Βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο Σπερχογείας


Πρώτη Δημοσίευση: 19/06/2013 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2013 20:23

Βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο Σπερχογείας 
Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είχαμε ακούσει στο παρελθόν. Όπως μας κατήγγειλε αναγνώστης, σε καθημερινή βάση κάποιοι, γνωστοί – άγνωστοι, σπάζουν τα μνήματα του κοιμητηρίου στη Σπερχογεία. 
Πέρα από την ψυχολογική βία που ασκείται σε όποιον βλέπει το μνήμα του αγαπημένου του προσώπου σπασμένο, υπάρχει και οικονομικό θέμα, αφού είναι υποχρεωμένος να το επισκευάσει.  
Η Αστυνομία, απ’ ό,τι μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, γνωρίζει το θέμα, αλλά αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά.    
Όμως, η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται και οι υπεύθυνοι φορείς να... σφυρίζουν αδιάφορα. 
Α.Π. 
 
Τώρα και ήχος στα κινητά! 
Το ακούσαμε κι αυτό. Χθες στην αίθουσα του Εφετείου Καλαμάτας, εν ώρα συνεδρίασης του Τριμελούς Κακουργημάτων, κάποιος είχε ξεχάσει ανοικτό το κινητό τηλέφωνό του. 
Πώς χτύπησε; Με το χαρακτηριστικό ήχο (τσοπανάκου) της Ελληνικής Ραδιοφωνίας… 
Β.Β. 
 
Από τώρα δεν υποφέρεται 
Κακά μαντάτα έφθασαν στα αυτιά μας όσον αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, κυρίως για όσους σχεδόν καθημερινά βρισκόμαστε στις αίθουσές του. 
Μάθαμε, λοιπόν, ότι φέτος πιθανότατα δε θα λειτουργήσει ο κλιματισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες… 
Και σας βεβαιώνουμε ότι από τώρα έχει αρχίσει η κατάσταση να γίνεται αφόρητη, καθώς οι συνεδριάσεις σταματούν μετά τις 5.00 το απόγευμα. 
Β.Β. 
 
Αναβλήθηκε η δίκη των αγροτών 
Στο σκαμνί του Μονομελούς ετοιμάζονταν να καθίσουν χθες 8 αγρότες από την ευρύτερη περιοχή των Χιλιοχωρίων για το κλείσιμο του κόμβου του Ασπροχώματος το 2010, στο πλαίσιο αγροτικών κινητοποιήσεων.  
Άπαντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών με πρόθεση και κατά συναυτουργία. 
Ωστόσο, λόγω της προχωρημένης ώρας το δικαστήριο δεν έγινε και αναβλήθηκε για το τέλος Ιανουαρίου του 2014. 
Β.Β. 
 
Διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών στη συμβολή Μακεδονίας και Θεμιστοκλέους 
Μπορεί να μην τοποθετήθηκαν φανάρια στη διασταύρωση της Μακεδονίας με τη Θεμιστοκλέους, εκεί που σημειώνονται ατυχήματα σε σχεδόν καθημερινή βάση, αλλά δυο ημέρες τώρα συνεργεία έκαναν διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών.  
Όμως, μόλις μετά από μία ημέρα κυκλοφορίας άρχισε να μαυρίζει το λευκό χρώμα των διαβάσεων κι ελπίζουμε πως δε θα ξεβάψει.  
Άλλωστε, από όσο μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου, ουδέποτε είχε γίνει εκεί σχετική διαγράμμιση κι όπως μπορώ να εκτιμήσω, υπάρχει η αισιοδοξία από πλευράς των αρμοδίων πως με τις διαβάσεις θα μειωθούν τα τροχαία.  
Για να δούμε…  
Χ.Χ.  
 
Εξυπνάδες… 

Χθες το μεσημέρι στη Νέα Είσοδο. Αυτοκίνητο θέλει να μπει στην Καλαμάτα και στο φανάρι της Αρτέμιδος δεν περιμένει τη σειρά του. Καταλαμβάνει στη διπλανή λωρίδα χώρο για όσους κινούνται ευθεία, βγάζει φλας πως θέλει να στρίψει αριστερά και περιμένει στη θέση του. Μόλις ανάβει το πράσινο για να κινηθούν όσοι πηγαίνουν ευθεία ή στρίβουν δεξιά στην Αρτέμιδος κι αφού έχει «μπλοκάρει» κάποια αυτοκίνητα που βρίσκονται κανονικά στο δρόμο, αποφασίζει να ξεκινήσει, προκειμένου να απελευθερώσει την κυκλοφορία. Πηγαίνει και στέκεται μπροστά και δεξιά από το πρώτο αυτοκίνητο και περνά οριακά, ίσως και με κόκκινο, τη διασταύρωση…               
Χ.Χ. 
 
Νομοταγής κατά το ήμισυ… 
Στη συμβολή της Ξενοφώντος με την Ύδρας κινείται ένα αυτοκίνητο. Σταματά στο STOP της Ξενοφώντος κι ενώ όσοι ακολουθούν περιμένουν πως θα συνεχίσει την πορεία του, «ακινητοποιείται». Όσοι ακολουθούν περιμένουν, αλλά δε βλέπουν αυτοκίνητο να έρχεται από την Ύδρας. Ένα μηχανάκι προσπερνά από τα δεξιά, ο οδηγός κουνά το κεφάλι του με αποδοκιμασία και την ίδια στιγμή ο οδηγός του αμέσως επόμενου αυτοκινήτου βλέπει την κίνηση που κάνει κάποιος όταν τον καλούν στο κινητό του τηλέφωνο…  
Χ.Χ. 
 
Της… ερμηνείας γίνεται! 
Εντάξει, δε λέω, είναι γνωστό ότι στη χώρα μας καθείς ερμηνεύει ό,τι θέλει, όπως θέλει και - νομίζει πως - τον εξυπηρετεί! Αυτό, πάντως, που γίνεται από προχθές το βράδυ που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, είναι το κάτι άλλο. Ελάχιστες συνετές και ψύχραιμες φωνές και απόψεις ακούγονται, επί της ουσίας, και οι οποίες αναφέρουν την απόφαση ως έχει και με τις νεότερες διευκρινίσεις του προέδρου του ΣτΕ.  
Συνδικαλιστές, πολιτικοί και κόμματα δίνουν τη δική τους ερμηνεία και χάνονται στη μετάφραση, αφού δε συμφωνούν ούτε στα αυτονόητα της απόφασης! 
Η.Γ. 
  
Δε με πείθουν Βενιζέλος και Κουβέλης! 
Χωρίς να επιθυμώ, σε καμία περίπτωση, να εμπλακώ με το πολιτικό παίγνιο που εξελίσσεται από την προηγούμενη εβδομάδα για την ΕΡΤ, μπορώ να κάνω μία διαπίστωση: Λυπάμαι πολύ, αλλά οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης δε με πείθουν ούτε με τις ερμηνείες τους για την απόφαση του ΣτΕ ούτε και με όσα λένε για την ΕΡΤ. Περισσότερο για να «χώσουν» στην κυβέρνηση δικά τους πολιτικά στελέχη μού φαίνεται ότι νοιάζονται, για να μοιράσουν καλύτερα με τον κ. Σαμαρά την πίτα της εξουσίας, παρά για να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στη χώρα, η οποία, όπως οι ίδιοι και στελέχη τους μας λένε, εξετράπη με την απόφαση Σαμαρά και Ν.Δ. για την ΕΡΤ!  
Η.Γ. 
  
Πώς συνεχίζουν;  
Ακούω, βλέπω και διαβάζω με προσοχή δηλώσεις των προέδρων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και εκπλήσσομαι. Εκπλήσσομαι με την ελαφρότητα με την οποία εκστομίζουν βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ και για το κόμμα της Ν.Δ. Την ίδια στιγμή δε, δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση στην οποία μετέχουν και στην οποία πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς!  
Μου είναι αδιανόητο να καταγγέλλουν ευθέως τον πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. για φίμωση της ΕΡΤ και της ενημέρωσης, σκοταδισμό, συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή, ακόμη και για πραξικόπημα, και την ίδια στιγμή να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και αυτό τον πρωθυπουργό!  
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, θα μου πείτε, αλλά όταν έχει μαυρίσει η ψυχή αυτών των ανθρώπων, από το μαύρο που, όπως και οι ίδιοι λένε, έριξε ο Σαμαράς και η Ν.Δ. στην ΕΡΤ, πώς συνεχίζουν να τους στηρίζουν;  
Η.Γ. 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου