Μύρισαν εκλογές!


Πρώτη Δημοσίευση: 02/05/2019 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/05/2019 08:37
Όλα τα πρωτεία γεύτηκε αυτές τις άγιες μέρες η Καλαμάτα. Εκεί γιόρτασε ο πρώτος πολίτης της χώρας την Ανάσταση του Κυρίου, εκεί η θερμοκρασία βάρεσε πανελλήνια τον υψηλότερο δείκτη, αγγίζοντας την Κυριακή του Πάσχα τους 28 βαθμούς, εκεί –τέλος- έπεσαν οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στη θάλασσα για να στείλουν το μήνυμα ότι ο χειμώνας ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ένας χειμώνας που φέρθηκε άδικα και σκληρά στη Μεσσηνία με τις σαρωτικές καταιγίδες και τα άλλα ακραία φαινόμενα, όπως ήταν οι κατολισθήσεις που άφησαν σοβαρές  πληγές στον Ταΰγετο.
Από την άλλη, παρακολουθώντας την τοπική ειδησεογραφία από τα φύλλα και τα διάφορα σάιτ, διαπιστώνει κανείς το πόσο έντονα μύρισαν εκλογές. Ο Παναγιώτης Νίκας με τον Πέτρο Τατούλη ακόνισαν για τα καλά τα ξίφη τους, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν και αφήνουν, σίγουρα, γεύση μελαγχολίας, την ώρα που η αντιπεριφερειάρχης Νικολάκου χειρίζεται καλά τον τομέα της επικοινωνίας. Μετά την «εφ’ όλης της ύλης» συνέντευξη που έδωσε στην Καλαμάτα, την είδα το βράδυ του Πάσχα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 να διαφημίζει τα… βιολογικά  κρασιά της Μαντινείας (και μαζί να προβάλει τον εαυτό της), την ώρα που οι επικεφαλής ψηφοδελτίων το έχουν ρίξεις την «κοκορομαχία».
Αλλά και σε ποια περιοχή της χώρας δε συμβαίνει κάτι ανάλογο; Στον Πειραιά ο Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής με άριστο βιογραφικό και πάθος για την πόλη, προσπαθεί να αναχαιτίσει τον «οδοστρωτήρα» που «σπρώχνει» τον νυν δήμαρχο Μώραλη (κάτοικο βορείου προαστίου βεβαίως βεβαίως…). Στη Θεσσαλονίκη, μια περίεργη ηρεμία κυριαρχεί γύρω από τη μάχη που θα δοθεί από τον Ορφανό και τον Ταχιάο, ενώ η εκλεκτή του κυβερνώντος κόμματος, κυρία Νοτοπούλου, μέχρι πρόσφατα αγνώστων πολιτικών στοιχείων, ελπίζει να κάνει την έκπληξη. Υπάρχει και η πρωτεύουσα δύναμη, εκεί όπου ο γιος της Ντόρας και του αείμνηστου δημοσιογράφου Παύλου Μπακογιάννη θεωρείται «ακλόνητο φαβορί», με τις εταιρείες στοιχημάτων (δυστυχώς αυτό το φρούτο μάς ακολουθεί σε κάθε περιστατικό της ζωής μας) να προσφέρουν δεκάρες έναντι των λοιπών υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ κ.λπ. Φυσικά, τα προγνωστικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, αφού καθένας θα δώσει τη μάχη του και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Με την ευκαιρία, να καταθέσω κάτι ενοχλητικό που βίωσα το τελευταίο τετραήμερο. Άγνωστο από πού και πώς, ο αριθμός του φορητού μου τηλεφώνου (το λένε και… κινητό αν και δεν κινείται μόνο του!) και το e-mail μου έγιναν κτήμα διαφόρων κυρίων που δε γνωρίζω, ούτε συνάντησα ποτέ στη ζωή μου. Όλοι –μα όλοι- έστειλαν ωραία μηνύματα καταθέτοντας ενδιαφέρον για την υγεία μου, ευχές για τις άγιες ημέρες, βάζοντας την υπογραφή τους: Τάδε, υποψήφιος για το Δήμο ή την Περιφέρεια κ.λπ.
Ξέρετε ποιο είναι το σίγουρο; Ότι άπαντες οι ενοχλούντες περιμένουν να τους σταυρώσω. Ε, λοιπόν,  θα το κάνω!

Γιώργος Αρκουλής
 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου