Να προσέχουν


Πρώτη Δημοσίευση: 13/10/2015 20:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/10/2015 20:54
Για δύο ευρώ…
Ένας 35χρονος άντρας στο Βόλο έπεσε στη θάλασσα για δύο ευρώ και κατάφερε να σωθεί, όταν τη στιγμή που βυθιζόταν σήκωσε το ένα του χέρι και παρέες νεαρών έτρεξαν στην προκυμαία και τον ανέσυραν.
Όλα συνέβησαν ξαφνικά και ενώ ο 35χρονος στεκόταν όρθιος στην καφετέρια και μιλούσε με μια νεαρή παρέα που καθόταν σε τραπέζι, ζητώντας χρήματα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ένας νεαρός τού απάντησε ότι δεν είχε χρήματα, ο δεύτερος του ζήτησε να απομακρυνθεί, ενώ ο τρίτος του είπε ότι αν πέσει στη θάλασσα, θα του χαρίσει δύο ευρώ.
Κανείς από τη νεανική συντροφιά δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε, καθώς είδαν ξαφνικά τον άνδρα να κατευθύνεται στη θάλασσα και να βουτά. Πολλοί υπέθεσαν ότι γλίστρησε ή ακόμη και ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αλλοδαπός αλλά ζει αρκετά χρόνια στο Βόλο. Αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, όπως και προβλήματα υγείας.
Για το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό, δεν είχε ενημερωθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Όταν οι λιμενικοί απευθύνθηκαν στην καφετέρια για να δουν αν ο 35χρονος ήταν ακόμη εκεί, ενημερώθηκαν ότι είχε φύγει.
Α.Π.


Ο δασάρχης και το «λάδι»…
Στους απανωτούς ελέγχους που κάνει το ΣΔΟΕ οι ελεγκτές ανακάλυψαν και το λογαριασμό ενός... δασάρχη, σε κάποια περιοχή της χώρας. Του βρήκαν του αθεόφοβου μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ δήλωνε εισόδημα 1.500 ευρώ μηνιαίως.
Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο, γιατί στους τραπεζικούς λογαριασμούς βρήκαν και ονόματα καταθετών. Συμπέραναν, δηλαδή, ότι κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «λάδωναν» το δασάρχη για διάφορες εξυπηρετήσεις που τους έκανε. Επί παραδείγματι, για... καταπάτηση δασικής έκτασης. Έπονται αποκαλύψεις (ονομάτων), για να πέσουν και πάλι ορισμένοι από τα σύννεφα.


Εκκαθαρίσεις Μεσσηνίων στη Συγγρού
Κάκιστες φαίνεται να είναι, σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη, οι σχέσεις Ευ. Μεϊμαράκη και Αντ. Σαμαρά, με τον πρώτο να αφήνει αιχμές για τα οικονομικά του κόμματος. «Εγώ δεν πήρα ούτε οικονομικό απολογισμό» έλεγε.
Ο Μεσσήνιος αγρίεψε και δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. «Αυτά είναι αστειότητες» λένε υποστηρικτές του και διευκρινίζουν ότι επί προεδρίας Σαμαρά «συμμαζεύτηκαν τα οικονομικά».
Η σύγκρουση, όμως, θα έχει συνέχεια, αφού ο κ. Μεϊμαράκης επιθυμεί να... εκκαθαρίσει τους Μεσσηνίους από τη Συγγρού. Έδωσε εντολή να επιστρέψουν στις δουλειές τους 87 αποσπασμένοι υπάλληλοι της Ν.Δ. Από πού είναι οι περισσότεροι εκ των αποσπασμένων; Από τη Μεσσηνία, λένε μερικοί.
Η απόφαση θεωρείται κτύπημα στον κ. Σαμαρά, ο οποίος κατά τους φίλους του κ. Μεϊμαράκη στηρίζει παρασκηνιακά, παρά τις διαψεύσεις, την υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα και εν μέρει του Αδ. Γεωργιάδη. Και κάτι ακόμη: στο δεύτερο γύρο μαθαίνω ότι ο Άδωνις σκοπεύει να στηρίξει Τζιτζικώστα.
Α.Π.


Η Ελλάδα… η χειρότερη χώρα της Ε.Ε. για τους νέους
Η παγκόσμια οικονομική κρίση τελείωσε; Όχι για τους νέους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας (ILO), οι νέοι σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται ακόμα να βρουν δουλειά.
Η σχετική έκθεση του ILO δείχνει ότι ο αριθμός των νέων ως ποσοστό στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό κατέγραψε άνοδο κατά 11,6% μεταξύ του 1991 και του 2014, καθώς αυξήθηκε αντίστοιχα η εγγραφή των νέων στα πανεπιστήμια και τα κολέγια.
Ωστόσο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων μεταξύ των νέων έχει αυξηθεί. Ύστερα από μια περίοδο γρήγορης αύξησης μεταξύ του 2007 και του 2010, τα παγκόσμια ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων έχουν «σταθεροποιηθεί» στο 13% και δεν έχουν ακόμα ανακάμψει στα προ κρίσης ποσοστά του.
Πρωταθλήτριες στην Ευρώπη για το 2014 είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Σλοβακία.
Α.Π.


Η σημασία της δίκης…
Στη δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη των… κεφαλών της "Χρυσής Αυγής", δίνεται η αίσθηση πως έχει κριθεί η έκβαση της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης εμφανίζονται σίγουροι για το αίσιο για τους πελάτες τους αποτέλεσμα και αρκούνται στην πρόκληση εντάσεων. Οι συνήγοροι κατηγορίας δίνουν την αίσθηση της απογοήτευσης, κατόπιν των συνεχόμενων απορρίψεων στα αιτήματά τους.
Η Έδρα τηρεί μια τυπολατρική στάση αποφεύγοντας την ουσία της υπόθεσης και τα δημοσιογραφικά έδρανα είναι κενά, σαν η δίκη που ξεκίνησε υπό τον πηχυαίο τίτλο της «δίκης του αιώνα» να έχει χάσει το δημοσιογραφικό της ενδιαφέρον.
Την ίδια στιγμή, το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα δεν αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο ή πανεπιστήμιο, τη σημασία της δίκης, με συνεχείς ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις.
Η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει και ανακτά τη χαμένη αυτοπεποίθησή της. Εμφανίστηκε προκλητική την ημέρα των εκλογών στο σχολείο του Παύλου Φύσσα, (επαν)εμφανίστηκε στις γειτονιές με την προμετωπίδα των «αγανακτισμένων κατοίκων» και η ενίσχυσή της στη Βουλή, δίνει στο ναζιστικό μόρφωμα μια ευκαιρία ανάκτησης των χαμένων της δυνάμεων.
Σαφώς ο φασισμός δεν ηττάται στα δικαστήρια, όμως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ανοίγει το δρόμο για να πέσει το προσωπείο του δήθεν «δημοκρατικού κόμματος», για να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή των νεοναζιστικών ιδεών και πρακτικών της. Και αυτή η ευκαιρία υποτιμάται, και ίσως έτσι να χαθεί.
Το θετικό είναι ότι, παρά τα… προβλήματα, το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα, προχθές, είχε κόσμο…
Α.Π.


Να προσέχουν
Να είναι προσεκτικοί πρέπει όσοι βγαίνουν για περπάτημα σε μεγάλους κεντρικούς δρόμους οι οποίοι δεν έχουν καλό φωτισμό.
Όπως, για παράδειγμα, στην οδό Λακωνικής προς Φιλοξένια και Αγία Σιών. Μερικοί, μάλιστα, φορούν και σκούρα ρούχα και μόλις σουρουπώσει ούτε που φαίνονται.
Σε ορισμένα, δε, σημεία ο δρόμος είναι πιο στενός, ενώ δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και οι περιπατητές και δρομείς κινδυνεύουν πολύ.
Β.Β.


Ή φτιάξτε το ή ξηλώστε το
«Μαύρα χάλια» έχει εδώ και πάρα πολλούς μήνες το παγκάκι έξω από το Ταχυδρομείο στην παραλία. Είτε πρέπει να το φτιάξουν είτε πρέπει να το ξηλώσουν. Πάντως έτσι δεν πρέπει να μείνει.
Ήρθαν την Κυριακή και τα σκουπίδια και τα φύλλα από τον έντονο αέρα και το «στόλισαν» κανονικά.
Β.Β.


Μπερδεμένες ιστορίες
Μεγάλη και μπερδεμένη η ιστορία με τα δύο πλοία που πιάστηκαν φέτος στη Μεσσηνία να μεταφέρουν λαθραία τσιγάρα.
Δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων τα κατατάσσουν στο ίδιο κύκλωμα μεταφοράς όπλων σε Συρία και Λιβύη.
Κι όσοι έχουν γερή μνήμη, θα θυμούνται ότι ιδιαίτερα εκείνη του πλοίου «Genc» μόνο απλή περίπτωση δεν ήταν, με πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, ακόμα και τώρα.
Β.Β.
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου