28

«Τρέχω…» για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014

«Τρέχω…» για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014

Το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι αρχίζει… πολύ νωρίς. Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με την Καρναβαλική Επιτροπή, θα γίνει η πρώτη μεγάλη προκαρναβαλική εκδήλωση, η οποία, μάλιστα, θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου περίπου 2 χιλιομέτρων, που αντιστοιχεί κατά κάποιον τρόπο στη διαδρομή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης. Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει πάρτυ στην κεντρική πλατεία με μουσικοχορευτικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να συμπληρώνουν τις αιτήσεις συμμετοχής στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (ημιώροφος), καθημερινά, από 7.00 το απόγευμα έως 10.00 το βράδυ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο.
Στα σημεία αφετηρίας και τερματισμού θα υπάρχει μάλιστα «κουμπαράς», όπου προαιρετικά οι συμμετέχοντες και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν σε κάποια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και οι εκπρόσωποί τους θα είναι παρόντες.
Άμεσα δε, «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο και το επίσημο site του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ενώ όλοι μπορούν να γίνουν μέλη της ομάδας «Φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού» στο Facebook.

Τρέχω για το Καλαματιανό καρναβάλι 2014


Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει σιγά σιγά η Καλαμάτα αφού ξεκινούν οι εκδηλώσεις που έχουν σχέση με αυτό.
Ακολουθούν ανακοινώσεις που  έχουν σχέση με αυτό:
Το 2ο Καλαματιανό καρναβάλι, αρχίζει….. πολύ νωρίς. Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η πρώτη μεγάλη προκαρναβαλική εκδήλωση, η οποία θα έχει μάλιστα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου περίπου 2 χιλιομέτρων που αντιστοιχεί κατά κάποιο τρόπο στην διαδρομή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης. Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης μας με μουσικοχορευτικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθαίνουν περισσότερες πληροφορίες και να συμπληρώνουν τις αιτήσεις συμμετοχής στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (ημιώροφος) καθημερινά από 19:00 έως 22:00.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο. Στα σημεία αφετηρίας και τερματισμού θα υπάρχει μάλιστα «κουμπαράς» , όπου προαιρετικά οι συμμετέχοντες και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν σε κάποια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και οι εκπρόσωποι τους θα είναι παρόντες στην εκδήλωση. Η προσπάθεια για ένα καλύτερο καλαματιανό καρναβάλι έχει ξεκινήσει. Άμεσα «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο και το επίσημο site του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ενώ υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλη της ομάδας «Φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού» στο Facebook, για να μαθαίνετε και από εκεί όλες τις δράσεις και τα νέα για την όλη διοργάνωση.
Το Καλαματιανό καρναβάλι …μπαίνει ξανά στη ζωή μας !!!!
Καρναβαλική Επιτροπή

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους φωτογράφους 
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Η προετοιμασία για το Καλαματιανό Καρναβάλι έχει ήδη ξεκινήσει. Στα πλαίσια αυτής της γιγάντιας προσπάθειας, σας καλούμε να υποβάλετε τις προτάσεις σας σε ό,τι έχει σχέση με τη φωτογραφική κάλυψη του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014, στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής (ημιώροφος Πνευματικού Κέντρου) μέχρι την Παρασκευή 13/12/2013.
*Λόγω των αυξημένων αναγκών, όσον αφορά στον σχεδιασμό του φετινού Καρναβαλιού, θα υπάρξουν διευκρινιστικές συζητήσεις και συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Νίκο Κουρή στο τηλέφωνο: 6944360670.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία σας.
Καρναβαλική Επιτροπή