Ήταν αναμενόμενο…


Πρώτη Δημοσίευση: 21/05/2019 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2019 22:16
Μου είναι αδύνατο να δεχτώ –με αρκετά ένσημα στα αθλητικά πράγματα αυτού του τόπου από το μετερίζι μου- ότι κατά την ποδοσφαιρική περίοδο που έληξε η Ένωση Ασπροπύργου ή ο Διαγόρας Ρόδου είχαν πιο «βαριά» φανέλα από την Καλαμάτα, ή οι διοικήσεις τους ξόδεψαν περισσότερα χρήματα απ’ όσα οι υπεύθυνοι για την πορεία της μεσσηνιακής ομάδας. Που σημαίνει  –πάντα κατά τη γνώμη μου, την οποία εγκαίρως είχα καταθέσει μέσω αυτής της στήλης- ότι οι αντίπαλοι της λεγόμενης «Μαύρης Θύελλας» φρόντισαν με διάφορες έξυπνες κινήσεις  στις κρίσιμες ημέρες να μπορούν να πάρουν το ποθητό αποτέλεσμα, που θα τις οδηγούσε στον «αφρό». Το γεγονός ότι δύο ομάδες από τη Ρόδο κατάφεραν να προβιβαστούν στην Β’ Εθνική κατηγορία, η μία απευθείας και η δεύτερη σε διπλό μπαράζ με Καλαμάτα, νομίζω πως ήταν κάτι αναμενόμενο. Ξέρετε γιατί; Διότι οι διοικήσεις τους είχαν τον τρόπο τους να βοηθήσουν την αγωνιστική προσπάθεια, εξασφαλίζοντας όχι τόσο την εύνοια της διαιτησίας, όσο τη συμπάθεια της «αμαρτωλής μήτρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου που ονομάζεται Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Λεπτομέρειες μη ζητάτε. Διότι δεν είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθούν.
Κατά τα λοιπά, ό,τι συνέβη ανήκει πλέον στην Ιστορία και σίγουρα δεν αποτελεί σημαντική σελίδα στην πορεία του συλλόγου. Θα μου πείτε: κάτι θα έχει μείνει, βρε αδελφέ, δεν μπορεί. Πράγματι, αυτό που σίγουρα θα μείνει και θα ακούγεται για καιρό μέσω του Διαδικτύου, είναι η θεατρική γκρίνια του ρεπόρτερ Σωτήρη Γεωργούντζου, του οποίου τα αισθήματα για την τοπική ομάδα, ως τώρα δεν κατάφερα να αντιληφθώ αν είναι γνήσια ή του εξασφαλίζουν κίνητρο προκειμένου να ανεβάζει τους τόνους. Τον θυμάμαι τον Σωτήρη, κυρίως όταν τύχει να παίξει στο ραδιόφωνο ένα παμπάλαιο σμυρνέικο τραγούδι με τον τίτλο «Θα σπάσω κούπες», που το ερμηνεύει αριστουργηματικά η Πειραιώτισσα Ελευθερία Αρβανιτάκη. Κι αυτό γιατί στο you tube βρίσκεται μικρό βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή του Γεωργούντζου να επικαλείται «θεούς και δαίμονες» επιτιθέμενος σε κάποιον άτυχο προπονητή της ομάδας, και να απειλεί ενώπιον του καλεσμένου του, βετεράνου αμυντικού Γιώργου Μπιστικέα ότι θα σπάσει το ποτήρι του με το νερό, για να ξεδιψάσει (συγγνώμη για να ξεθυμάνει!).
Βέβαια, αποτυχημένη αποδείχτηκε η περίοδος 2018-19 για όλες τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις του Νομού Μεσσηνίας, ορισμένες από τις οποίες –μην το ξεχνάμε- έχουν δώσει στην αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου (Εθνική ομάδα, ΠΟΚ, εξωτερικό  κ.λπ.) μερικούς σπουδαίους μαχητές, με τελευταίο της γενναίας σοδειάς τον αρχηγό της Εθνικής μας και κορυφαίο αμυντικό της Άρσεναλ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Παίκτη τον οποίο θα απολαύσουμε σύντομα στον τελικό του ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Μήπως έφτασε η ώρα μιας γενναίας συγχώνευσης μεταξύ μεσσηνιακών ομάδων; Θυμίζω το κλασικό «εν τη ενώσει η ισχύς». Πού ξέρεις. Μπορεί κάτι τέτοιο να ηρεμήσει (και) τον Γεωργούντζο!

Γιώργος Αρκουλής
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου