Ο χαφιεδισμός στην υπηρεσία του νόμου


Πρώτη Δημοσίευση: 27/11/2019 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/11/2019 10:49
Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος καλύπτει επαρκώς και με αυστηρότητα μια υποχρέωση της Πολιτείας και σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιθυμία των πολιτών ν’ απαλλαγούν οριστικά από μια ανθυγιεινή συνήθεια.
Ωστόσο, παρά τις καλές προθέσεις του νομοθέτη, η θέσπιση της τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής 1142, μέσω της οποίας καταδίδονται στις αστυνομικές αρχές οι παραβάτες του νόμου, είναι μια κίνηση τόσο άστοχη, που θα τολμούσα να τη χαρακτηρίσω επικίνδυνη για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Ο εθισμός των πολιτών στο χαφιεδισμό, με οποιονδήποτε μανδύα, συνιστά μείζον πολιτικό – κοινωνικό ανοσιούργημα με απροσδιόριστες συνέπειες στην κοινωνία. Σταδιακά οι πολίτες εθίζονται και εντάσσονται μοιραία στις τάξεις των κάθε λογής «κουκουλοφόρων», χωρίς να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του εγκλήματος το οποίο διαπράττουν σε βάρος της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας.
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ποτέ και πουθενά οι κάθε λογής ακρότητες επιβολής του νόμου δε δικαιώθηκαν στη συνείδηση των λαών. Αντιθέτως, συχνά εκφυλίστηκαν σε προσωπικές αντιδικίες και, δυστυχώς, στην πατρίδα μας συνέβαλαν στη γιγάντωση του εθνικού διχασμού. Πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί, προτού μετεξελιχτεί σε κακότροπη κοινωνική συνήθεια.
Παναγής Χ. Κουμάντος
Δημότης Καλαμάτας
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου