Κεφάλαιο…


Πρώτη Δημοσίευση: 02/06/2016 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2016 19:41
Με «πέναλτι» 3%...
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης λήγει οριστικά και αμετάκλητα στις 15/6/2016.
Όποιος αγρότης υποβάλλει την αίτησή του μετά τις 15/6/2016 και μέχρι τις 11/7/2016, θα του καταβληθεί η ενίσχυση με ποινή 3% επί της βασικής ενίσχυσης και 1% επί των συνδεδεμένων καθεστώτων για κάθε εργάσιμη μέρα καθυστέρησης υποβολής. Μετά τις 11/7/2016 καμία αίτηση δε θα γίνεται αποδεκτή.
Φροντίστε, για να μην πληρώνετε…
Α.Π.


Επιμένει…
Όση προσπάθεια και αν κάνουμε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι στο καλό σκέπτεται η κυβέρνηση, ποια είναι η πολιτική της, ο σχεδιασμός της στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Εκείνος που φαίνεται να παραμένει αμετακίνητος στη θέση του είναι ο επικεφαλής της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα”, Νίκος Πατσαρίνος.
Χωρίς… δημιουργικές ασάφειες ζητά να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της και οι Δήμοι να προχωρήσουν σε αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων τους. «Επιμένουμε στη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο», είναι ο τίτλος του κειμένου που είδε το φως της δημοσιότητας…
Α.Π.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Οι μέρες για την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έφτασαν και ήδη οι αθηναϊκές εφημερίδες άρχισαν τα αφιερώματα. Πρώτη ξεκίνησε, χθες, η «Καθημερινή»:
«Με τέσσερις επιπλέον ημέρες χορού και εκδηλώσεων, συνεργασίες με ελληνικές και ξένες χορευτικές ομάδες και σεμινάρια έρχεται το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας (15 - 26 Ιουλίου).
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσία στο φετινό φεστιβάλ θα έχουν θεσμικοί πολιτιστικοί φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή με την παράσταση “Links” του Αντώνη Φωνιαδάκη, αλλά και παλαιοί γνώριμοι της διοργάνωσης, όπως η βραβευμένη ομάδα RootlessRoot.
Επιπλέον, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους νέοι ταλαντούχοι χορογράφοι που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, ενώ δε θα λείψουν και γνωστές ελληνικές ομάδες χορού, όπως η “Αμάλγαμα” της Μαρίας Γοργία.
Στο πνεύμα ότι ο χορός είναι στάση ζωής, θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ ομάδες με ερμηνευτές άτομα με αναπηρία, όπως οι Βρετανοί Καντούκο, που θα παραδώσουν και σεμινάριο χορού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιαστεί επίσης η περφόρμανς “Drops of peace”, η οποία αποτελεί την “υπέργεια” συνέχεια της υποβρύχιας παράστασης “Drops of breath”, που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Ελλάδα».
Α.Π.


«Πράσινο» από Εφορεία Αρχαιοτήτων…
Με έγγραφό της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ενημερώνει το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ότι δεν έχει αντίρρηση για την υλοποίηση υποβληθείσας μελέτης, σχετικά με παρέμβαση στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, από τη Φαρών έως την Τσαμαδού.
Α.Π.


Ο Γιώργος Τζουμάκης στην Ολυμπιάδα Φυσικής
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Γιώργος Ιωάν. Τζουμάκης, που κατετάγη τρίτος στην Ελλάδα, στη β΄ φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016 και αποτελεί ένα από τα 5 μέλη της ελληνικής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, στη Ζυρίχη, μεταξύ 11 και 17 Ιουλίου.
Ο Π. Νίκας συνεχάρη τον Γ. Τζουμάκη για την επιτυχία του να συγκαταλεχθεί μεταξύ των μελών της ελληνικής εθνικής ομάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή για την Καλαμάτα να εκπροσωπείται από ένα παιδί της σε αυτό το σπουδαίο θεσμό.
Επίσης, του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο και τον προέτρεψε να διαλέξει όποιο γνωστικό αντικείμενο τον ευχαριστεί.
Α.Π.


Ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης
Τα παιδιά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λαιΐκων, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου, χορεύουν, τραγουδούν και αναβιώνουν τα πανηγύρια μέσα από τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 21.00, στην πλατεία των Λαιΐκων. Αξιέπαινη προσπάθεια!
Α.Π.


Και το όνομα αυτού… «Cannabis»
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, κυκλοφορεί νόμιμα σε αρκετά καταστήματα- και- της Καλαμάτας, ενώ το όνομά του δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενό του.
Το αναψυκτικό – ποτό της φωτογραφίας δεν τιτλοφορείται μόνο με το τρομερό όνομα «cannabis», αλλά έχει ως σήμα του και το φυτό!
Βέβαια, με έντονα γράμματα αναφέρεται στη σύνθεσή του πως δεν περιέχει τη συγκεκριμένη ουσία, αλλά άντε να είσαι πιτσιρικάς και να πας στο σπίτι κρατώντας ένα τέτοιο στο χέρι…
Β.Β.


«Φασούλι, το φασούλι…»
Αναγνώστης μας παρατήρησε και μας προσκόμισε τα ανάλογα παραστατικά, ότι μεγάλα πολυκαταστήματα αφαιρούν από τα ρέστα των πελατών λεπτά του ευρώ. Όπως εύλογα επισήμανε, το ποσό καθημερινά από τις εκατοντάδες αγορές που γίνονται από καταναλωτές δεν είναι ευκαταφρόνητο.
Σε πολυκατάστημα – σχολίασε - για αγορά προϊόντος που κόστιζε 3,82 λεπτά, έδωσε χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Όπως έγραφε και η απόδειξη που του έδωσαν, έπρεπε να του επιστρέψουν ρέστα 1,18 ευρώ. Στο χέρι, όμως, η ταμίας τού έδωσε 1,15 ευρώ και τα 3 λεπτά «πήγαν περίπατο».
Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν στο ταμείο μικρά κέρματα του λεπτού για να δώσουν, δεν επαρκεί, διότι υπάρχει και ο αντίλογος: να γίνει στρογγυλοποίηση του ποσού προς την αντίθετη κατεύθυνση και να χάσει τα 3 λεπτά το πολυκατάστημα και όχι ο πελάτης.
Β.Β.


Έγειρε…
Έγειρε η ταμπέλα με τη σήμανση στο χώρο του κεντρικού πάρκινγκ Καλαμάτας και η έντονη βλάστηση την έχει κάνει δυσδιάκριτη.
Αυτά από το Δήμο θα έπρεπε να αποκαθίστανται άμεσα, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στον επίσημο χώρο στάθμευσής του και όχι σε κάποια γειτονιά.
Β.Β.


Η στάση-ντροπή
ντυμένη αποκριάτικα
Από τις πιο κεντρικές στάσεις του αστικού λεωφορείου στην Καλαμάτα είναι αυτή στην οδό Νέδοντος, στο ύψος του αγάλματος της Ελευθερίας.
Αν κάποιος, όμως, πλησιάσει στο σημείο, πραγματικά θα απογοητευτεί: μια μονωτική ταινία κρατά τον άχρηστο-όπως είναι-πίνακα δρομολογίων και μια αφίσα για το Καλαματιανό Καρναβάλι, όχι του 2017, αλλά του 2016, που έγινε μήνες πριν.
Ας κάνουν κάτι από το Δήμο ή το Αστικό ΚΤΕΛ…
Π.Μπ.


Δώστε κάτι να πάμε Μύκονο
Μια ξεχωριστή ιδέα έχουν σκεφτεί οι εργαζόμενοι στο κυλικείο του ΤΕΙ Καλαμάτας, για να συγκεντρώνουν τιπς. Έτσι έχουν δίπλα από την ταμειακή μηχανή ένα χάρτινο ποτηράκι, που γράφει: «Να πάμε Μύκονο».
Από εμάς, πάντως, καλό ταξίδι και με το καλό να τα καταφέρετε!
Π.Μπ.


Κεφάλαιο…
Όλοι μαζί το κεφάλαιο να βοηθήσουμε,
να μεγαλώσει, να αντρωθεί,
ανάπτυξη να φέρει
η ρημαγμένη γη.


Και συ όρθιος να σταθείς
με τα λίγα στο πιάτο που θα δεις,
υπομονή, κάποια κάποια ψίχουλα θα δεις
το κεφάλαιο δε σε λησμονεί.


Πανηγύρια και χαρές
ποτέ μην καρτερείς,
το κεφάλαιο τις πόρτες
τις κρατά κλειστές.


Δε θέλει συντροφιές
το χώρο του να μη λερώσουν
εργάτες και σκυλιά
δεν μπαίνουνε στ’ αρχοντικά.
ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου