Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: H ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean πισώπλατο χτύπημα στον τραυματισμένο τουρισμό

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: H ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean πισώπλατο χτύπημα στον τραυματισμένο τουρισμό

«Η εντελώς ξαφνική και πλήρως αναιτιολόγητη ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα αποτελεί πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας» σημειώνει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, δια του προέδρου της Δημητρίου Καραλή.

«Η εποχή», σημειώνεται ακόμη, «επιβάλλει την ενσυναίσθηση ευθύνης για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας, προκειμένου όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού να διατηρηθούν στα όρια της βιωσιμότητάς τους, ώστε, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν, αλλά να στηρίξουν την εθνική οικονομία. Και αυτό σε μια εποχή που η κατά το δυνατόν συγκράτηση των τουριστικών εσόδων αποτελεί τη μόνη και τελευταία λύση πριν οδηγηθεί η χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. 

Επιτέλους, θα πρέπει κάποιοι ευνοούμενοι διαχρονικά οικονομικοί παράγοντες να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί.

Μεμονωμένες, λοιπόν, πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συλλογικό όφελος στον τουρισμό, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όχι μόνο εμείς οι ξενοδόχοι κληθήκαμε μόνοι μας να τραβήξουμε το κάρο της οικονομίας, αλλά κάποιοι πήραν και το… καμουτσίκι!

Καλούμε την Περιφέρεια αλλά και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν άμεσα θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα, που αντιβαίνει στη λογική της συστράτευσης, την οποία, όπως φαίνεται, κάποιοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν».