Π. Μπασάκος: «Εδώ και καιρό τέσσερις παρατάξεις ζητάμε συζήτηση για το νερό της Μάνης »

Π. Μπασάκος: «Εδώ και καιρό τέσσερις παρατάξεις ζητάμε συζήτηση για το νερό της Μάνης »

Τις ενστάσεις του για κάποιες από τις λύσεις που προωθούνται για υδροδότηση χωριών της Μάνης, αλλά και για τις καταγγελίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκάδας ότι εξαιτίας και δικής του απουσίας την Παρασκευή δε συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Μάνης, εξέφρασε μιλώντας στο «Θάρρος» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέες Ιδέες Καλύτερες Ημέρες», Παναγιώτης Μπασάκος.

Ο κ. Μπασάκος τόνισε πως ούτε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά ούτε και σε αυτήν που είχε προγραμματισθεί για χθες το βράδυ, η πρόσκληση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλάμβανε οποιαδήποτε συζήτηση για τα προβλήματα νερού στη Μάνη.

Ο λόγος της αποχής
Εξήγησε πως πράγματι δεν πήγε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπως και ο κ. Μαραμπέας, και ο λόγος της αποχής τους αφορούσε στην τρίτη συνεχόμενη απευθείας ανάθεση για μεταφορά απορριμμάτων που ήθελε η Δημοτική Αρχή να εγκρίνει το συμβούλιο χωρίς ούτε έστω ένα τυπικό διαγωνισμό. «Λένε ότι λείπαμε εμείς, αλλά ο πρώτος που έλειπε ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων, ο κ. Χρηστέας. Επίσης, από το συνδυασμό του κ. Ανδροβιτσανέα έλειπαν δύο σύμβουλοι. Γιατί, λοιπόν, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος μιλάει μόνο για εμάς;», τόνισε ο κ. Μπασάκος.

«Έχουμε ζητήσει συζήτηση»
Για τη χρησιμοποίηση γεώτρησης ιδιώτη, ο κ. Μπασάκος σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση ανάλυσης του νερού από κρατικό εργαστήριο ή τη Διεύθυνση Υγείας, παρά μόνο μια ανάλυση από ιδιωτικό εργαστήριο.

«Και το σπουδαιότερο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία μελέτη άντλησης, σωλήνωσης και διοχέτευσης του νερού. Δεν υπάρχει κάποια μελέτη για τη γεώτρηση», συμπλήρωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ως αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με άλλες τρεις παρατάξεις του Σώματος, με 13 υπογραφές συμβούλων έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα του νερού. «Και κάθε φορά ο πρόεδρος του Σώματος το βάζει τελευταίο θέμα και κάθε φορά περνάει η ώρα και μας λέει ότι δεν προλαβαίνουμε να το συζητήσουμε», κατέληξε ο κ. Μπασάκος.

Της Βίκυς Βετουλάκη