Η ελπίδα είναι το μεγάλο δόλωμα


Πρώτη Δημοσίευση: 19/10/2015 20:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/10/2015 20:06
Χάθηκε στα λουλούδια…
Μέσα στα αναρριχόμενα φυτά χάθηκε σχεδόν η ταμπέλα Δημητσάνας και Καλλιπατείρας. Και να φαινόταν βέβαια, δεν θα μπορούσε να διαβαστεί με τα γράμματα μισοσβησμένα!
Ω.


Κάηκε ολοσχερώς…
Στην οδό Βύρωνος ο κάδος ανακύκλωσης κάηκε ολοσχερώς, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Άραγε μαζί με τα ανακυκλώσιμα έπεσε και κανένα τσιγάρο;
Λίγη προσοχή δε βλάπτει…
Ω.


Το επικίνδυνο φρεάτιο…
Η σιδεριά που προστατεύει το φρεάτιο έναντι του 7ου Δημοτικού Σχολείου έχει χαλάσει εδώ και είκοσι μέρες. Τις τελευταίες οκτώ μέρες έχει τοποθετηθεί η εικονιζόμενη πινακίδα.
Άραγε θα επισκευαστεί;
Ω.


Οι πρόβες των χορωδιών
Πρόβες πραγματοποίησαν χθες το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, χορωδίες.
Χθες το βράδυ έπεσε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας με μεγάλη επιτυχία.
Ω.


Ο φωτισμός στη Βασ. Γεωργίου
Στη Βασ. Γεωργίου, από Λακωνικής και για 300 μ. ο δημοτικός φωτισμός δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα το σκοτάδι να είναι επικίνδυνο. Επίσης, θα πρέπει να φτιαχτεί και η νησίδα που χωρίζει τα δύο ρεύματα του δρόμου.
Ω.
Η άσφαλτος νίκησε το φίκο
Λόγω εργασιών στην οδό Ακρίτα, προκειμένου να διοχετεύεται σ’ αυτήν η κυκλοφορία από τη Βασιλέως Γεωργίου, υπήρξε ανάγκη μετακίνησης του πανέμορφου φίκου στη συμβολή Ακρίτα και Βασιλίσσης Όλγας, που για μια 20ετία, τουλάχιστον, έδινε τη δική του ομορφιά στη συγκεκριμένη περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, μετά το αυστηρό κλάδευμά του, που αποτελούσε αναγκαία προϋπόθεση, ο φίκος μεταφυτεύθηκε σε χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.
Ελπίζουμε να… κυριαρχήσει στη νέα του γειτονιά.
Α.Π.


Χρειάζονται καλύτερα αγγλικά
Άτομα που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ χορωδιών, μας μετέφεραν πως κάποιοι εκ των εθελοντών που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη διοργάνωση, θα έπρεπε να είναι πιο καλοί γνώστες μιας ξένης γλώσσας (εν προκειμένω των αγγλικών), προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεων που ανέλαβαν.
Ουδείς θέλει να μηδενίσει τη σημαντική προσφορά τους, αλλά θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μια τυπική διαδικασία συνέντευξης για να διαπιστωθεί το επίπεδο γνώσης του καθενός…
Χ.Χ.


Πώς να γίνουμε πολιτιστική πρωτεύουσα;
Μπορεί να αναζητούμε ως το «Άγιο Δισκοπότηρο» το να αναδειχθούμε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, αλλά θα ήταν καλό να έχουμε φροντίσει κάποια πράγματα νωρίτερα. Για παράδειγμα, η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόστηκε πρόσφατα στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Όμως, οι πληροφοριακές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί, δεν είναι δίγλωσσες (ελληνικά και αγγλικά), όπως θα έπρεπε να είναι, προκειμένου να δώσουν μια σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στους ξένους επισκέπτες. Αντιθέτως, δίγλωσση είναι μια μικρότερη πινακίδα, που πληροφορεί για τα σημεία όπου θα μπορέσουν να προμηθευτούν οι αλλοδαποί επισκέπτες κάρτες στάθμευσης, των οποίων πιθανόν να μην αντιληφθούν τη σκοπιμότητα ή τη χρησιμότητά τους.
Η σχετική επισήμανση μας έγινε από επαγγελματία της Αγοράς, ο οποίος σημείωσε πως αν διεκδικούμε το να γίνουμε πολιτιστική πρωτεύουσα, δεν μπορούμε να λειτουργούμε σα να είμαστε το πιο απομακρυσμένο και απρόσιτο χωριό…
Χ.Χ.


Ξαναγίναμε ρεζίλι…
«Το τρένο... της περιπέτειας για 27 Άγγλους τουρίστες: Τραγελαφικές καταστάσεις συνέβησαν την Πέμπτη, όταν τρένο -ναυλωμένο από εταιρεία από τον ΟΣΕ- που μετέφερε 27 Άγγλους τουρίστες ξεκίνησε για να κάνει τη διαδρομή Πάτρα – Κυπαρισσία – Καλαμάτα. Λόγω έλλειψης μπαρών και παλλόμενων σημάτων σε πολλά σημεία, το τρένο σταματούσε για να περάσουν τα αυτοκίνητα.
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη το πρωί στις 8.30 αναχώρησε το τρένο που είχε ναυλώσει εταιρεία για να περιηγηθούν 27 Άγγλοι τουρίστες στη γραμμή Πάτρα – Κυπαρισσία – Καλαμάτα, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο γερασμένα δίκτυα στον κόσμο με γραμμές που χρονολογούνται από την εποχή του Τρικούπη.
Πέρα από την παλαιότητα των γραμμών, στο δίκτυο δεν υπάρχουν σε πολλά σημεία ούτε δίφραχτα, ούτε ηχητικά σήματα, ούτε άλλες βασικές υποδομές, με συνέπεια το τρένο να αναγκάζεται να περιμένει σε όλες αυτές τις διασταυρώσεις να περνούν πρώτα τα διερχόμενα οχήματα και μετά να συνεχίζει τη διαδρομή του»...
Αυτά καταγράφονται σε ανάρτηση που έγινε χθες στην ιστοσελίδα nooz.gr, η οποία επικαλείται πληροφορίες από την patrastimes.gr.
Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρονται, καταφέραμε για μία ακόμη φορά να ρεζιλευτούμε, άγνωστο με ποιον αντίκτυπο…
Χ.Χ.


Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί
Πως μπορεί να αισθάνεσαι ως… «έγκριτος» νομικός που πιστεύεις ότι είσαι (ασχέτως τι λέει η αγορά), όταν σε γνώση σου παραποιείς πραγματικά περιστατικά, διασύρεις τρίτους, διακινδυνεύεις να μηνυθείς για όλα αυτά και με στόμφο ζητάς την επιβεβαίωση της έδρας του δικαστηρίου, για να λάβεις την απάντηση «δεν ισχύει αυτό που λέτε κ. συνήγορε»;
Β.Β.


Πάντα πρώτοι στα περιστατικά
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει στο βαθμό που ισχύει, αλλά η προσφορά της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ στην καθημερινότητα της πόλης είναι μεγάλη.
Είναι αυτοί που με τις μηχανές τους φτάνουν πρώτοι και σε ελάχιστο χρόνο σε όλα τα περιστατικά, ενώ η συνεχής παρουσία τους στην πόλη δρα ανατρεπτικά για μικροεγκλήματα (κλοπές, κ.λπ.)
Και μπορεί κάποιες ημέρες να είναι ήρεμες για τη βάρδια τους πάνω σε μια μηχανή, αλλά υπάρχουν και ημέρες που δεν προλαβαίνουν.
Β.Β.


Η ελπίδα είναι το μεγάλο δόλωμα
Τα τελευταία χρόνια, καθώς τα προβλήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα για όλους και η ελπίδα είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας για τις αδυναμίες των ανθρώπων, έχει ανθίσει και στη Καλαμάτα η εμφάνιση επιτήδειων που… «λένε τη μοίρα».
Πάντα παράνομα και στα σπίτια τους ή στα σπίτια των «πελατών», αναλύουν φλιτζάνια, χαρτιά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Και μη νομίζετε ότι είναι αποκλειστική αδυναμία των γυναικών, γιατί θα διαψευστείτε. Είναι πάρα πολλοί και οι άντρες που καταφεύγουν σ’ αυτές τις μεθόδους.
Και δυστυχώς άνθρωποι που σκέφτονται να δώσουν 10 ευρώ παραπάνω για να πάρουν ένα κιλό κρέας στο σπίτι τους, δίνουν σ’ αυτούς ελαφρά την καρδία 20, 30 και 40 ευρώ, προκειμένου να ακούσουν κάτι που θα τους κάνει να ελπίσουν.
Η ελπίδα πάντοτε ήταν το μεγάλο δόλωμα για τους ανθρώπους.
Β.Β.


Μελωδίες στους δρόμους από την ομάδα των Κινέζων
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί στην παραλία, στο Ναυτικό Όμιλο, όσους είχαν πάει για μπάνιο. Η ομάδα των παιδιών από το Πανεπιστήμιο της Κίνας που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ των Χορωδιών, είχαν συγκεντρωθεί κάτω από το μεγάλο δέντρο που είναι στην περιοχή και έκαναν πρόβες.
Τις πρόβες τους συνέχισαν και σε άλλα σημεία της πόλης όπου περνούσαν, όπως μας είπε η κα Αθηνά Ξανθάκη που συνόδευε την ομάδα και ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για τους περαστικούς.
Β.Β.
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου