Επιστροφή προσκλήσεων και ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Πρώτη Δημοσίευση: 01/02/2019 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/02/2019 19:46
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
παρά τον πρέποντα σεβασμό που τρέφω στο θεσμό τον οποίο εκπροσωπείτε, θα μου επιτρέψετε να μη σας συναντήσω, ούτε να παρευρεθώ στο γεύμα και στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού της 2ας Φεβρουαρίου 2019.
Λυπούμαι που με την ευκαιρία της επισκέψεώς σας στην Καλαμάτα δε θα βρίσκομαι μεταξύ των συνδαιτυμόνων σας, ένας εκ των οποίων θα ήμουν και εγώ, αφού έλαβα προσωπική πρόσκληση από τον κύριο δήμαρχο.
Ο λόγος της μη παρουσίας μου ως εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΆΤΑΣ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος είναι η ενέργειά σας να υπογράψετε άνευ αντιρρήσεως και με καινοφανή σπουδή το Προεδρικό Διάταγμα για την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, δεν αποδέχομαι και δε θα αποδεχθώ ποτέ τα τετελεσμένα της παραχωρήσεως του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Για αυτό, άλλωστε, συμμετείχα σε όλα τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση των εθνικών μας τίτλων.
Πιστεύω ότι βάσει της Διάταξης 28 του Συντάγματος η συμφωνία αυτή θα έπρεπε να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία βουλευτών.
Φρονώ ότι έπρεπε είτε να αποπέμψετε το διάταγμα ως αντισυνταγματικό είτε να παραιτηθείτε σε ένδειξη αποστασιοποιήσεώς σας από τη μελλοντική ζημία των εθνικών μας συμφερόντων. Είμαι σίγουρος ότι τότε θα εκφράζετε την πλειοψηφία του έθνους μας σε όλες τις ηπείρους.
Είμαι πεπεισμένος, επίσης, ότι οι προκάτοχοί σας, όπως ο κύριος Χρήστος Σαρτζετάκης, θα έπρατταν τα παραπάνω.
Λυπούμαι και πάλι που δε θα σας συναντήσω.
Πάντως σας εύχομαι καλή διαμονή στην πόλη μας.

Μετά τιμής,
Γεώργιος Δημητρούλιας
Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου