Είναι νόμιμο το παρκάρισμα και το πλύσιμο στις γραμμές του ΟΣΕ;


Πρώτη Δημοσίευση: 03/10/2015 20:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/10/2015 20:08
Το ζητούμενο
Ζητούμενο είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 25% και όχι πραγματικότητα στο Δήμο Μεσσήνης, του μοναδικού που συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων, όπως μας πληροφόρησε αρμόδιος ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Γ. Τσώνη, αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα.
Χ.Χ.


Αγχολυτικό
το πλύσιμο των πιάτων
Ένα μοναδικό αγχολυτικό είναι στο σπίτι μας και δεν το ξέρουμε. Οι επιστήμονες μας προτρέπουν να πλένουμε συχνά τα πιάτα, καθώς θα καταφέρουμε έτσι να διώξουμε μακριά το στρες της μέρας.
Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι όσοι πλένουν τα πιάτα προσεκτικά και προσέχοντας τις κινήσεις τους, έχουν λιγότερο στρες και νεύρα. Έτσι οι επιστήμονες ζήτησαν από 51 μαθητές να πλύνουν ο καθένας 18 πιάτα ως μέρος ενός πειράματος.
Οι μισοί από αυτούς διάβασαν ένα κείμενο 230 λέξεων για την αισθητηριακή εμπειρία του πλυσίματος των πιάτων, ενώ οι υπόλοιποι – το δεύτερο γκρουπ – διάβασαν ένα κείμενο αντίστοιχου μεγέθους σχετικά με τεχνικές πλυσίματος πιάτων.
Αυτό που βρέθηκε ήταν ότι ο εκνευρισμός μειώθηκε κατά 27% στους συμμετέχοντες του πρώτου γκρουπ, ενώ η έμπνευση αυξήθηκε κατά 25% στα μέλη του ίδιου γκρουπ.
Αυτά αναφέρει είδηση που αντλήσαμε από το vita.gr και δεδομένου ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα πανεπιστημιακής έρευνας, δεν μπορούμε να φέρουμε αντιρρήσεις. Εκτόνωση, πάντως, επέρχεται και με το σπάσιμο των πιάτων, αλλά μάλλον κοστίζει περισσότερο…
Χ.Χ.
Το ΤΕΙ Πελοποννήσου δείχνει το δρόμο…
Το οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με τις απαραίτητες εποικοδομητικές συνεργασίες με ΑΕΙ από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της εξωστρέφειας που προσπαθεί να «οικοδομήσει».
Η αλήθεια είναι ότι παρευρισκόμενος χθες στην έναρξη των εργασιών του αισθάνθηκα πολύ όμορφα βλέποντας επιστήμονες και από τις πέντε ηπείρους να παρακολουθούν συνέδριο στην Καλαμάτα.
Η προσπάθεια του αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Πετρόπουλου έρχεται ως συνέχεια των πολλαπλών σημαντικών δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου, με ελληνικές και διεθνείς πιστοποιήσεις, αλλά και της προσπάθειας του Τάσου Κότσιρα με τις υδροπονικές καλλιέργειες.
Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες προσπάθειες και μελέτες στον τομέα του σύκου και της ελιάς, αλλά ακόμα δεν έχουν αποκτήσει την εμβέλεια που θα έπρεπε. Σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα γράφουμε και γι’ αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο κι αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της Ανάπτυξης, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να στηρίξουν τις λίγες αλλά σημαντικές προσπάθειες που γίνονται.
Μπορεί η μετριοκρατία να κυριαρχεί στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό στο ΤΕΙ που δίνουν καθημερινό αγώνα για το ίδρυμα…
Α.Π.


Βουβό ακροατήριο


Πραγματικός… τυφώνας ήταν χθες ο πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Πετρόπουλος.
Αναφερόμενος σε όσους… γύρισαν την πλάτη στη διοργάνωση της επιστημονικής διημερίδας, μίλησε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας, θεσμοί, όπως σημείωσε, που με τις πράξεις τους «απαξίωσαν» την προσπάθεια.
Μάλιστα, ευχήθηκε στο 2ο Συνέδριο που θα γίνει να μην είναι δήμαρχος ο Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας… σύξυλο τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο που ήταν εκεί.
Μπορεί να κακοφάνηκε, αλλά μπράβο που κάποιος τόλμησε και μίλησε έξω από τα δόντια σε δημόσιο χώρο!
Σε αντίθεση με την Περιφέρεια και το Δήμο Καλαμάτας, αξίζουν πολλά «μπράβο» στο Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια που στήριξε την προσπάθεια, όπως, φυσικά, και στο Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη", που υποστηρίζει άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.


Απορίες για τα διατηρητέα…
Η εικόνα μού είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη. Τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη να φωτογραφίζουν τα… ερείπια των διατηρητέων και να προβαίνουν σε διάφορα σχόλια.
Χθες το μεσημέρι συνάντησα τρεις Ολλανδούς στην οδό Αναγνωσταρά, οι οποίοι σχολίαζαν αυτό που έβλεπαν. Κοντοστάθηκα και τους εξήγησα ότι αυτό που βλέπουν είναι, κυρίως, αποτέλεσμα του φονικού σεισμού το 1986. Κατάλαβαν, αλλά με ρώτησαν: «Από τότε μέχρι σήμερα γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κάποιος για την αποκατάστασή τους μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».
Ξεροκατάπια και τους συμβούλευσα να απολαύσουν το μεσημεριανό ήλιο και τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος…
Α.Π.


Ο Τσίπρας και η Γιάννα


Τα καλά λόγια περίσσευαν ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη Γιάννα Αγγελοπούλου στο δείπνο που δόθηκε στο κατάμεστο World Center 4 στη Νέα Υόρκη με τους ομογενείς για προσέλκυση επενδυτών και επενδύσεων.
Ορισμένοι έλεγαν ότι το θερμό καλωσόρισμα από την κυρία Αγγελοπούλου προς τον κ. Τσίπρα οφειλόταν στο γεγονός ότι η άλλοτε σιδηρά κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει κρύψει τη γνώμη της πως νέοι πολιτικοί όπως ο Αλ. Τσίπρας είναι αναγκαίοι για την αναγέννηση της χώρας.
Ίσως αυτός ο ενθουσιασμός να ώθησε την κυρία Αγγελοπούλου να πει δυο λόγια παραπάνω στην προσφώνησή της προς τον πρωθυπουργό, περιλαμβάνοντας και ορισμένες... παροτρύνσεις του τύπου όχι πώς να διοικήσει, αλλά πώς να αναπτύξει τη δυναμική του στην πολιτική…
Α.Π.


Απροκάλυπτα!


Την αντίθεσή του στην καθιέρωση της πληρωμής των ιδιωτών γιατρών με πιστωτική κάρτα εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με σχετική ανακοίνωση.
«Οι εξαθλιωμένοι οικονομικά ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να επιβαρυνθούν με το κόστος αγοράς του μηχανήματος και την προμήθεια 2% στις τράπεζες ή αλλιώς θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος μάλιστα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για την προεδρία του κόμματος.
Στην ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση «να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία».
Εμείς τώρα αυτή τη διαμαρτυρία γιατί τη μεταφράζουμε διαφορετικά;
Για όσους αναπολούν τα παλιά
Στον έκτο όροφο κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας ο φακός του «Θ» «συνέλαβε» σε τουαλέτα να έχει τοποθετηθεί δίπλα στη βρύση και μια παλιά, όπως δείχνει και η φωτογραφία.
Κάποιος αναπολεί τα παλιά…
Ω.


Προς τι το κανό;
Δίπλα στο Νέδοντα, επί της Αρτέμιδος, παρατημένο ένα κανό.
Αν κατέβαζε νερό το ποτάμι, θα είχε μια χρησιμότητα.
Τώρα;
Ω.


Στην περιοχή της Ανάστασης…
Μήνες τώρα «κρατά» η ανάπλαση στη Ναυαρίνου, στην περιοχή της Ανάστασης. Αναγνώστης μάς τηλεφώνησε ότι βρέθηκε στην εκκλησία, όπου λάμβανε χώρα το μυστήριο ενός γάμου, με κόσμο πολύ. Οι περισσότεροι, μας είπε, μιλούσαν για τα σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο.
Κρίμα…
Ω.
Είναι νόμιμο το παρκάρισμα και
το πλύσιμο στις γραμμές του ΟΣΕ;
Καλό είναι να δοθούν κάποιες απαντήσεις από τους αρμοδίους, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, σχετικά με ένα θέμα που έφτασε στα αυτιά μας.
Για τον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ο λόγος, μέρος του οποίου έχει νοικιαστεί σε ξενική εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια με πούλμαν προς και από γειτονική χώρα. Η παραχώρηση αφορά, άραγε, και στις γραμμές των τρένων, όπου συχνά σταθμεύουν τα λεωφορεία; Είναι κατάλληλο μέρος γι’ αυτή τη χρήση ή μήπως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στις ράγες, που όλοι ελπίζουμε κάποια στιγμή να ζωντανέψουν, φιλοξενώντας και πάλι δρομολόγια τρένων; Και πώς είναι δυνατόν να πλένονται εκεί τα οχήματα, από τη στιγμή που αυτό δεν επιτρεπόταν για τα τρένα, τα οποία όταν κυκλοφορούσαν, επισκευάζονταν, συντηρούνταν και καθαρίζονταν στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ.
Α, και κάτι ακόμη… Γιατί ενώ κρίθηκε αναγκαία η κατασκευή μιας μεγάλης και δαπανηρής περίφραξης που περικλείει το σταθμό, οι είσοδοι παραμένουν ανοικτές νυχθημερόν;
Χ.Ε.
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου