Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο της 24χρονης στο Πολυλίμνιο

Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο της 24χρονης στο Πολυλίμνιο

Ενημέρωση: Αναβλήθηκε τελικά για τις 7 Απριλίου η δίκη που θα ξεκινούσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καλαμάτας αναμένεται να καθίσουν σήμερα συνολικά 40 κατηγορούμενοι για την τραγική ιστορία στο Πολυλίμνιο Χαραυγής, όπου τον Αύγουστο του 2016, εξαιτίας κατολισθήσεων, σκοτώθηκε μια 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα και τραυματίσθηκε σοβαρά η 25χρονη φίλη της από την Καλαμάτα.

Κατηγορούμενοι είναι ο δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την περίοδο εκείνη, στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας

Οι 40 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεων.

Τραγικός θάνατος

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016 τρεις φίλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή μας και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όσο ήταν εκεί συνέβη μεγάλη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τα τρία κορίτσια. Η άτυχη 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα σκοτώθηκε ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε και η 25χρονη φίλη τους.

Η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε τότε από τις εισαγγελικές Αρχές ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα με την άσκηση ποινικών διώξεων σε συνολικά 41 άτομα, με τα 40 να οδηγούνται σήμερα στο εδώλιο.

Κι άλλα περιστατικά

Από εκείνη την τραγική ημέρα το Πολυλίμνιο θεωρείται κλειστό, ωστόσο κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες τουρίστες το επισκέπτονται παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες που ενημερώνουν τον κόσμο πως εισέρχεται στα μονοπάτια και τις λίμνες με δική του ευθύνη. Μάλιστα, φέτος τον Ιούνιο ένας 22χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, από τη Μαγούλα Σπάρτης, έχασε τη ζωή του έπειτα από βουτιά από βράχο 20 μέτρων στη λίμνη Κάδη στο Πολυλίμνιο. Οι δύτες τον ανέσυραν νεκρό από βάθος 6 μέτρων.

Στο παρελθόν και πριν από το θάνατο της κοπέλας, είχαν σημειωθεί άλλα δύο περιστατικά, από τα οποία υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και τα οποία αναφέρονται στο κατηγορητήριο που έχει σχηματισθεί για τη σημερινή υπόθεση.

Της Βίκυς Βετουλάκη