Ο κρατισμός βλάπτει σοβαρά τους πολίτες και την Πολιτεία


Πρώτη Δημοσίευση: 02/09/2019 20:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/09/2019 20:42
Να το πούμε μια ακόμα φορά, γιατί θα πρέπει να το καταλάβουμε και τα έντεκα εκατομμύρια Έλληνες: στην Ελλάδα χρεοκόπησε το κράτος, κι αυτό συμπαρέσυρε στη χρεοκοπία πολλά νοικοκυριά και πολλές επιχειρήσεις. Ειδικά για τις τράπεζες, επειδή πολλά λέγονται, οι ελληνικές τράπεζες, πριν από τη χρεοκοπία, ήταν πανίσχυρες και κυριαρχούσαν στα Βαλκάνια. Το κράτος χρεοκόπησε και τις τράπεζες, κυρίως τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ («κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»).
Αρκούν μερικά παραδείγματα για να καταλάβουμε ότι ο κρατισμός βλάπτει την οικονομία, βλάπτει την ατομική μας ευημερία, γιατί μας κάνει φτωχότερους.
α) Η ΔΕΗ είναι μονοπώλιο και έχει χρεοκοπήσει. Σε αυτό- μην το ξεχνάμε- συνέβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ελεγχόμενο από αυτόν κίνημα «Δεν πληρώνω». Και να θυμόμαστε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει μονοπώλιο στην ενέργεια. Επομένως, η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Αυτό προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση των Σαμαρο-Βενιζέλων, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε στα κεραμίδια. Αν τότε προχωρούσε η πώληση μέρους της ΔΕΗ, σήμερα η ΔΕΗ δε θα χαροπάλευε, έτοιμη να κλείσει. Έτσι την κατάντησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μεγαλοσυνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου με τις «μπούκες» στη ΔΕΗ. Και τώρα την πουλάμε και δεν την αγοράζει κανείς, διότι κανείς δεν είναι τρελός για να πετάει τα λεφτά του σε μια χαβούζα. Και ο ελληνικός λαός θα πληρώνει δύο (2) εκατομμύρια ευρώ την ημέρα τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ.
β) Η Ολυμπιακή Αεροπορία ήταν μονοπώλιο, χρεοκόπησε. Μάλιστα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ανίκανη να την κλείσει, λόγω της αντίδρασης των συνδικαλιστών. Και ο ελληνικός λαός πλήρωνε την Ολυμπιακή ένα (1) εκατομμύριο την ημέρα. Ορθά διαβάσατε: ένα εκατομμύριο την ημέρα. Και αυτό μην το ξεχνάμε. Επομένως, ευτυχώς που έκλεισε η «χαβούζα» της Ολυμπιακής.
γ) Οι σιδηρόδρομοι ήταν μονοπώλιο, χρεοκόπησαν. Ο κρατισμός δεν κάνει διακρίσεις. Χρεοκοπεί και την πιο μονοπωλιακή και κερδοφόρα επιχείρηση. Και όταν η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά θέλησε να πουλήσει τον ΟΣΕ με τριακόσια περίπου εκατομμύρια ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ έσκουζε και ανέβαινε στα κεραμίδια. Τελικά, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ξεπούλησε τον ΟΣΕ για σαράντα εκατομμύρια ευρώ.
δ) Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) ήταν χρεοκοπημένη. Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να την εξυγιάνει, αλλά οι αριστεροί συνδικαλιστές αντιδρούσαν. Έτσι, η τότε κυβέρνηση αποφάσισε- ορθότατα- να κλείσει τη «χαβούζα» της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανίδρυσε την ΕΡΤ και διόρισε 2.500 υπαλλήλους. Στη συνέχεια, ο τότε υπουργός κ. Παππάς έλεγε να γίνουν μετατάξεις από την ΕΡΤ σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, γιατί περίσσευαν στην ΕΡΤ! Επιπλέον, κάποιοι αξιοθρήνητοι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν μνημείο για το κλείσιμο της ΕΡΤ! Ίσως, γιατί έχει το μικρότερο ποσοστό τηλεθέασης, μόνο 2-3 %. Κι όμως, έχει 2.500 περίπου υπαλλήλους, όταν τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, με πολλαπλάσια τηλεθέαση, έχουν 500 περίπου υπαλλήλους το καθένα. Ποιος τους πληρώνει; Εγώ και εσύ.
Ο κρατισμός χρεοκόπησε σε παγκόσμια κλίμακα. Οι μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο, η Ρωσία και η Κίνα, που είχαν κρατισμό, άλλαξαν. Ίσως, η τελευταία χώρα στον κόσμο-πλην Βόρειας Κορέας- που αρνείται να ξεφύγει από τον κρατισμό και να ακολουθήσει τις άλλες χώρες είναι η Ελλάδα. Γιατί άραγε; Διότι δημιούργησε μια κομματική-κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα που νέμεται τους δημόσιους πόρους. Αυτή μαζί με τους κομματικούς και κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές αντιδρούν στον εκσυγχρονισμό της χώρας, αντιδρούν σε κάθε αλλαγή. Και ο λαός πληρώνει.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι: οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι η απελευθέρωση από τον κρατισμό σε όλους τους τομείς θα είναι για δικό τους όφελος ή είναι θύματα της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν καταλάβει το όφελος με την κατάργηση των μονοπωλίων του ΟΤΕ, της ΕΡΤ, της Ολυμπιακής κ.τ.λ.;
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η φορολογία είναι μέρος του κόστους της οικονομίας ενός κράτους και επηρεάζει τα κίνητρα των ατόμων για παραγωγή. Γνωρίζουν ότι μείωση της φορολογίας σημαίνει αύξηση της ανταγωνιστικότητας και, άρα, οικονομική ανάπτυξη; Επομένως, χρειαζόμαστε λιγότερους φόρους και ένα ριζικά απλούστερο φορολογικό σύστημα.
Τέλος, οι πολίτες γνωρίζουν ότι δουλεύουμε 198 ημέρες για το κράτος και 167 ημέρες για τους εαυτούς μας; Επομένως, ο κρατισμός βλάπτει σοβαρά τους πολίτες και την Πολιτεία.
 
Παύλος Μάραντος
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου