Η… τοπική γάτα


Πρώτη Δημοσίευση: 01/03/2016 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/03/2016 20:12
Η διαπλοκή θέλει δύο…
Είναι προφανώς αδύνατο να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος λέει την αλήθεια ή ακόμα και αν υπάρχει κανείς από τους δύο που λέει έστω και μέρος της αλήθειας. Ο λόγος για τις συναντήσεις Τσίπρα και Ψυχάρη.
Προσωπικά δε θα μου φαινόταν περίεργο να ισχύουν και τα δύο: και ο εκδότης να πρότεινε τη στήριξη στο νέο πολιτικό με ανταλλάγματα και ο νέος πολιτικός να προσπάθησε να κερδίσει με κάποιον τρόπο την εύνοια του τσάρου της διαπλοκής. Αλλά να με συμπαθάτε, εδώ υπάρχουν διάφορα ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε:
Καταρχάς να πούμε το αυτονόητο: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε να δει τον Σταύρο Ψυχάρη χωρίς πρώτα να εκδώσει δελτίο Τύπου και να προσκαλέσει κάμερες;
Τι δουλειά έχει ο νέος πολιτικός που ενδιαφέρεται να χτυπήσει τη διαπλοκή να συνδιαλέγεται μυστικά μαζί της; Ο Τσίπρας θα έπρεπε να αρνηθεί όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη συστημική διαπλοκή ακόμα και αν ισχύουν 100% αυτά που λέει - κατά το γνωστό τσιτάτο με τη γυναίκα του Καίσαρα.
Έχει, δηλαδή, δικαίωμα να επικαλείται την πραγματικότητα, ότι ο Σταύρος Ψυχάρης περνάει δύσκολες ώρες και δε φαίνεται να του χαρίστηκε η πολιτική ηγεσία ή η δικαιοσύνη, αλλά αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιον και ως ναυάγιο μιας σχέσης που επιχειρήθηκε. Άλλωστε, υπήρξε κατά καιρούς και θεαματική στροφή στα πρωτοσέλιδα της θλιβερής εφημερίδας του ΔΟΛ…
Α.Π.


Η… τοπική γάτα
Τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με τις λεπτομέρειες ενός αηδιαστικού μεν, ανούσιου δε σκανδάλου με τον εκδότη μιας ανύπαρκτης (κυκλοφοριακά και στο πεδίο της επιρροής) εφημερίδας που λυμαινόταν δημόσιο χρήμα.
Υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο. Δεν είναι τα χίλια ή τα οκτώ χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε η “Ακρόπολη” το πρόβλημα. Πέραν αυτής της διαπλοκής των «ψιλικατζήδων», να θυμίσουμε ότι επί της εποχής του Κώστα Καραμανλή (που τα έβαζε με τους «νταβατζήδες» της διαπλοκής) η εφημερίδα “Βραδινή” (μ.ο. κυκλοφορίας 2800 φύλλα) έλαβε 2,6 εκατομμύρια ευρώ κρατικής διαφήμισης, “το Άρθρο” (4.200 φύλλα) 1,2 εκατομμύρια ευρώ, “Η Χώρα” (1.900 φύλλα) 3,2 εκατομμύρια και η Free Sunday (City Press) 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η ενδιάμεση διαπλοκή στην Ελλάδα και απλά σκεφτείτε τα ποσά για την Α’ κατηγορία.
Σκεφθείτε, όμως, τι μπορεί να γίνεται και σε τοπικό επίπεδο…
Α.Π.


Επιδεινώνεται η κατάσταση με τα αδέσποτα…
Η κατάσταση με τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων (σκύλων στην κυριολεξία) σε κατοίκους της Καλαμάτας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις προηγούμενες ημέρες μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση στο Ασπρόχωμα, κι αν δεν καλούσε σε βοήθεια, κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η συνέχεια.
Προχθές, κύριος δέχτηκε στο Ανατολικό Κέντρο επίθεση ενώ οδηγούσε αμέριμνος το ποδήλατό του. Σκεφθείτε, δηλαδή, «να ανοίξει» ο καιρός και να αρχίσουν και οι πιτσιρικάδες τις βόλτες με τα ποδήλατα.
Αν οι αρμόδιοι δεν αναλάβουν σοβαρά το ρόλο και τις ευθύνες που έχουν, η κατάσταση θα ξεφύγει και τα ζώα θα βρουν τραγικό θάνατο.
Οι πολίτες δε γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν όταν τους επιτίθεται ένας σκύλος, ενώ η επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, που είναι και η αρμόδια για τέτοια θέματα, σφυρίζει αδιάφορα, μη γνωρίζοντας ότι με τη στάση της θα καταστεί ηθικός αυτουργός, όταν συμβεί κάτι πολύ άσχημο.
Όσο είναι καιρός να το ξαναδούμε το θέμα ως κοινωνία, γιατί έτσι όπως πάμε δεν καταφέρνουμε τίποτα…
Α.Π.


Μπορεί να μην έχει νερό, αλλά έχει χορτάρια
Μπορεί ο Νέδοντας φέτος να μη γέμισε με νερό, αφού οι βροχές ήταν πολύ περιορισμένες, όμως τα κάγκελά του έχουν γεμίσει χορτάρια. Μπλέχτηκαν, ξεράθηκαν και έκαναν τις δικές τους δημιουργίες.
Συνεργείο του Δήμου ελπίζουμε κάποια στιγμή να κόψει τα χορτάρια σε διάφορα σημεία στα πλαϊνά του ποταμιού.
Β.Β.


Χρόνια έτσι…
Χρόνια παραμένει χωματόδρομος ο συγκεκριμένος στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου, κοντά στο ύψος της Τέντας.
Και δεν είναι μόνο ότι έμεινε μισός… Ούτε διανοίχθηκε περαιτέρω ούτε ασφαλτοστρώθηκε, και η περιοχή έχει γίνει σκουπιδότοπος.
Β.Β.


Θα τους πιάσει λόξιγκας
Είναι εκπληκτικό! Ο κόσμος συνδέει πλέον τα πάντα με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε οποιαδήποτε συζήτηση ή σχολιασμό, μια ατάκα για έναν από τους δύο θα ακουστεί. Ιδιαίτερα σε χώρους όπου, λόγω της οικονομικής κρίσης και των ελλείψεων, ο κόσμος ταλαιπωρείται περισσότερο, όπως τα νοσοκομεία, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν μονίμως την τιμητική τους.
Αν ισχύει αυτό που λένε με το λόξιγκα, ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να παίρνει ανάσα από τα χικ και χικ!
Β.Β.


Οι πρώτες κρεμάστρες μπήκαν στους «Τοίχους της Καλοσύνης» στην Καλαμάτα
Πριν από μερικές ημέρες είχαμε γράψει στο «Θάρρος» για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανθρωπιάς που θα ξεκινούμε στην Καλαμάτα με τίτλο «Τοίχος της Καλοσύνης».
Χθες, λοιπόν, στην ανατολική πλευρά του γηπέδου του Μεσσηνιακού (οδός Τσικλητήρα) είδαμε στον τοίχο δύο κρεμάστρες αυτής της κίνησης. Μάλιστα, είχαν ήδη κρεμαστεί οι πρώτες προσφορές, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στο Facebook, στη σελίδα «Ο τοίχος της καλοσύνης – Καλαμάτα».
Π.Μπ.


«Μπόχα» ξανά
από τα πυρηνελαιουργεία
Για ακόμα μια φορά έκανε την εμφάνισή της η έντονη δυσοσμία από τα πυρηνελαιουργεία της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας. Ειδικά την Κυριακή το απόγευμα η κατάσταση ήταν σχεδόν αποπνικτική…
Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες ενέργειες και αν έχουν κάνει οι δήμαρχοι της περιοχής, φαίνεται ότι τα όργανα που μπορούν να δράσουν δε συγκινούνται με τίποτα… Ίσως, βέβαια, να στείλουν κάποιο κλιμάκιο για ελέγχους το καλοκαίρι πάλι…
Κ. Γαζ.

Η στάθμευση στη Χρ. Παγώνη
Δεν ξέρω πώς προέκυψε η «ξαφνική» ευαισθησία της Δημοτικής Αστυνομίας με τη Χρυσάνθου Παγώνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η τήρηση του παρκαρίσματος στη μια πλευρά ήταν ανάγκη. Κι αυτό, γιατί το άναρχο παρκάρισμα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στη διέλευση, κυρίως, μεγάλων οχημάτων, σ’ έναν τόσο κεντρικό δρόμο.
Επίσης, υπήρχε το παράλογο η Δημοτική Αστυνομία να είναι ιδιαίτερη αυστηρή με την τήρηση της στάθμευσης στις οδούς Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου, αλλά να αδιαφορεί για άλλες κεντρικές οδούς και όχι μόνο…
Κατανοώ τον εκνευρισμό για το «ξαφνικό», κυρίως, του πράγματος, αλλά οι νόμοι ΚΟΚ, πέρα από το αν δίνουν «εισοδήματα» στους Δήμους, κατά κύριο λόγο είναι φτιαγμένοι για τη δική μας ασφάλεια.
Κ. Γαζ.


Η «Κόκκινη Νύχτα» για
κάποιους ήταν «μαύρη»
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κλιμάκιο από την Επιθεώρηση Εργασίας ήταν μεταξύ όσων βγήκαν βόλτα στο κέντρο της Καλαμάτας το Σάββατο.
Η βόλτα, όμως, του κλιμακίου έκανε σε πολλούς επαγγελματίες «μαύρη» την Κόκκινη Νύχτα, αφού δεν είχαν δηλώσει την έξτρα εργασία των υπαλλήλων τους και έτσι την πλήρωσαν με τσουχτερά πρόστιμα.
Προσοχή, λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και τα δικαιώματα του κάθε εργαζομένου.
Το τελευταίο ακούγεται κάπως τις μέρες που ζούμε, αλλά το σωστό είναι αυτό.
Π.Μπ.

Τρεις ονειρεμένες μέρες για την Καλαμάτα
Τρεις σερί μέρες γεμάτες επιτυχίες και λάμψη ήταν αυτές που πέρασαν από την Παρασκευή έως την Κυριακή. Τρεις ημέρες που όλη η Ελλάδα ασχολήθηκε με την Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στο υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκε ότι η υποψηφιότητα της πόλης μας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 περνά στην επόμενη-τελική φάση. Το Σάββατο η Καλαμάτα «ντύθηκε στα κόκκινα» και γέμισε από κόσμο και, τέλος, την Κυριακή έγινε η έναρξη του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, με την πλατεία Όθωνος τελικά να αποδεικνύεται μικρή για τον κόσμο.
Πάντα τέτοια λοιπόν…
Π. Μπ.


Για το Μαράκι
Εδώ και μέρες ακόμα και ο τοπικός Τύπος ασχολείται με το δυστύχημα του Παντελίδη, τις κακοτεχνίες στο δρόμο και γενικώς όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού. Για τα εγκλήματα που έχουν γίνει στο τοπικό οδικό δίκτυο, όμως, ούτε λόγος. Ένα από αυτά είναι πρόσφατο, πριν από μια εβδομάδα στο σημείο της Ανάστασης, όπου έχουν κάνει ανάπλαση εδώ και λίγους μήνες. Στένεψαν το δρόμο, έβαλαν κυβόλιθο (!) στο οδόστρωμα, που λειτουργεί και σαν εκτοξευτήρας λόγω κακοτεχνίας, έβαλαν, υποτίθεται, προστατευτικά κιγκλιδώματα (που μόνο ποδήλατο συγκρατούν), και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμα και τώρα δεν έχει καθόλου φωτισμό σε εκείνο ακριβώς το σημείο (δε λειτουργούν οι λάμπες!).
Εδώ να σημειωθεί πως η ανάπλαση του δρόμου συμπεριλήφθηκε στο έργο για την ανάπλαση της πλατείας της Αναστάσεως. Για αισθητικούς καθαρά λόγους. 100 χρόνια δρόμος, λοιπόν, χωρίς ούτε ένα θανατηφόρο σε εκείνο το σημείο και σε λίγους μήνες ανάπλασης δύο θανατηφόρα τροχαία. Πόσα πρέπει να γίνουν; Η πόλη της Καλαμάτας έχει ανάγκη από οδική ασφάλεια και όχι από αναπλάσεις αισθητικής.
Στάθης Γιαννακόπουλος
Παιδικός φίλος της Μαρίας


Υ.Γ.1 Ας γίνει η ΜΑΡΙΑ ο λόγος να διορθωθεί ο δρόμος και να σωθούν ζωές από κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα επαναληφθεί στο συγκεκριμένο σημείο
Υ.Γ.2 Ο δήμαρχος και το Δ.Σ. δεν πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο, γιατί πολύ απλά δε βελτιώνονται.


Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου