Οι υποψήφιοι αξίζουν το σεβασμό μας!


Πρώτη Δημοσίευση: 06/04/2019 07:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/04/2019 07:28
Ναι, είναι πολλοί. Στην Καλαμάτα πλησιάζουν τους χίλιους. Είναι παντού. Με αποτέλεσμα μερικοί να δυσανασχετούν. «Κάποιος ιός μετατρέπει τους φίλους μας σε υποψηφίους» λένε… Σαν να είναι κάτι κακό το να είσαι υποψήφιος. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, αλλά τώρα που δίνεται σε όλους μας η δυνατότητα να επιλέξουμε αξιολογώντας χιλιάδες υποψηφίους, γκρινιάζουν και χλευάζουν. Κάποιοι πραγματικά ικανοί και άξιοι, τρέμουν την κοροϊδία και την αποτυχία και δεν τολμούν να εκτεθούν.
Έτσι, όμως, ο κίνδυνος να καταστεί η πολιτική ένα «κλειστό επάγγελμα» για συγγενείς, «κολλητούς», παιδιά του κομματικού σωλήνα και θρασείς ανθρώπους, που δε θα έβρισκαν αλλού δουλειά ,παραμένει και διογκώνεται. Γίνεται φαύλος κύκλος.
Πώς σπάει αυτός; Από εμάς τους ίδιους, είναι η απάντηση. Την επόμενη φορά που ένας υποψήφιος θα μας πάρει τηλέφωνο ή θα μας χτυπήσει την πόρτα ή θα μας τείνει το φυλλάδιό του, ας του δείξουμε σεβασμό. Ας τον ακούσουμε με προσοχή και ας τον αξιολογήσουμε αυστηρά. Σεβασμός, γιατί σηκώθηκε από την άνεση του καναπέ του και την ανέξοδη κριτική. Σεβασμός γιατί διαθέτει «βούληση» και αίσθημα «ευθύνης», τα δύο θεμέλια της ηθικής συνείδησης και της δημοκρατικής εναλλαγής στη διακυβέρνηση. Οι εκλογές του Μαΐου, με τους πολλούς υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, είναι η ευκαιρία μας να εκπαιδευτούμε στην αξιολόγηση και στην επιλογή των ατόμων που θα μας αντιπροσωπεύουν τα επόμενα χρόνια τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στην Ευρωβουλή και τη Βουλή.    
 
Της Πιπίνας Π. Κουμάντου
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου