Ενδιαφέρουσα έκθεση


Πρώτη Δημοσίευση: 18/03/2016 20:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2016 20:21
Πουλάει ο Σώρρας…
Κατάμεστο ήταν την Τετάρτη το βράδυ το αμφιθέατρο της πόλης «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για την εκδήλωση της «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα, για οριστικό ξεχρέωμα της Ελλάδας.


Μόνο μία
Ελπίδες ότι θα εκδικασθούν αρκετές από τις υποθέσεις στο πινάκιο του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας είχαν χθες δικαστές και διάδικοι, αλλά μάταια. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία κράτησε μέχρι το μεσημέρι, τελικά μόνο μία υπόθεση εκδικάσθηκε.
Για όλες τις άλλες υπήρξε άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας να δώσει άδεια σε δικηγόρους.
Και αυτή εκδικάστηκε, διότι υπήρχε θέμα λήξης του 18μηνου κρατούμενης.
Πάντως, όσο και να θέλει ένας κρατούμενος να δικασθεί, άμα τα «στυλώσουν» οι δικηγόροι δε γίνεται τίποτα στο Εφετείο.
Β.Β.
Και στην Ψαρών
«τοίχος καλοσύνης»
«Τοίχο καλοσύνης» απέκτησε και η περιοχή στην οδό Ψαρών. Από χθες το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Σόλωνος, στον τοίχο του Διοικητηρίου, τοποθετήθηκε η γνωστή κρεμάστρα, όπου όποιος θέλει μπορεί να αφήσει φαγητό ή ρούχα για κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.
Β.Β.


Τους έβγαλαν τους κορμούς
Τα τμήματα κορμών από κομμένα δέντρα σε πεζοδρόμια της Καλαμάτας αφαιρούσε χθες συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας.
Τα υπολείμματα των κορμών που είχαν μείνει στο έδαφος ήταν επικίνδυνα για τους πεζούς και η απομάκρυνσή τους επιβεβλημένη.
Β.Β.
Ευχαριστίες στη ΔΕΗ
Το διευθυντή της ΔΕΗ ευχαριστεί δημόσια ο επίτιμος πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αραπολακαίων Πυλίας «Η Υπαπαντή του Σωτήρος», για το άμεσο ενδιαφέρον του να αποκατασταθεί η βλάβη που υπήρχε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την Αραπόλακα προς το κοιμητήριο και τις παρακείμενες κατοικίες.
Εξαιτίας ενός κομμένου καλωδίου της ΔΕΗ όλη εκείνη περιοχή είχε βυθιστεί στο σκοτάδι.
Οφειλόμενη απάντηση
στο δήμαρχο Τριφυλίας


Του Μπάμπη Βακαλόπουλου*
Εάν δεν κάνουμε λάθος, η ελευθερία έκφρασης των πολιτών αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτεύματός μας. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να σπιλώνονται πολίτες, οργανώσεις, που ορμώμενοι από τη σοβαρή αγωνία τους και το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον στη χώρα μας, θέτουν ερωτήματα, ασκούν κριτική, με μοναδικό σκοπό την προστασία σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από το νομικό ευρωπαϊκό κεκτημένο περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως μοναδικού κάλλους!
Ποιος ο λόγος να υπάρχουν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί στο δημόσιο διάλογο; Μήπως ο εκφοβισμός και η τελική φίμωση;


*Μέλος Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ


Το σημείωμα…


Η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη έγραψε τα εξής με αφορμή τη χθεσινή Σύνοδο για το προσφυγικό: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, Κατασκευαστική Αγκαθωτών Συρματοπλεγμάτων.
Η μόνη χώρα της που δε λέει στους πρόσφυγες “έξω από εδώ”, η χρεοκοπημένη.
Ο φράχτης της Ειδομένης είναι σύμβολο καταπάτησης διεθνών συνθηκών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η λάσπη και η απόγνωση εκεί σφραγίζουν την ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης.
Μάλλον, Ευρώπη είναι η Ειδομένη. Δεν είν’ το Βερολίνο και η Βιέννη… Οι 27 στην ανεστιότητα της επικίνδυνης αμνημοσύνης.
Η Σύνοδος των 28 αέρας στα πανιά της ακροδεξιάς που εξαπλώνεται ραγδαία, “επίτευγμα” κι αυτό της μοιραίας ευρωπαϊκής ηγεσίας».
Α.Π.


«Makedonia Palace»
Το σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν το τελευταίο 48ωρο: «Στο “λόμπι” του ο Καμμένος, καμαρώνοντας τον “Μεγαλέξανδρο” του Ψωμιάδη - περιμένει τον Άνθιμο, αφού προηγουμένως τα είπε με τον Μπαλτάκο στη σουίτα του. Καημένη Ελλάδα, και κατακαμμένε ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι περίεργος πώς θα επανορθώσει πάλι ο καημένος ο πρωθυπουργός.
Με “συγγνώμη”; Από τον Μουζάλα θα όφειλε να την ζητήσει, που ζητά “συγγνώμη” στον Καμμένο.
Λυπούμαι αλλά πιστεύω πως οι εθνοκάπηλοι είναι δύο ειδών: Αυτοί που είναι, και αυτοί που γίνονται. Διότι όλους τους (ιστορικούς) συμβιβασμούς τους καταλαβαίνω, εκτός από την παράνοια».
Α.Π.


Ενδιαφέρουσα έκθεση
Ο Δήμος Καλαμάτας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διοργανώνουν έκθεση όπλων της Επανάστασης του 1821 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
Η είσοδος στην έκθεση των εθνικών μας κειμηλίων θα είναι ελεύθερη.
Εγκαίνια: 21 Μαρτίου 2016, ώρα 20.00. Διάρκεια έκθεσης: 21-31 Μαρτίου 2016. Ώρες λειτουργίας: 09.00-14.00, 17.00-21.00, καθημερινά πλην Κυριακής, Σάββατο 10.00-14.00.
Α.Π.


Ακτινίδια και μανταρίνια σε σχολεία


Ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί η διανομή φρούτων, συνολικού βάρους 110 τόνων, στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου Καλαμάτας.
Στην Καλαμάτα αφίχθησαν πέντε φορτηγά ψυγεία, με φορτίο 42 τόνους μανταρίνια και 66 τόνους ακτινίδια, των οποίων η διανομή γίνεται, αφού προηγήθηκε ποιοτικός έλεγχος από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.
Τα φρούτα μεταφέρθηκαν με τη μεσολάβηση του συνεταιρισμού Ένωση Αργολίδος «Ρέα», με χρηματοδότηση από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διανομή των φρούτων γίνεται σε κάθε σχολείο με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, κατόπιν συνεννοήσεων Δήμου Καλαμάτας και Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακολούθως, θα διανεμηθούν μήλα, καθώς και χυμοί φρούτων.
Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στην προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά, καθώς και στην προβολή και διάθεση τοπικών προϊόντων στα σχολεία.
Α.Π.


Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου