Σκηνές απείρου κάλλους…


Πρώτη Δημοσίευση: 31/03/2016 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2016 20:34
Στο ίδιο έργο θεατές…
Το 2004 μιλούσαμε για διαφθορά, διαπλοκή και δικαιοσύνη. Και το 2008 για τα ίδια λέγαμε και το 2010 και το 2015 και το 2016, γιατί τα τρία «δ» αερικά και βρες τα. Πολύ φοβάμαι ότι και το 2026 για τα ίδια θα λέμε. Και πάει λέγοντας. Φάκελοι για ανοιχτά τραύματα, μεγάλες δουλειές, ονόματα, γαϊτανάκια και κυκλώματα. «Τι κάνατε εσείς, τι κάνουμε εμείς...». Πάντως, η… περικλοκάδα η ελληνική με άλλα υποστυλώματα δημιουργεί νέα φυλλώματα.
Το θέμα δεν είναι το παρελθόν, το οποίο δεν ξεχάσαμε, δε διαγράψαμε. Το θέμα δεν είναι ούτε τα λερά και τα καθαρά, οι λίστες ή ο ήλιος της δικαιοσύνης, που θα λάμψει.
Αυτό γίνεται στην τραγωδία, όπου οι θεατές, έχοντας συμμετάσχει ψυχικά στο πάθος του ήρωα, φεύγουν βέβαιοι ότι λειτουργούν οι θεϊκοί, καθαρτήριοι μηχανισμοί. Σε μια Ελλάδα που ζει κάθε μέρα πραγματικές τραγωδίες (όχι μίμηση), η κάθαρση κάνει νερά, γιατί οι εντυπώσεις παίζουν γερά.
Μόνο που το πρόβλημα δεν είναι ηθικό ούτε ατομικό. Δεν έχει να κάνει με την απροσδιόριστη τιμή της Αριστεράς, έστω κι αν δεν έχει προλάβει να βραχεί ως το λαιμό από την εξουσία. Δε μας ενδιαφέρει, για την ακρίβεια, καμιά «τιμή», δεξιάς ή αριστερής κοπής.
Δύο επί σκηνής. Τρίτος παίκτης ο λασπότοπος.
Α.Π.


Σκηνές απείρου κάλλους…
Το άγριο επεισόδιο μεταξύ Βενιζέλου-Καμμένου πυροδότησε ένταση σε όλη την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, επιχείρησε να ηρεμήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος διαμαρτύρονταν έντονα για τους υπαινιγμούς που άφησε στην ομιλία του.
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αντέδρασε έντονα όταν είδε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να πιάνει από τον ώμο τον κ. Βενιζέλο. «Σταμάτα» του είπε.
Ο κ. Κωνσταντινέας απάντησε με έντονο ύφος: «Εγώ σε σπούδασα στη Ρουμανία, με τα δικά μου τα λεφτά ως Έλληνα φορολογούμενου σε έστειλε το ΠΑΣΟΚ να σπουδάσεις». Για να απαντήσει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Θα σου κάνω αγωγή».
Λίγο αργότερα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι θα καταθέσει αγωγή στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό συκοφάντη».
Λίγη ώρα μετά ο Πέτρος Κωνσταντινέας τόνισε από το λογαριασμό του στο Facebook: «O κ. Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) στην προσπάθειά μου να κατευνάσω την ένταση του κ. Βενιζέλου, είπε απευθυνόμενος σε εμένα χωρίς να ασχοληθώ μαζί του, "άντε ρε λαμόγιο να σφυρίξεις σε κανένα γήπεδο”! Πολιτικός πολιτισμός…».
Α.Π.


Συνεδριακός τουρισμός στην Καλαμάτα
Τέσσερα συνέδρια θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα τον ερχόμενο Μάιο, δίδοντας σημαντική ώθηση στο συνεδριακό τουρισμό και επεκτείνοντας καθοριστικά την τουριστική περίοδο.
Η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού, γνωστοποίησε ότι θα διεξαχθούν κατά σειρά Ογκολογικό Συνέδριο από τις 6 μέχρι τις 7 του μήνα, Πανελλήνιο Νεφρολογικό Συνέδριο μεταξύ 11 και 15, Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιομετρίας ανάμεσα στις 15 και τις 21, καθώς και Πανευρωπαϊκό Νοσηλευτικό Συνέδριο μεταξύ 19 και 22.
Η κα Ντίντα υπογράμμισε ότι ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Και ασφαλώς έχει δίκιο…
Α.Π.


Πώς οικοδομούμε ένα ποιοτικό τοπικό τουριστικό σύστημα
O Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει μια σημαντική ημερίδα με ομιλητή το Μιχάλη Χαραλαμπίδη, τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95) και ώρα 20.00. Η ομιλία αφορά σε ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας. Θέμα της είναι: «Πώς οικοδομούμε ένα ποιοτικό τοπικό τουριστικό σύστημα».
Α.Π.


Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ…
«Tο ΕΣΥ αργοπεθαίνει» αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και σημειώνει ότι χρειάζεται οργανωμένη και άμεση παρέμβαση για τη σωτηρία του, προκειμένου η υγεία και η περίθαλψη των πολιτών να διαφυλαχθούν.
«Το ΕΣΥ χρειάζεται ενδυνάμωση, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού- οι ελλείψεις υπερβαίνουν τις 25.000, εκ των οποίων 6.000 αφορούν γιατρούς-, αύξηση του προϋπολογισμού και μάλιστα σήμερα που οι ανάγκες της περίθαλψης, λόγω και του προσφυγικού-μεταναστευτικού, είναι μεγαλύτερες».
Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει ο ΠΙΣ, ότι οι ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων στα νοσηλευτικά ιδρύματα «εμφανίζονται πλέον από το πρώτο τρίμηνο του έτους», κλίνες εντατικής θεραπείας με υποδομή παραμένουν κλειστές, ενώ η πρωτοβάθμια περίθαλψη, «παρά τις όποιες εξαγγελίες, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση».
«Η κοινωνία υποφέρει από ελλείψεις και αδυναμίες και η περίθαλψη των πολιτών στη δύσκολη αυτή περίοδο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, με κοινές προσπάθειες κυβέρνησης, κομμάτων και κοινωνικών φορέων», σημειώνει ο ΠΙΣ και προσθέτει ότι οι συνέργειες όλων πρέπει να κατευθυνθούν στην επίλυση των προβλημάτων με οργάνωση, σχέδιο και στόχευση προς το μέλλον.
Ακούει κανείς;
Α.Π.


Υπάλληλοι σε ρόλο «Κλουζώ»
Από τις πιο σωστές και χρήσιμες αποφάσεις αυτή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για έλεγχο με αυτοψίες σε μεταφορείς μαθητών.
Το τι διαπίστωσαν τα «ματάκια» των υπαλλήλων που ανέλαβαν το ρόλο αυτό δε λέγεται ούτε περιγράφεται.
Επειδή σε όλους τους κλάδους υπάρχουν οι καλοί και σωστοί επαγγελματίες, αλλά δυστυχώς και οι κακοί, η κατάσταση με τη μεταφορά μαθητών τα τελευταία χρόνια μπορεί να χαρακτηρισθεί ακόμα και… ανεξέλεγκτη σε ορισμένες περιπτώσεις.
Δεν είναι ευθύνη, όμως, μόνο αυτών των κακών επαγγελματιών. Είναι ευθύνη και αρκετών εκπαιδευτικών που δέχονται και συμφωνούν με ακραίες καταστάσεις, που μπορεί να θέτουν τη ζωή μαθητών ακόμα και σε κίνδυνο, αλλά και γονέων που αποδέχονται τέτοιες πρακτικές.
Και επειδή, όπως μαθαίνουμε, υπάρχουν αντιδράσεις για τους ελέγχους αυτούς, ας υπολογίσουν ότι αυτός που εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Β.Β.


Τοποθετήθηκαν τα φανάρια
Ύστερα από αρκετές περιπέτειες η οδός Κουτσομητοπούλου απέκτησε ξανά φανάρια. Τοποθετήθηκαν και πάλι στους στύλους τα φανάρια που είχαν χαλάσει και η περιοχή θα φωτισθεί εκ νέου.
Β.Β.


Έβαλαν κουβά
Σε πεζοδρόμιο στην Αγίου Γεωργίου έχει ξεμείνει μια τρύπα και οι κάτοικοι της περιοχής τοποθέτησαν έναν άδειο κουβά από χρώμα. Προφανώς θα είδαν πολλούς πεζούς να πέφτουν και αποφάσισαν να γλυτώσουν κανέναν.
Β.Β.


Γιατί τον τουρισμό τον έχουμε χεσ@@νο…
Μπορεί στα λόγια να είμαστε όλο έργα για τους τουρίστες, αλλά στην πράξη έχουμε ένα θέμα…
Εξηγούμαστε: όταν κάποιος τουρίστας φθάνει σε μια πόλη, ένα από τα πρώτα σημεία που θα επισκεφθεί είναι το μουσείο της.
Για ακόμα μια φορά, λοιπόν, θα αναφερθούμε στην κατάσταση που επικρατεί στην εξωτερική πλευρά του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Καλαμάτα, που έχει αρχίσει ξανά να θυμίζει πτηνοτροφείο εξαιτίας της εικόνας αλλά και της μυρωδιάς από τις κοτσιλιές των περιστεριών, που το «έχουν καταλάβει». Αγαπημένα τους σημεία οι καμάρες στα παράθυρα, αλλά και περιμετρικά.
Πριν από λίγο καιρό έγινε μια παρέμβαση και ο χώρος καθαρίστηκε, αλλά τα περιστέρια επανήλθαν.
Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν τα ειδικά πλαστικά αγκάθια για να τα αποτρέπουν;
Ενδεικτικά ακολουθεί το μπάνερ που ενημερώνει ότι στο σημείο υπάρχει το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας… Όπως φαίνεται, είναι θέμα χρόνου να μη διαβάζεται από τις κοτσιλιές!
Π.Μπ.


Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου