Δύο κάλπες για την Καλαμάτα…


Πρώτη Δημοσίευση: 17/04/2019 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/04/2019 10:57
Στις 26 Μαΐου, στις δημοτικές εκλογές, θα βρεθούμε μπροστά σε 2 κάλπες. Στην πρώτη θα ψηφίσουμε για δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο και στη δεύτερη για το Συμβούλιο Κοινότητας της περιοχής μας. Δηλαδή, στη μία κάλπη ψηφίζουμε για το Δήμο μας και στην άλλη για την Κοινότητα μας. Την Κοινότητα Καλαμάτας.
Ο νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προβλέπει ότι για το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας εκλέγονται 15 σύμβουλοι από τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών που θα πάρουν μέρος στις εκλογές για το Συμβούλιο της Κοινότητας. Οι κοινοτικοί συνδυασμοί που καταρτίζονται και συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές μπορούν να έχουν σχέση με τους συνδυασμούς των υποψήφιων δημάρχων, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό και θετικό ότι πλέον επιτρέπεται να υπάρχουν και ανεξάρτητοι συνδυασμοί, χωρίς επικεφαλής κάποιον υποψήφιο δήμαρχο. Τονίζουμε ότι ανεξάρτητος είναι ο δικός μας συνδυασμός.
Ο συνδυασμός «ΣΥΝΟΙΚΟΥΜΕ» για την Κοινότητα Καλαμάτας στηρίζεται  στους  περισσότερους  δημοτικούς  συνδυασμούς και απολύτως σέβεται όλους τους υποψήφιους δημάρχους. Δεσμεύεται για τη συνεργασία προεκλογικά και σαφώς και μετεκλογικά προς το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της.
Αφετηρία μας είναι η πολυσυλλεκτικότητα και η αποδοχή της ομάδας μας από τους περισσότερους δημοτικούς συνδυασμούς που θα συμμετέχουν στις προσεχείς εκλογές. Επισημαίνεται όμως η αυτοτέλεια των αποφάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου και η διεκδίκηση, σύμφωνα με το νόμο, αρμοδιοτήτων στο Κοινοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί στη βελτίωση της ζωής όλων μας.
Το σύστημα που εφαρμόζεται για την εκλογή των συμβούλων της Κοινότητας είναι αυτό της απλής αναλογικής. Στο ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα μπορούμε να βάλουμε μέχρι 2 σταυρούς. Στους συνδυασμούς για την Κοινότητα δεν ορίζεται επικεφαλής, που σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι χρειάζονται σταυρό προτίμησης.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας εκλέγεται έμμεσα από τα 15 άτομα που θα εκλεγούν στο Συμβούλιο Κοινότητας. Υποψήφιοι πρόεδροι είναι αυτόματα οι κοινοτικοί σύμβουλοι που πήραν τους περισσότερους ψήφους από τους δύο πρώτους συνδυασμούς, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά.
Δεδομένου ότι στο ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα δεν υπάρχει επικεφαλής οφείλουμε να σκεφτούμε ότι με τους 2 σταυρούς διαλέγουμε άμεσα τα άτομα που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Συμβούλιο. Έμμεσα εκλέγουμε τον πρόεδρο της Κοινότητας, αφού αυτός με τις περισσότερες ψήφους μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου. Έτσι, για πρώτη φορά, δε θα υπάρχει επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο αυτοδιοικητικού συνδυασμού και όλοι μπαίνουν στη διαδικασία της σταυροδοσίας.
Όλοι θα κληθούμε να απαντήσουμε στα δύο ερωτήματα: Ποιους θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Συμβούλιο Κοινότητας και να διαχειρίζονται τα κοινά της πόλης μας και ποιον επιλέγουμε για πρόεδρο της Κοινότητας.
Ο συνδυασμός μας «ΣΥΝΟΙΚΟΥΜΕ- Για την Κοινότητα Καλαμάτας», δηλώνει παρών στη διεκδίκηση του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας.
Θέλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά της πόλης μας και να εισακουστεί η φωνή μας ως ενεργών πολιτών θεσμικά. Θέλουμε μαζί με τους δημότες να προτείνουμε υπεύθυνα στόχους εφικτούς. Θέλουμε να δούμε την πόλη μας να βελτιώνεται κάθε μέρα. Θέλουμε μαζί με τους συνδημότες μας να ομορφύνουμε την καθημερινότητα φροντίζοντας τις συνοικίες της πόλης μας. Επειδή πιστεύουμε στην αξία της Κοινότητας και της ενότητας που χρειάζεται μια πόλη για να πάει μπροστά, θα αναπτύξουμε συνεργασίες με εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.
Η επιλογή σας είναι σημαντική! Δίνοντας το 50% +1 ψήφους στο συνδυασμό μας «Συνοικούμε – για την Κοινότητα Καλαμάτας», θα βοηθήσετε να εκλεγούν οι υποψήφιοι από την ομάδα μας στο Συμβούλιο Κοινότητας. Με άλλα λόγια, θα βοηθήσετε να υπάρξει μια πιο διεκδικητική και πιο δυνατή φωνή για την Καλαμάτα. Μια ομάδα που δεν επιθυμεί θέσεις και αξιώματα αλλά με δράση και υπέρβαση των μικροδιαφορών θα αγωνιστεί για την ευημερία και ανάπτυξη της πόλης μας.
 
 
Του Παναγιώτη Ι. Λύρα
Υποψήφιου κοινοτικού συμβούλου Καλαμάτας με το συνδυασμό «ΣΥΝΟΙΚΟΎΜΕ - για την Κοινότητα Καλαμάτας»
 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου