Μανώλης Μάκαρης: «Γεφύρι της Άρτας» το ανοιχτό θέατρο της Καλαμάτας


Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2019 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2019 10:35
Όλοι συμφωνούμε για την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός ανοιχτού θεάτρου στην Καλαμάτα. Η απελθούσα Δημοτική Αρχή με fast track διαδικασίες ξεκίνησε την κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου στη θέση του δημοτικού φυτωρίου πάνω από την οδό Σπάρτης, δίπλα στην κοίτη του Νέδοντα.
Στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο είχαμε διατυπώσει συγκεκριμένες ενστάσεις για την κατασκευή του και την είχαμε καταψηφίσει. Οι εύλογες ενστάσεις μας είχαν επικεντρωθεί στα ακόλουθα:
1. Λανθασμένη χωροθέτηση σε μια περιοχή περιβαλλοντικά ευαίσθητη στο φυτώριο του Δήμου, που θα έπρεπε να παραμείνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου
2. Προβληματική αντιπλημμυρική προστασία λόγω της άμεσης γειτνίασης με την κοίτη του Νέδοντα
3. Μεγάλη έκπτωση 53,33% (για έργο προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ) που θα οδηγούσε σε πιθανή ατελή υλοποίησή του και σε πιθανή αναγκαιότητα επέκτασης της σύμβασης.
Δυστυχώς, οι ενστάσεις μας, όπως και οι παρόμοιες ενστάσεις άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν εισακούστηκαν και το έργο ξεκίνησε, αλλά κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί, αφού υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών (έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί 3/6/2019), σφάλματα στη μελέτη και ανάγκη αναπροσαρμογής της μελέτης και της σύμβασης. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, δεν είχε προβλεφθεί η στατική μελέτη των κερκίδων! Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος το έργο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η νυν Δημοτική Αρχή δια στόματος του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου, μάλιστα, διαπίστωσε λάθη στις μελέτες, τα οποία λάθη ο ίδιος αγνοούσε ως αντιδήμαρχος.
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο σαφώς θα πρέπει να εξευρεθεί μια λύση. Αλλά μια λύση η οποία θα προϋποθέτει υψηλά standards ασφάλειας που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε δημόσιο έργο και ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο έργο. Κάθε άλλη λύση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Μανώλης Μάκαρης
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου