Οι δραχμολάγνοι βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας


Πρώτη Δημοσίευση: 14/08/2017 10:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2017 10:21
Κάποιοι καλοθελητές ή αφελείς εθελοντές προπαγανδίζουν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Για να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, είτε είναι αφελείς, είτε είναι δέσμιοι της ιδεολογίας τους, είτε υπηρετούν ξένα συμφέροντα, είτε έχουν προσωπικά συμφέροντα. Όσοι κινούνται από προσωπικό συμφέρον, έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και, επιστρέφοντας στη δραχμή, θέλουν να γίνουν πλούσιοι.
Δηλαδή, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες πολιτών, που θέλουν τη δραχμή. Ειδικότερα:
Η πρώτη κατηγορία είναι οι αφελείς μέχρι βλακείας. Αυτοί πείθονται απ’ όσα λένε οι δραχμολάγνοι. Έχουν πειστεί ότι το ευρώ κάνει κακό στην οικονομία μας, γι’ αυτό πρέπει να γυρίσουμε στη δραχμή. Με νόμισμα τη δραχμή και κάνοντας διαρκώς υποτιμήσεις, θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε όσους παράγουν ομοειδή προϊόντα. Αλλά, αν θα μπορέσουμε με τη δραχμή, γιατί δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε με το ευρώ; Διότι, λένε, θα μπορούμε να κάνουμε υποτιμήσεις στη δραχμή και έτσι τα προϊόντα μας θα γίνονται φθηνότερα, δηλαδή ανταγωνιστικά. Όμως, δε μας λένε ότι οι υποτιμήσεις πλήττουν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους κ.τ.λ. Δηλαδή, τις κατώτερες οικονομικά ομάδες.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι ιδεολόγοι. Αυτοί ήταν και είναι κατά του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), του καπιταλισμού. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και κάποια άλλα κομματίδια της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς. Οι λόγοι της αντίθεσης προς το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή είναι ιδεολογικοί. Ζητούν την επιστροφή στο έθνος-κράτος, που έχει πλήρη εθνική κυριαρχία και, ασφαλώς, εθνικό νόμισμα. Όλοι αυτοί, δεξιοί και αριστεροί, δε μας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Επιπλέον, αν υπολογίσουν τα τριακόσια και πλέον δισεκατομμύρια που έχουμε λάβει από την Ε.Ε., τότε είναι απορίας άξιον, γιατί επιθυμούν κάτι τέτοιο. Μήπως για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό ή για να βολοδέρνουμε όλοι στην φτώχεια μας;
Η τρίτη κατηγορία είναι αυτοί που υπηρετούν ξένα συμφέροντα. Από την αρχαιότητα είναι γνωστοί οι Εφιάλτες. Ο πρώτος Εφιάλτης πρόδωσε τους Έλληνες, δείχνοντας το μονοπάτι στους Πέρσες. Έκτοτε, στο διάβα του χρόνου, υπήρξαν αρκετοί Εφιάλτες. Οι περισσότεροι ξεπουλήθηκαν για τα αργύρια. Άλλωστε, αυτά σταύρωσαν και το Χριστό. Για τα αργύρια, σήμερα, κάποιοι υποστηρίζουν την Αμερική, κάποιοι τη Ρωσία, κάποιοι αγωνίζονται για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ. Όλοι αυτοί, αν ήξεραν το κακό που προκαλούν στη χώρα τους, μάλλον δε θα υπηρετούσαν ξένα συμφέροντα.
Η τέταρτη κατηγορία είναι αυτοί που κινούνται από προσωπικό συμφέρον. Υπάρχουν κάποιοι, που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Τώρα, ένα ευρώ αντιστοιχεί σε 340 δραχμές. Αν γυρίσουμε στη δραχμή, την επόμενη ημέρα, 1 ευρώ θα αντιστοιχεί σε 600-700 δραχμές. Σε δύο-τρεις ημέρες, 1 ευρώ θα αντιστοιχεί σε 1.000 δραχμές. Σε δύο-τρεις μήνες, 1 ευρώ θα αντιστοιχεί σε 2.000-3.000 δραχμές κ.ο.κ. Όσοι, λοιπόν, έχουν χρήματα στο εξωτερικό, δηλαδή ευρώ, θα γίνουν πάμπλουτοι. Και θα μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, αφού 1 ευρώ θα αντιστοιχεί σε 10-20-30… 100 φορές μεγαλύτερη αξία (σε δραχμές) από τη σημερινή. Γιατί θα συμβεί αυτό; Διότι η οικονομία μας θα καταρρεύσει. Και για να ορθοποδήσει κάπως θα χρειαστούν 5-6-10 χρόνια.
Όλοι οι Έλληνες χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα και να πούμε την αλήθεια στον εαυτό μας και στους άλλους. Δηλαδή:
Πρώτον, η Ελλάδα δε χρεοκόπησε λόγω ευρώ. Η Ελλάδα χρεοκόπησε από την αλόγιστη πολιτική που ακολουθήθηκε από το 1981 και μετά. Χρεοκόπησε γιατί δεν έκανε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αρκεί να λεχθεί, ότι το κράτος από το 2000 έως το 2010 χρηματοδότησε με 220 δισεκατομμύρια τις συντάξεις (το κράτος, όχι τα ασφαλιστικά σημεία).
Δεύτερον, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ ισχυροποιεί τη χώρα. Βέβαια, η Ε.Ε. δεν έχει προχωρήσει στην πολιτική ενοποίηση, που θα εξασφάλιζε τη χώρα. Παρά ταύτα, η συμμετοχή στην Ε.Ε. προσδίδει στη χώρα πολιτική, οικονομική, γεωστρατηγική ασφάλεια. Μπορεί να φανταστεί κάποιος τι θα έκαναν οι Τούρκοι αν δεν ήμαστε μέλος της Ε.Ε. και του ευρώ;
Επομένως, όσοι υποστηρίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ, μάλλον αγνοούν τη θέση της Ελλάδας και τους συσχετισμούς δύναμης στην περιοχή μας. Επιπλέον, βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας.
Άρα, η συμμετοχή της χώρας τόσο στην Ε.Ε. όσο και στον ισχυρό πυρήνα του ευρώ θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημα όλων των Ελλήνων. Αυτό είναι το συμφέρον όλων των Ελλήνων και της Ελλάδας.
 
Κάθε Κυριακή με Θάρρος
Γράφει ο Παύλος Μάραντος*
 
 
*Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης.
[email protected]
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.