Δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στη Μεσσηνία

Δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στη Μεσσηνία

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου 2017) η Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει μία σειρά από εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών του Νομού Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, οι δράσεις, που θα λάβουν μέρος στους Δήμους Καλαμάτας και Οιχαλίας, έχουν ως εξής:
-Την Πέμπτη 2/11 θα αναζητηθούν στο κέντρο της Καλαμάτας «χώροι φιλικοί στο θηλασμό» και θα τοποθετηθούν ειδικά σήματα που θα τους υποδεικνύουν για τις θηλάζουσες μητέρες.
-Την Παρασκευή 3/11 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας το πρωί 9.00-13.00 και το απόγευμα 5.00-7.00 θα τοποθετηθεί τραπέζι με έντυπο ενημερωτικό υλικό για πληροφόρηση του κοινού για την αξία του μητρικού θηλασμού.
-Τη Δευτέρα 6/11, στις 6.30 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας, θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» ομιλίες για την προαγωγή του Μητρικού  Θηλασμού.
Τέλος, στο πλαίσιο προώθησης και προαγωγής του μητρικού θηλασμού και προκειμένου η ενημέρωση του κοινού να είναι μεγαλύτερης εμβέλειας, σήμερα Τρίτη μεταξύ 5.00 και 6.00 το απόγευμα στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Καλαμάτας θα γίνει συζήτηση, όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις για τον εορτασμό της παγκόσμιας εβδομάδας και την προώθηση της αξίας του μητρικού θηλασμού.