Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα- 14χρονος έπιασε το Σταυρό και φέτος


Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.
Νωρίς το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας όπου παρέστησαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.


Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο μαθητής Γυμνασίου Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος που να σημειωθεί έπιασε το Σταυρό και πέρυσι.
Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Απευθυνόμενος στους πιστούς ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ανέφερε ότι η σημερινή εορτή αποτελεί ευκαιρία φωτισμού για όλους, τονίζοντας ότι με αγάπη και αλληλεγγύη θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι όποιες δοκιμασίες μαστίζουν το λαό και την πατρίδα μας.
Τέλος, ακολούθησε εκδήλωση κατά την οποία κόπηκαν οι βασιλόπιτες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Να σημειωθεί πως τα φλουριά βρέθηκαν στα κομμάτια του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου.

https://www.youtube.com/watch?v=Tk5Y4SeUYTs

avatar
  Subscribe  
Notify of