ΝΕ(Υ)ΜΑ στην Γεύση και στην απόλαυση


ΜΠΥΡΑ ΝΕΜΑ: Η πρώτη Μανιάτικη μπύρα

Με έμβλημα το λυκίσκο, τη φραγκοσυκιά αλλά και τους μανιάτικους πύργους, σήμα κατατεθέν της Μάνης, η μπύρα ΝΕΜΑ, μας προσκαλεί αλλά και μας προκαλεί να την απολαύσουμε.

Δροσερή, αρωματική, εύπεπτη και ελαφριά (4,6% alc.) διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά μιας απαστερείωτης, αφιλτράριστης, φρέσκιας μπύρας με κύριο χαρακτηριστικό τη ζωντανή μαγιά της.

Με έμβλημα το λυκίσκο, τη φραγκοσυκιά αλλά και τους μανιάτικους πύργους, σήμα κατατεθέν της Μάνης, η μπύρα ΝΕΜΑ, μας προσκαλεί αλλά και μας προκαλεί να την απολαύσουμε.

Δροσερή, αρωματική, εύπεπτη και ελαφριά (4,6% alc.) διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά μιας απαστερείωτης, αφιλτράριστης, φρέσκιας μπύρας με κύριο χαρακτηριστικό τη ζωντανή μαγιά της.

Συναντήσαμε το Χρήστο Μεϊμετέα, ιδρυτή της μπύρας ΝΕΜΑ, τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε ακολουθούν.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Γιατράκου

Σαν μανιάτικα προϊόντα κυρίαρχα σκεπτόμαστε είναι το λάδι, τις ελιές, το αλάτι… Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με κάτι εντελώς διαφορετικό ;

Το λάδι, οι ελιές και άλλα ξακουστά προϊόντα της μεσσηνιακής γης αποτελούν εδώ και δεκαετίες την αφετηρία της μεσσηνιακής γαστρονομικής παράδοσης. Θεωρήσαμε πως υπάρχουν τόσο ο χώρος όσο και οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή ενός νέου προϊόντος, μια μπύρας που με τη φρεσκάδα και την ιδιαιτερότητά της ήρθε να συνοδεύσει αρμονικά τα υπόλοιπα καλουδια της Μεσσηνιακής γης.

Ποιες είναι οι μπύρες που παράγετε αυτή τη στιγμή; Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω εμπλουτισμό της γκάμας;

Τη δεδομένη στιγμή παράγουμε τρεις τύπους μπίρας : Νέμα ξανθιά (Lager), Νέμα Summer Ale και η πιο πρόσφατη δημιουργία μας η Νέμα India Pale Ale. Σχέδια και διάθεση για δημιουργία νέων τύπων μπίρας πάντα υπάρχουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέμα είναι η πρώτη και μοναδική μπίρα που παράγεται και εμφιαλώνεται στο Νομό Μεσσηνίας.

Τί σημαίνει ‘Νέμα’ ;

Νέμα θα πει ‘νεύμα-νόημα’ ή, καλύτερα, κάλεσμα. Είναι μία λέξη που έχει μανιάτικες ρίζες.

Ποια είναι  εκείνα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει;

Οι πρώτες ύλες είναι εκείνες που μας επιτρέπουν να ‘παίξουμε’ και να δημιουργήσουμε μοναδικές γεύσεις. Νερό Ταϋγέτου, μαγιά, σιτάρι και κριθάρι από τη Θράκη και διάφορες ποικιλίες λυκίσκου. Οι αφιλτράριστες μπίρες είναι από μόνες τους ξεχωριστές : πλούσιες σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά. Η Νέμα ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και τα ιδιαίτερα, ποικίλα αρώματά της.

Είναι εύκολο για τον καταναλωτή να επιλέξει ένα νέο brand μπύρας; Να φύγει δηλαδή από το συνηθισμένο και να δοκιμάσει κάτι καινούργιο;

Το καταναλωτικό κοινό έχει ωριμάσει και έχει περισσότερες απαιτήσεις από τη μπίρα του, κάτι που φαίνεται τελευταία και από την αύξηση της χειροποίητης μπίρας στην Ελλάδα. Ο καταναλωτής πλέον αρέσκεται στο να

δοκιμάζει και να πειραματίζεται. Στόχος μας είναι να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του κοινού, και γιατί όχι, να εκπλήξουμε τον ουρανίσκο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εικαστικό κομμάτι των ετικετών σας. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Θέλαμε στην ετικέτα μας να έχουμε στοιχεία από τη Μάνη. Οι μανιάτικοι πύργοι και η φραγκοσυκιά αποτελούν σήμα κατατεθέν της μανιάτικης γης.

Που μπορεί να βρει ο καταναλωτής τη Νέμα; Υπάρχουν πλάνα επέκτασης σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή ακόμη και στο εξωτερικό;

Προφανώς και υπάρχουν πλάνα επέκτασης. Έχουμε δεχθεί πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και από το εξωτερικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι Έλληνες ομογενείς που ανέκαθεν στήριζαν τα γηγενή προϊόντα. Το μέγεθος της επέκτασης θα το καθορίσει η ίδια η αγορά. Για αυτό πρωταρχικό μας μέλημα είναι να κερδίσουμε την αγορά αυτή με ποιοτική μπίρα.

Η Νέμα σήμερα είναι διαθέσιμη σε όλη τη Μεσσηνία με έντονη παρουσία στην πόλη της Καλαμάτας και φυσικά στη Μάνη.

Επικοινωνία

Άγιος Νικόλαος, Δυτική Μάνη

mani-brewery.gr

info@mani-brewery.gr