Ξέμειναν τα σημαιάκια


Πρώτη Δημοσίευση: 22/03/2016 20:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/03/2016 20:29
Τα… σκουπίδια στο Δήμο Δ. Μάνης
Ασφαλώς και η ενέργεια του αντιδημάρχου Δυτικής Μάνης, Κωνσταντίνου Φωκέα, να βοηθά με… φόρμα εργασίας στην αποκομιδή των σκουπιδιών στη Στούπα, όπως περιγράψαμε προχθές, είναι θετική από μόνη της.
Από εκεί και πέρα, όμως, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να μεριμνήσει να στελεχώσει με προσωπικό την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, εν όψει και της τουριστικής περιόδου, γιατί με δύο εργάτες και έναν οδηγό δεν μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο.
Α.Π.


Ισχνή εκπροσώπηση στις τελετές…
Εκτός από την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στις τελετές για την επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό και την έναρξη του επαναστατικού αγώνα των Ελλήνων στις 23 Μαρτίου 1821, οι λοιπές εκπροσωπήσεις είναι υποβαθμισμένες, αφού την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Πιτσίλης.
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο τέως υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος. ενώ θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Α.Π.


Ξέμειναν τα σημαιάκια
Ξέμειναν τα σημαιάκια από τις Απόκριες στην πλατεία Όθωνος. Καιρός να τα μαζέψουμε, γιατί σε λίγο θα ξεκινήσουμε τους στολισμούς για το Πάσχα.
Εκτός κι αν, βγάζοντας τα μεν, βάλουμε τα δε, για να μην κάνουμε διπλές δουλειές.
Β.Β.


Πόσος καιρός πρέπει να περάσει;
Το έχουμε γράψει πολλές φορές και αναρωτιόμαστε, αν είναι τόσο δύσκολο να διορθωθεί. Το φρεάτιο του υδρόμετρου που βρίσκεται στο μεγάλο σιντριβάνι στο Πάρκο του ΟΣΕ είναι ανοικτό μήνες τώρα, μιας και το καπάκι έχει σπάσει.
Καθώς εκεί κυκλοφορούν παιδιά και ηλικιωμένοι, που εύκολα μπορούν να τραυματιστούν άμα δεν προσέξουν, γιατί ένα συνεργείο του Δήμου δεν το φτιάχνει;
Β.Β.


Κούτσουρα για τζάκι
Δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν τα κούτσουρα κάτω από την πινακίδα στην οδό Κρήτης, στο τέλος του Πάρκου του ΟΣΕ, αλλά ήταν ένα κι ένα για τζάκι. Μάλιστα, ένας πολίτης δεν έχασε την ευκαιρία και σταμάτησε με το αυτοκίνητο και τα πήρε.
Β.Β.


Ο μπάρμπα Γιώργος στην Αθήνα
Στην Αθήνα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο μπάρμπα Γιώργος και δεν μπόρεσε να αντισταθεί και να μας μεταφέρει με ένα ποίημά του τα όσα διαπιστώνει:
«Η Αθήνα, της νύχτας, της κραιπάλης, ζει και προκαλεί τους χιλιάδες Αθηναίους που δεν έχουνε ψωμί. Το κράτος, η Εκκλησία καλά κρατεί, με τη Δημοκρατία και αγάπη το λαό μας λοιδορεί, χωρίς τον πόνο του να δει,
την κόλαση του Δάντη με τον παράδεισο μαζί πώς τα παντρέψανε οι (τρελοί) κι είναι ακόμη στην αρχή!!!!
Ο νηστικός αξιοπρέπεια δε ζητάει, ένα κόκαλο στα σκουπίδια αν θα βρει, το χαμόγελο θα βγει και θα δοξάζει το Θεό που ζει».
Για τη μεταφορά
Β.Β.


Έκαναν τον «ανθρωπισμό» καριέρα…
Το Προσφυγικό πλέον ήρθε για τα καλά στη ζωή μας... και μας βρήκε εντελώς απροετοίμαστους, αν και όλοι γνώριζαν τι θα ακολουθήσει.
Βλέποντας τα κατά καιρούς tweets του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, καταλαβαίνουμε ότι η λέξη «υπευθυνότητα» έχει πάρει προ πολλού διαζύγιο με το κυβερνών κόμμα.
Το 2014, όταν έχαναν τη ζωή τους πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι, έκαναν πολιτική ανθρωπισμού και αντιπολίτευση πάνω στα πτώματα, κατηγορώντας κυβέρνηση αλλά και λιμενικούς, εμμέσως πλην σαφώς, ότι επιθυμούσαν τις βουλιαγμένες βάρκες...
Σήμερα που οι ίδιοι βρίσκονται στην κυβέρνηση, με τους νεκρούς πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου να έχουν πολλαπλασιαστεί, τις εικόνες στην Ειδομένη να κάνουν το γύρο του κόσμου, και που τρέχουν να ανοίξουν τα κέντρα μεταναστών, που οι ίδιοι έκλεισαν, αλλά και ακόμα περισσότερα, απαγορεύουν τη μετάδοση εικόνων με εντολή του ΕΣΡ!
Αυτοί που έκαναν μνημόσυνα για τους «νεκρούς» της ΕΡΤ, απαγορεύουν την καταγραφή μιας πραγματικότητας, με το πρόσχημα του Τουρισμού...
Σήμερα για όλα τα δεινά και γι’ όλες αυτές τις εικόνες δε φταίει καμία κυβέρνηση όπως το 2014, δε φταίει το Λιμενικό που «βούλιαζε» βάρκες όπως άφηναν να εννοηθεί, αλλά μόνο η Διεθνής Κοινότητα... Μας φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, που εν τω μεταξύ φιλοξενούν πολλαπλάσιους πρόσφυγες απ’ ό,τι εμείς, εκτός από τη δική μας πολιτική, που ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος ήταν ο στόχος της πέρα από τα «ιδεολογήματα»...
Μπορεί τα ΜΜΕ να μην καταγράφουν τις εικόνες πλέον, αλλά η πραγματικότητα θα είναι η ίδια και στην Ειδομένη αλλά και στα νησιά... Αφού οι ίδιοι τα έχουν καλά με την «αριστερή» συνείδησή τους, εμάς, φυσικά, δε μας πέφτει κανένας λόγος...
Κ. Γαζ.

«Λήξαν» το επεισόδιο…
Τα όσα συνέβησαν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο το βράδυ της Κυριακής και μάλιστα σε δημόσια θέα, σίγουρα δε τιμούν κανέναν, πόσω μάλλον όταν οι δύο πρωταγωνιστές συνδέονται και με φιλία...
Από την άλλη, αυτά συμβαίνουν και στις «καλύτερες οικογένειες» που λένε... και τόσο ο Περικλής Μαντάς όσο και ο Δημήτρης Μπούχαλης μια ημέρα μετά είχαν αντιληφθεί τι έγινε και κανείς δεν έχει διάθεση να δώσει συνέχεια.
Το ζήτημα είναι ότι τελευταία πληθαίνουν τα «μυστικά», και όχι μόνο, δείπνα γαλάζιων παραγόντων με φόντο τις εσωκομματικές διαδικασίες και τέτοια συμβάντα είναι απόρροια πολλών που λέγονται και κυκλοφορούν, κι έτσι υπάρχουν παρεξηγήσεις όσο δε δίνονται αμοιβαίες και καθαρές εξηγήσεις...
Κ. Γαζ.

Η «παράσταση» της Άννας
Βαγενά στο Κιλελέρ...
Δεν ξέρω αν της έχει λείψει το σανίδι της Άννας Βαγενά από τότε που την «κέρδισε» η πολιτική, αλλά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο Κιλελέρ μάς θύμισαν το πλούσιο ταλέντο της... Αφού η ίδια ενοχλήθηκε σφοδρά, και ορθώς, καθώς, αν και προσκεκλημένη στο μνημόσυνο, οι παρευρισκόμενοι αγρότες δε την άφησαν να μιλήσει... στη συνέχεια επιτέθηκε στο βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σκρέκα, παίρνοντας μάλιστα τα χαρτιά με την ομιλία του ώστε να μη μιλήσει και αυτός, ενώ άρχισε να αποδοκιμάζει και τον περιφερειάρχη της περιοχής κ. Αγοραστό, όταν ο τελευταίος κατέθεσε στεφάνι...
Αν κρίνουμε από όλα αυτά, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον η πολιτική τής έπεσε βαριά και η κα Βαγενά δε βρίσκει την ώρα να επιστρέψει στο «φυσικό» της χώρο... το θέατρο.
Κ. Γαζ.
Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καλαμάτα
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στους ναούς και τις μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.
Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία και τα διδάγματα της εορτής.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος προέστη της λιτανείας των εικόνων γύρω από τον ιερό ναό. Απευθυνόμενος στους πιστούς, τους προέτρεψε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες των ημερών με αγάπη και αλληλεγγύη.
Φωτογραφία: Γιώργος Τσερεφός


Έσμιξαν και γλέντησαν έπειτα από 23 χρόνια συμμαθητές του Γυμνασίου!
«Φωτιά» πήρε η νύχτα του Σαββάτου στο «Στέκι του Τζίμη» στην Κυπαρισσία, όπου έσμιξαν και γλέντησαν συμμαθητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας έπειτα από 23 χρόνια! Η βραδιά ήταν γεμάτη χαμόγελα, όμορφες αναμνήσεις, νοσταλγία, πειράγματα, τρελό κέφι, γλέντι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μαθήτριες και μαθητές που τελείωσαν το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας το 1993, συγκεντρώθηκαν ύστερα από 23 χρόνια και καταλαβαίνει κανείς τι έγινε! Κάηκε το πελεκούδι και η νύχτα θύμιζε νύχτα πενταήμερης σχολικής εκδρομής, όπου η ζωντάνια, οι τρελοί ρυθμοί και η κραιπάλη χτυπούν «κόκκινο»!
Όλες και όλοι το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μάζωξή τους!
Η.Γ.
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου