Νέα διοίκηση στη ΣΥΚΙΚΗ


Πρώτη Δημοσίευση: 25/05/2016 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2016 19:45
Ημέρα της Πετσέτας
Κάθε χρόνο, στις 25 Μαΐου, οι φανατικοί θαυμαστές του έργου του Άγγλου συγγραφέα Ντάγκλας Άνταμς (1952-2001) δεν τον ξεχνούν και κυκλοφορούν στους δρόμους με μία πετσέτα, σύμβολο και απαραίτητο εξάρτημα όσων κάνουν ωτοστόπ, όπως αναφέρεται στο πιο γνωστό έργο του, το χιουμοριστικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ».

Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών
Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (International Missing Children’s Day) διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά το παγκόσμιο πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών και παράλληλα να επισημάνει στους γονείς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία των παιδιών τους.
Καθιερώθηκε πρώτα ως Εθνική Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών στις ΗΠΑ, με απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1983 και με την πάροδο του χρόνου διεθνοποιήθηκε. Η επιλογή της 25ης Μαΐου σχετίζεται με την ημερομηνία εξαφάνισης το 1979 του εξάχρονου Έιταν Πατς, η περίπτωση του οποίου συντάραξε τις ΗΠΑ.

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας
Η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (World Multiple Sclerosis Day) καθιερώθηκε το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου.
Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.


Η δημοσίευση… αρχή της Δημοκρατίας
Η τακτική της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, εδώ και καιρό, να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας προκηρύξεις έργων, ακόμα και με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό, χωρίς να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις, είναι θετική.
Εκτός από την ισονομία απέναντι σε κάθε ενδιαφερόμενο, πετυχαίνει και σημαντικές εκπτώσεις, που σημαίνουν εξοικονόμηση χρημάτων. Τα παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι πολλά.
Μοναδική και ηχηρή, ταυτόχρονα, εξαίρεση - και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο- η απευθείας ανάθεση με απόφαση του δημάρχου στον Καλαματιανό φωτογράφο που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, Ηλία Γεωργουλέα, και με κόστος 5.000 ευρώ, του έργου της «δημιουργίας τράπεζας φωτογραφιών».
Α.Π.


Ανοιχτό θέατρο στην Καλαμάτα
Προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στην Καλαμάτα, με 2.000 θέσεις περίπου. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα. Με αυτό το φειδωλό δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή μάς πληροφορεί για ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη. Η έλλειψη εντός τέτοιου χώρου ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής για την Καλαμάτα. Θεωρούμε ότι η εξαγγελία θα λάβει σάρκα και οστά το συντομότερο δυνατό…
Α.Π.


Μελέτη ανακατασκευής «Ηλέκτρας»
Ύστερα από δηλώσεις επί δηλώσεων φαίνεται ότι το θέμα της “Ηλέκτρας” μπαίνει σε μια προοπτική. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, είναι προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή για λήψη απόφασης το θέμα ανάθεσης της ανακατασκευής του κινηματογράφου «Ηλέκτρα» και της μετατροπής του σε πολυχώρο για την κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως θεατρικών παραστάσεων.
Μία ακόμα θετική εξέλιξη…
Α.Π.


Πρόσκοποι στο δήμαρχο Καλαμάτας
Συνάντηση με εκπροσώπους του 6ου Συστήματος Προσκόπων Καλαμάτας είχε προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Οι πρόσκοποι θα διοργανώσουν μια γιορτή για τα 70 χρόνια των Αεροπροσκόπων, με την ονομασία «Ιπτάμενο ταξίδι», την Κυριακή 29 Μαΐου, μεταξύ 10.00 και 14.00, στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τη διενέργεια αυτής της εκδήλωσης, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί ένα αερόστατο σε κλίμακα, γύρω από το οποίο θα στηθεί ένα προσκοπικό λούνα παρκ.
Α.Π.


Νέα διοίκηση στη ΣΥΚΙΚΗ
Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ θα είναι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου. Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης έγιναν προχθές και αμέσως μετά ομόφωνα οι νέοι διοικητικοί σύμβουλοι επέλεξαν πρόεδρο τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου.
Στο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν ακόμη ο Βασίλειος Αλειφέρης, ο Σταύρος Βέλμαχος, ο Γεώργιος Δελλής, ο Παναγιώτης Θεριός, ο Διονύσιος Καρούτζος, ο Ιωάννης Ντυμένος, ο Αλέξανδρος Πολίτης και ο Νικόλαος Σαμπαζιώτης.
Υποψήφιοι ήταν ακόμη οι Ολυμπία Αθανασοπούλου, Παναγιώτης Αποστολάκης, Μαρία Κουργιαμπλά, Μιχάλης Στραβόλαιμος και Ευγενία Φαναρά.
Στο Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ευάγγελος Κυριακάκος, Κωνσταντίνος Πανούσης και Νικόλαος Τράκας.
Α.Π.


Οι εξετάσεις και η μάθηση…
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τα εξεταστικά συστήματα στην Ελλάδα. Όλων των ειδών. Είτε εξετάζεσαι για να πάρεις δίπλωμα οδήγησης, είτε για να πάρεις το Lower, είτε για να μπεις στο Πανεπιστήμιο κ.λπ.
Όλα έχουν μια βασική αρχή. Όχι το πώς να μάθεις, αλλά να μάθεις μόνον εκείνα τα «μισά» που θα σου χρειαστούν για να περάσεις τις εξετάσεις. Η μάθηση δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ο προσανατολισμός προς μια κατεύθυνση. Να εξασκηθείς στα τερτίπια των συστημάτων, ώστε να τη βγάλεις καθαρή.
Ειδικά με τη δοκιμασία των «πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων», που βασανίζει τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου και τις οικογένειές τους, το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς, τείνοντας ν’ αποκτήσει χαρακτηριστικά αληθινής ανοησίας… Τουλάχιστον…
Είσαι 17-18 χρονών, πετάς ένα κάρο ώρες από τη ζωή σου σε σχολεία και φροντιστήρια, η οικογένειά σου τροφοδοτεί με ζεστό χρήμα την παραπαιδεία σε τόσο δύσκολες εποχές, προκειμένου να μπεις σε μια «καλή» σχολή, ένα ολόκληρο σύστημα αυταπάτης, που ξέρει μόνο να σε χαϊδεύει, να σε αλλοιώνει και να σε τιμωρεί την πιο κρίσιμη στιγμή, έχει στηθεί πάνω στην πλάτη σου από τότε που πρωτοπάτησες στο σχολείο, κι εσύ, αυτή την ώρα που παίζονται, υποτίθεται, τα πάντα για τη μελλοντική ζωή σου, τους κάνεις το χατίρι… αρρωσταίνεις, παθαίνεις κρίσεις άγχους, παίρνεις χάπια και άλλα τινά βοηθήματα για να μπορέσεις να ανταποκριθείς σ’ ένα σχέδιο (από το οποίο «τρώνε» πολλοί), που εξ αρχής είναι φτιαγμένο για να σε υποτιμά και να σε φτύνει. Μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις; Αν μπορείς, κάνε το…
Α.Π.


Θα αργήσουν να φτιαχτούν
Χαλασμένοι ήταν και προχθές οι φωτεινοί σηματοδότες στην αρχή της Νέας Εισόδου, στη διασταύρωση με την οδό Αρτέμιδος, και τα κυκλοφοριακά προβλήματα πολλά. Η επισκευή τους, όπως μάθαμε, ξεπερνά τους τεχνικούς του Δήμου Καλαμάτας και πρέπει να έρθουν τεχνικοί από την Αθήνα.
Το σημείο είναι από τα πιο δύσκολα για τη διέλευση των οχημάτων χωρίς τη βοήθεια φαναριών και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για όσες ημέρες μείνουν σβηστά.
Β.Β.


Αποσυντονιστήκαμε
Πότε έψαχνε δικηγόρους, πότε έψαχνε τους διερμηνείς, χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας κι έτσι χάθηκε αρκετός πολύτιμος χρόνος μέχρι να υπάρξει συντονισμός. Είναι αλήθεια πως ακόμη και η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων έχει αποσυντονίσει τα πράγματα.
Β.Β.
«Πονάει χέρι,
κόβει κεφάλι»
Στον ποταμό Πάμισο, στο δρόμο προς Μεσσήνη, τοποθετήθηκαν δύο στηθαία ασφαλείας, τα οποία έκλεισαν τη δίοδο για τους πεζούς. Υπήρξαν, λοιπόν, διαμαρτυρίες από ανθρώπους που περνούσαν από εκεί.
Όπως μας μετέφερε άνθρωπος της περιοχής, το πρόβλημα λύθηκε με τη μέθοδο «πονάει χέρι, κόβει κεφάλι». Δηλαδή, όπως μας εξήγησαν, τοποθετήθηκαν δύο πινακίδες που απαγορεύουν τη διέλευση των πεζών…
Β.Β.
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου