Συνάντηση των δημάρχων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης

Συνάντηση των δημάρχων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης

Ενίσχυση της συνεργασίας των δυο δήμων

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε στο δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο συνάδελφός του, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχθές, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Καλαματιανός αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Αβαρλής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και στην αναζήτηση κοινών δράσεων των δύο πόλεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη δυνατότητα συνεργασίας στον τουρισμό, τις εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις, τις καλές πρακτικές σε θέματα αστικής κινητικότητας κ.ά.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών δράσεων, εστιάζοντας στον πολύπλευρο υποστηρικτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κ.Ε. «Φάρις», ενώ εκτενής ήταν η αναφορά στην προετοιμασία των εκδηλώσεων εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και παρουσίασε τις βασικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. Ο Κ. Ζέρβας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εν λόγω δράσεις, ενώ τόνισε ότι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται επίσης σε πυρετώδη προετοιμασία. Παράλληλα, υπάρχει διάθεση να τιμηθεί στη Θεσσαλονίκη και η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 2022.

Επίσης οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για ζητήματα καινοτομίας και έξυπνων τεχνολογιών προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Δήμων, που ξεκίνησε επί δημαρχοντίας Π. Νίκα στην Καλαμάτα και Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.