Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το σχέδιο -μελέτη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος


Πρώτη Δημοσίευση: 18/04/2017 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2017 11:14
Προσφάτως, κλήθηκε ατύπως από το Δήμαρχο Μεσσήνης ,μικρή μερίδα ιδιοκτητών , επηρεαζόμενων  από το σχέδιο χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος που εκπόνησε ο Μορέας. Πρόκειται για σχέδιο που αφορά το τμήμα από το Πάμισο μέχρι το Ριζόμυλο , παρακάμπτει την Εθνάρχου Μακάριου στη Μεσσήνη ,  τη Βελίκα και συναντά την υπάρχουσα οδό περίπου στο 2ο-3ο  χιλιόμετρο μετά τη Μεσσήνη . Πρόκειται για αυτοκινητόδρομο κλειστού τύπου με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, παράδρομους , υπερυψωμένες γέφυρες και τρεις κυκλικούς κόμβους σε απόσταση 5 χιλιομέτρων . Παρά την άτυπη μεν, αλλά ύποπτα φορτική πίεση του Δημάρχου να αποδεχτούν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες το παρόν σχέδιο – μελέτη, που επισήμως δεν έχει ακόμα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους , παρουσιασθεί - η μελέτη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων γεννώντας πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα εκπόνησης της και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί .
Ειδικότερα :
-Η μη επαρκής ενημέρωση όλων όσων θα έπρεπε με αντίστοιχη   αποσπασματική και παρελκυστική τακτική.
-Η προφανής αντικειμενική και αντιληπτή στο καθένα , αδυναμία κατασκευής πάνω στην υπάρχουσα οδό που διέρχεται μέσα από οικίες , καταστήματα , εργοστάσια , παρακείμενες οδούς κοινόχρηστες ή ιδιωτικές , αυτοκινητόδρομου  με διάζωμα στο μέσον τεσσάρων  συν 2 βοηθητικών λωρίδων και παρακείμενων παραδρόμων .
-Ο πλήρης αποκλεισμός ιδιοκτησιών , υφισταμένων οικιών, αλλά κυρίως καταστημάτων και εργοστασίων με επακόλουθη ανυπολόγιστη ζημία - ολοκληρωτική καταστροφή των ιδιοκτητών .
-Η αναποτελεσματικότητα ως προς τον χρόνο διέλευσης, δεδομένου ότι σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων ενσωματώνει τρεις κυκλικούς κόμβους και ακολουθεί την υπάρχουσα χάραξη με τις στροφές που ήδη υπάρχουν .
-Η αναποτελεσματικότητα ως προς το κόστος, δεδομένου ότι είναι ανυπολόγιστο αφού θα εκσφενδονιστεί σε μεγάλο ύψος   από ιδιαίτερες  αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι υφιστάμενοι  ζημία παρόδιοι ιδιοκτήτες .
-Η αναποτελεσματικότητα ως προς την ασφάλεια, αφού θα διέρχεται ζωνών πυκνής οικιστικής ανάπτυξης , όπως ο υπάρχων.
-Η μη ύπαρξη κάποιας συγκοινωνιακής μελέτης που να επιτάσσει την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου τέτοιου τύπου ,  επί του υπάρχοντος .
Επειδή θα πρέπει όλοι οι επηρεαζόμενοι να λάβουν πλήρη γνώση των σχεδίων χωρίς υπεκφυγές , μεθοδεύσεις και συσκότιση .
Δηλώνουμε ότι θα εκφράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αντίθεση μας στο ενδεχόμενο έγκρισης και κατασκευής ενός τέτοιου έργου.
Επιθυμούμε την ήπιας μορφής , διαπλάτυνση και βελτίωση του υπάρχοντος δίκτυου που θα αναδεικνύει τα τοπιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και δεν θα προκαλεί ανωμαλία στην οικιστική και οικονομική ζωή των παρόδιων ιδιοκτητών .
Θα μείνουμε αποφασισμένοι και σθεναροί προασπιστές της περιουσίας μας , της λογικής και κυρίως του Νόμου σε κάθε ενέργεια μας.
 
                                           Ομάδα θιγόμενων ιδιοκτητών δημοτών Δήμου Μεσσήνης . 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: 


Προσθήκη νέου σχολίου