Σοκαριστική περιγραφή γιατρού για την κατάσταση της 49χρονης που κατακρεουργήθηκε από τα σκυλιά


Στις 28 Μαρτίου η δίκη του 58χρονου ιδιοκτήτη τους

«Η γυναίκα έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στα γεννητικά όργανα και τα πόδια, που είναι σε βαθμό αναπηρίας». Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε χθες γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας, απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, όπου οδηγήθηκε για να δικασθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης των δύο σκυλιών Κάνε Κόρσο που το βράδυ της Δευτέρας κατακρεούργησαν μια 49χρονη στην οδό Ηρώων.
Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όμως, όπως διευκρίνισε η γιατρός, θα απαιτηθεί η μετάβασή της στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις.
Καθώς ήταν αδύνατη η παρουσία του θύματος στη χθεσινή διαδικασία, η πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, Παν. Νταή, για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για τις 28 Μαρτίου.
Στο μεταξύ, από χθες με διάταξη εισαγγελέα, η οποία ήδη εκτελέσθηκε, αφαιρέθηκε η επιμέλεια των δύο σκυλιών από τον 58χρονο, ενώ παραδόθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας.

Αιτήματα αναβολής
Χθες το μεσημέρι ο 58χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικασθεί, όμως αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισής του, Παν. Μωράγιωργας, ζήτησε αναβολή εκδίκασης, με την Έδρα του δικαστηρίου να την απορρίπτει και να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά. Ήταν, μάλιστα, και η στιγμή που η εισαγγελέας ρώτησε αν κάποιος από τους παριστάμενους μάρτυρες γνωρίζει πότε το θύμα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ώστε να καταθέσει. Εκτός διαδικασίας απάντηση έδωσε γιατρός που βρισκόταν στην αίθουσα, καθώς είχε άποψη για το περιστατικό. Τα όσα είπε προκάλεσαν έντονη αντίδραση από το συνήγορο υπεράσπισης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με την Έδρα του δικαστηρίου.
Ύστερα από ολιγόλεπτη διακοπή, στην αίθουσα παραστάθηκε και ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, ο οποίος επανέφερε το αίτημα αναβολής, μεταφέροντας την επιθυμία της 49χρονης να παρευρεθεί στο δικαστήριο.
Η Έδρα δέχτηκε το αίτημα και όρισε νέα ημερομηνία στις 28 Μαρτίου, ενώ προχώρησε σε άρση κράτησης του 58χρονου.

Τι ισχυρίζεται
Η γυναίκα, η οποία έχει υποστεί πολλά τραύματα από τη μέση και κάτω, όπως και στα χέρια, από την επίθεση των δύο σκύλων, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ η περιγραφή της κατάστασής της από τη γιατρό ήταν συγκλονιστική.
Τα σκυλιά, έπειτα από εντολή και της Αστυνομίας, θα εξετασθούν από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ενώ θα γίνει έλεγχος αν πάσχουν από κάποια ασθένεια και έχουν εμβολιασθεί κανονικά. Θα τεθούν, δε, υπό παρακολούθηση για ορισμένο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος ισχυρίζεται ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία έχει εδώ και 6 χρόνια, να μην μπορούν να εξέλθουν από το χώρο, με μεγάλες μάντρες και περίφραξη. Εικάζει, δε, ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα και έτσι βγήκαν, χωρίς αυτός να το αντιληφθεί.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι οι αναφορές κατοίκων για παλαιότερες επιθέσεις δε σχετίζονται με τα δικά του σκυλιά.

Της Βίκυς Βετουλάκη