Δύο προφυλακίσεις και 3 με περιοριστικούς όρους για το «ξέπλυμα χρήματος»


Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που ξεπέρασε σε διάρκεια τις 18 συνεχόμενες ώρες, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πέντε πρώτων κατηγορούμενων για την υπόθεση που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του 45χρονου που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης και ο οποίος είχε καταδικασθεί αμετάκλητα για την κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος το 2004.

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 33χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται για εκβίαση και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ένας 35χρονος και ένας 43χρονος επιχειρηματίες, καθώς κι ένας 34χρονος αλλοδαπός.

Μάλιστα ορίσθηκαν και εγγυήσεις, στον μεν 35χρονο να καταβάλλει ως εγγύηση το ποσό των 20.000 ευρώ και στον 43χρονο το ποσό των 50.000 ευρώ.
Οι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Στον δε 34χρονο αλλοδαπό τέθηκε επιπλέον ο περιοριστικός όρος να μην επισκέπτεται τη Μεσσηνία.

Οι απολογίες θα συνεχισθούν σήμερα με τους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους.
Β.Β.


30/05/2020 20:54
Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα, η διαδικασία της απολογίας των 5 πρώτων κατηγορουμένων για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων και κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εκβίασης και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι 5 πρώτοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη, έχουν οδηγηθεί από νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην Ανακρίτρια Καλαμάτας για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του πρώτου κατηγορούμενου, του 45χρονου που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης, διήρκεσε πολλές ώρες και η διεξοδική διαδικασία συνεχίζεται πλέον με τους υπολοίπους.

Βάση του σχεδιασμού που είχε γίνει, σήμερα θα ολοκληρωθεί (έστω και αργά τη νύχτα) η διαδικασία της Ανάκρισης για τους 5 πρώτους και αύριο θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο για να απολογηθούν οι υπόλοιποι έξι.