Ακριβές μου εκλογές


Πρώτη Δημοσίευση: 14/10/2015 20:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2015 20:47
Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά…
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημοτικούς συμβούλους Καλαμάτας ότι, όταν βλέπουν τον Στασινό (φωτογράφος του "Θ") στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να έχουν τα… μάτια τους ανοιχτά και να προσέχουν. Γιατί μπορεί και να συλληφθούν σε… ακατάλληλη στιγμή. Όπως, για παράδειγμα, προχθές, που ένας σύμβουλος την ώρα της συνεδρίασης έπαιζε… φιδάκι.
Α.Π.


Ενός ευρώ… ντροπή
Οδηγός των ΚΤΕΛ Κορίνθου κατέβασε προχθές το μεσημέρι 10χρονο μαθητή που μόλις είχε τελειώσει την σχολική του μέρα στην Αρχαία Κόρινθο, καθώς δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του ενός ευρώ που του ζήτησε. Μάλιστα, απευθυνόμενος στο παιδί τού ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο με την αιτιολογία ότι «δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα».
Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κορινθίας, Παναγιώτης Μάρκελος, επιβεβαίωσε το γεγονός και μίλησε για λυπηρό περιστατικό, για το οποίο ντρέπεται, σημειώνοντας ότι επικοινώνησε με τον οδηγό, ο οποίος απολογητικά του είπε ότι θόλωσε» το μυαλό του.
Τις προηγούμενες μέρες το παιδί επικαλείτο την επερχόμενη παραλαβή της μαθητικής του κάρτας, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, και μπορούσε να επιβιβάζεται στο λεωφορείο χωρίς πρόβλημα.
Α.Π.


Πρόκληση για την πτωχευμένη
κοινωνία μας το συνέδριο στην Πύλο!
Με έκπληξη παρακολουθούμε στον τόπο της παράνοιας τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη μαρίνα της Πύλου με την ευκαιρία της έναρξης του συνεδρίου της ΑΒΤΑ που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου! Μια πρόκληση για την πτωχευμένη κοινωνία μας που δίνει τον καθημερινό της αγώνα επιβίωσης!
Και εύλογα αναρωτιέται κανείς, τόση χλιδή, τόσο πεταμένο χρήμα, τόση αλαζονεία, τόση αμετροέπεια, τόση «κιτσαρία», τόση ανευθυνότητα! Αν είναι δυνατόν!
Ένα συνέδριο υπερκοστολογημένο, που θα πληρωθεί από το overbooking του ΕΣΠΑ 2007-2014, μία δαπάνη που θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και ασφαλώς θα λείψει από κάπου αλλού, γιατί τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν και από κάπου έγινε «υπεξαίρεση»!
Οι αδυναμίες του «Καλλικράτη» βέβαια, που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε χωρίς «αβίαστες» συλλογικές διαδικασίες να μπορεί να διαθέτει χρήματα από τα διάφορα ταμεία στις ποικιλώνυμες αναπτυξιακές που δε δίνουν λόγο πουθενά!
Το κρίσιμο ερώτημα, βέβαια, παραμένει, γιατί οι ελεγκτικές δομές μας, επίτροπος και ελεγκτικό συνέδριο, θα εγκρίνουν τις δαπάνες της «μπαλονοβραδιάς» της Πύλου!
Και βέβαια ακόμη πώς το πτωχευμένο κράτος μας ανέχεται τέτοιες προκλήσεις. Ανάγκη να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα, γιατί καιρός είναι να ωριμάσουμε όλοι μας!
Γιώργος Πουλοκέφαλος,
Πολιτικός μηχανικός – πρώην πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου


Ακριβές μου εκλογές
Μπορεί ένα καταχρεωμένο κόμμα να κάνει εσωκομματικές εκλογές και να πληρώσει περίπου 700.000 ευρώ; Κι όμως, όπως πληροφορήθηκαμε, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Ν.Δ. θα κοστίσουν το προαναφερόμενο ποσό, εκ των οποίων 550.000 ευρώ θα πάνε στην εταιρεία που θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη (θα επιλεγεί μία από τις τρεις που διεκδικούν το έργο) και τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ για ψηφοδέλτια, κάλπες κ.ά. Ξέρετε πόσο κόστισε η ίδια διαδικασία το 2009, όπως λένε από τη Ν.Δ.; Περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ!


Η Βιτάλη «πάγωσε»
το Φεστιβάλ της ΚΝΕ
«Να αγαπάμε και να πιέσουμε τον Αλέξη για να κάνει σωστά πράγματα, όπως και τη Ζωή», είπε η τραγουδίστρια Ελένη Βιτάλη. Το περίεργο είναι πως η φράση ειπώθηκε στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, «παγώνοντας» τους παρευρισκόμενους.
Μάλιστα, η γνωστή τραγουδίστρια συμπλήρωσε «πάντα ψήφιζα Ανδρέα, τώρα ψήφισα Αλέξη».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», πυροσβεστικά λειτούργησε η Γλυκερία, που ευχήθηκε καλή δύναμη στην ΚΝΕ, θυμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην Ελένη Βιτάλη πως βρίσκεται στο φεστιβάλ της ΚΝΕ και όχι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρών στο περιστατικό ήταν και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που αποχώρησε ενοχλημένος.
Α.Π.


Καμπάνια για την κομποστοποίηση…
Μία πολύ χρήσιμη ιδέα κατέθεσε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Συγκεκριμένα, πρότεινε για την αύξηση του αριθμού των δημοτών που προβαίνουν σε οικιακή κομποστοποίηση, να υπάρχει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, μαζί με τα οικονομικά οφέλη που θα τους προσφέρει η συγκεκριμένη διαδικασία.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τόνισε ότι τέτοιες ενημερωτικές πρωτοβουλίες έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν γίνονται στα σχολεία, αλλά δεν απέρριψε και την πρόταση του δημοτικού συμβούλου…
Α.Π.


Δημόσιο έργο στις αυλές (;) ημετέρων…


Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς. Κατά το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σημείωσε ότι σε εργολαβία που εκτελείται μέσω του προγράμματος «Μπαλτατζής» στην Άμφεια, ύψους 300.000 ευρώ, μέσω μιας μελέτης που είχε εκπονήσει ο πρώην Δήμος Θουρίας, το μεγαλύτερο τμήμα του έργου γίνεται προς «εξυπηρέτηση»… ψηφοφόρων του δημάρχου, σε ιδιωτικούς χώρους.
Ο κ. Νίκας έδωσε αμέσως εντολή στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη να διεξαγάγει σχετική έρευνα και τα αποτελέσματά της να ανακοινωθούν στην επόμενη συνεδρίαση, αφού η καταγγελία είναι δημόσια και αρκετά σοβαρή.
Α.Π.


Πέρα από τους τύπους του νόμου…
Για το δρόμο… θυσίας ανθρώπων, κυρίως νεαρής ηλικίας, όπως είναι η Νέα Είσοδος, ρώτησε προχθές ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, και ζήτησε μέτρα πρόληψης από τη Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Νίκας προτίμησε, αντί για μια θαρραλέα τοποθέτηση, να "κρυφτεί" πίσω από το γεγονός ότι η ευθύνη του δρόμου ανήκει μάλλον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα, οφείλει ως πρώτος πολίτης του Δήμου να κάνει τα πάντα για την προστασία των δημοτών του. Να πιέσει, να φωνάξει, να απαιτήσει και, σε τελική ανάλυση, να πάρει ο ίδιος προληπτικά μέτρα. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Βεβαίως, η υπερβολική ταχύτητα είναι η κατ' εξοχήν αιτία των πολλών θανατηφόρων στη Νέα Είσοδο. Όμως, οφείλει να κινηθεί πέρα από τους… τύπους του νόμου.
Α.Π.


«Κέρδισε» το iphone 6…
Μήνυμα από εφαρμογή που έχει εγκατεστημένη στο κινητό του και επιτρέπει την επικοινωνία χωρίς χρέωση, δέχθηκε φίλος της στήλης. Το μήνυμα ανέφερε πως ο τηλεφωνικός του αριθμός είχε κερδίσει το νέο iphone 6 και πως για να το παραλάβει, θα έπρεπε να συνδεθεί με συγκεκριμένο σύνδεσμο. Ο ίδιος είπε πως δεν είχε πάρει μέρος σε κάποιον διαγωνισμό ούτε είχε εκδηλώσει πρόθεση ενδιαφέροντος.
Δε συνδέθηκε με το σύνδεσμο, αλλά κάνοντας σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπίστωσε ότι ο σύνδεσμος οδηγούσε σε ιστοσελίδα… γνωριμιών.
Ποιο θα ήταν το όφελος αν θα συνδεόταν, παραμένει άγνωστο…
Χ.Χ.


Για τη ΔΕΥΑΚ
Μια ενδιαφέρουσα επισήμανση μας έκανε φίλος και «ανταποκριτής» της στήλης. Όπως μας είπε, «η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Κοινωφελούς χαρακτήρα. Αφού έχει καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ και πλέον, γιατί δεν επιστρέφει μέρος εξ αυτών στους δημότες, όπως κάνει η ΔΕΗ (εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ κ.λπ.); Έχει μείνει στο παλιό, εδώ και χρόνια, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ με εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ.
Τα 100.000 ευρώ γιατί τα δίνει στο Δήμο (δωρεά φόρος 40%) για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, ενώ θα έπρεπε να τα επιστρέψει στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, υπερήλικες και άλλους;
Ο κόσμος έχει ανάγκη από πραγματική βοήθεια και όχι από τυμπανοκρουσίες για ολίγους».
Ως σημείωση πρόσθεσε την απορία του για το τι γίνεται με τα 500-600.000 ευρώ από το πολιτιστικό τέλος που παίρνει σε ετήσια βάση ο Δήμος Καλαμάτας.
Λογικές οι απορίες, ας ελπίσουμε ότι θα απαντηθούν.
Χ.Χ.


«Το ξέρω»
Τελικά και να θέλεις να αποφύγεις κάτι, δεν μπορείς. Έτσι έγινε και χθες το μεσημέρι, όταν γνωστή με πληροφόρησε πως ενώ βρισκόταν στον πεζόδρομο της Αριστομένους κόντεψε να τη χτυπήσει αυτοκίνητο. Επισήμανε στον οδηγό πως είναι πεζόδρομος, αλλά εκείνος της απάντησε με πολύ βαριεστημένο ύφος «το ξέρω» και συνέχισε την πορεία του έως τη διασταύρωση με τη Νικηταρά…
Χ.Χ.


Ενθουσιασμένοι
οι Βρετανοί
Ιδιαίτερα κολακευτικά και θετικά είναι τα σχόλια των Βρετανών που συμμετέχουν στο Συνέδριο ΑΒΤΑ στην Costa Navarino στην Πύλο.
Λάτρεις της τεχνολογίας όλοι τους, συνεχώς κάνουν δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.λπ.) και αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης σε μια πολύ μεγάλη γκάμα κοινού.
Μια μικρή ιδέα μπορείτε να πάρετε στις επόμενες σελίδες μας.
Β.Β.


Να μην αργήσει
το Επισιτιστικό
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιούχων για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα.
Οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό επίπεδο και αν όλα πάνε καλά, από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος.
Δυστυχώς, ορισμένοι συνάνθρωποί μας έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό το πρόγραμμα, το οποίο δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο.
Β.Β.
Θέλουν βελτίωση
Πολύς κόσμος, και ιδιαίτερα άνεργοι και μικρές επιχειρήσεις, περιμένει εναγωνίως την εφαρμογή των τεσσάρων προγραμμάτων ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκαν.
Από την προδημοσίευση, όμως, που έγινε προχθές διαφαίνεται ότι θα περιλαμβάνει αρκετά εξειδικευμένες μορφές επιχειρηματικής δράσης.
Το ζήτημα είναι ότι όσοι ενδιαφερθούν για τα προγράμματα αυτά δε θα επιχειρήσουν σε δύσκολα εφαρμόσιμα βήματα, που δε θα εξασφαλίζουν μέλλον στο εγχείρημά τους, ή θα φτιάξουν μια επιχείρηση που θα κλείσει με τη λήξη του προγράμματος. Θέλουν να επιχειρήσουν σε λύσεις που θα βοηθήσουν την επιβίωσή τους, διότι αυτό είναι το άμεσο ζητούμενο της εποχής.
Καλή είναι η πρόοδος σε νέα αντικείμενα και η καινοτομία, αλλά πρέπει να είναι βιώσιμα και, προπάντων, να απαντούν στις ανάγκες. Αλλιώς δεν έχουν καμία ελπίδα.
Ας ελπίσουμε πως, όταν θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση και «ανοίξουν» αυτά τα τέσσερα προγράμματα, θα απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας.
Β.Β.


Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου