Ο Χρήστος…


Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2019 11:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2019 11:08
Τρεις μεγάλες αγάπες είχε ο Χρήστος, εκτός βεβαίως των παιδιών του και της συζύγου του, το Δήμο Καλαμάτας, τον ΟΤΕ και τον Ολυμπιακό. Στο Δήμο Καλαμάτας έδωσε για πολλά χρόνια τον καλύτερό του εαυτό. Στον Χρήστο η πόλη οφείλει το παγκοσμίως πια καταξιωμένο Φεστιβάλ Χορού. Στον Χρήστο οφείλει την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας Καλαμάτας, την υποδειγματική οργάνωση και λειτουργία της ΔΕΥΑΚ στις δεκαετίες του ’80 και ’90, την κατασκευή και λειτουργία του πρώτου εργοστασίου Λιπασματοποίησης – Κομποστοποίησης Απορριμμάτων στην Ελλάδα, την ξεχασμένη ΜΟΛΛΑΚ.
Αντιγράφω ένα μικρό τμήμα της έκθεσης της επιτροπής δημοσιονομικού έλεγχου του υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε επισκεφθεί το εργοστάσιο: «[…] Η ελεγχθείσα μονάδα είναι το πρώτο έργο επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί με επιτυχία από το Μάιο του 1997, εφαρμόζοντας πιλοτικά για πρώτη φορά σε επίπεδο πόλης την αρχή της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος .Οι αρμόδιοι φορείς, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που προκύπτουν από την λειτουργία του εργοστασίου, θα πρέπει να φροντίσουν για την άμεση επέκτασή του. Η σχετική εμπειρία τους θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλους Δήμους της χώρας για την κατασκευή και άλλων παρόμοιων εργοστασίων, διότι, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, δύναται να αποκομισθούν και σημαντικά οικονομικά οφέλη…».
Λίγοι γνωρίζουν ότι ως γενικός τεχνικός διευθυντής του ΟΤΕ την τετραετία 2001-2004 ήταν από τους βασικούς συντελεστές της προετοιμασίας και άψογης αναμετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων  σε όλο τον κόσμο
Άφησα τελευταία την τρίτη μεγάλη αγάπη του, τον Ολυμπιακό. Γαύρος αμετανόητος ο Χρήστος κόντεψε να με σκοτώσει προ εικοσαετίας.  Έτρεχε σαν τρελός στην εθνική οδό για να προλάβει τον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Του ζήτησα να σταματήσει να κατέβω γιατί δεν ήθελα ν’ αφήσω τα κόκαλά μου στον αυτοκινητόδρομο για χάρη των γαύρων. Τελικά σταμάτησε στην Τρίπολη να δούμε το παιχνίδι, όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν αδύνατο να φτάσουμε στην Καλαμάτα την ώρα έναρξης.
Αυτός ήταν ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ, από τα καλύτερα μυαλά που έβγαλε η πόλη τα τελευταία 50 χρόνια.
Φίλε, μας λείπεις και, δυστυχώς, δεν μπορούμε να σε φέρουμε πίσω.

Του Γιώργου Κυριακόπουλου
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου