Όπως αναμενόταν!


Πρώτη Δημοσίευση: 09/04/2019 20:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/04/2019 20:42
Όπως είχε επισημανθεί από τη στήλη εγκαίρως, οι παγίδες που είχαν στηθεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (το λεγόμενο και περιφερειακό) όταν συγκροτούνταν οι συνθέσεις των ομίλων, πέτυχαν και, μάλιστα, με χαρακτηριστική άνεση για κάποιες ομάδες αρεστές στην «αμαρτωλή» ΕΠΟ.
Το πράγμα έγινε ορατό από τα μέσα του δεύτερου γύρου, που νομίζω πως δεν επιτρέπει σήμερα θυμό, αγανάκτηση κ.λπ. Ειδικά σε τρεις ομίλους, αυτούς της νότιας χώρας, οι πρωταθλητές, ενώ δεν είχαν θεωρητικά πολλές ελπίδες επιτυχίας, κερδίζουν την άνοδο επειδή «είχαν μπάρμπα στην Κορώνη»!
Να το αναλύσω για τελευταία φορά.
Στον πιο περίεργο όμιλο, όπου εντάχτηκαν οι ομάδες της Ρόδου, αντίπαλοι ορίστηκαν σύλλογοι από διάφορα σημεία της νότιας Ελλάδας, με περισσότερο θιγμένες από το «μαγειρείο» τις εκπροσώπους του Νομού Ηλείας. Συμπέρασμα: Ο νικητής του ομίλου Ιαλυσός (με το συντοπίτη Διαγόρα στη δεύτερη θέση) απέχει από την (τρίτη) Βάρδα κάπου 20 βαθμούς!
Στον όμιλο των ομάδων της Αθήνας, τον πλέον ευνοϊκό –σχεδόν «φωτογραφικό»- για το Αιγάλεω, η ομάδα του Θωμά ανεβαίνει με δέκα βαθμούς διαφορά. Βλέπετε, εντάχτηκε μεν στον όμιλό του η… Κόρινθος, όχι όμως ο γειτονικός Ασπρόπυργος, τον οποίο οι μάγκες της ΕΠΟ έριξαν στη μάχη της Πελοποννήσου, προκειμένου να ευνοηθεί. Δηλαδή, στον όμιλο όπου –στην ουσία- μοναδικός σοβαρός αντίπαλος ήταν η Καλαμάτα. Ας πρόσεχε (η Καλαμάτα).
Όμως, ο πιο πονηρός στη συγκρότησή του όμιλος ήταν ο 5ος, με το πλήθος των ομάδων της Κρήτης κόντρα με στον Ιωνικό και στον Εθνικό. Αν και φαίνεται δραματική η εξέλιξη του τουρνουά σε αυτόν τον περίεργο όμιλο, η σχεδόν άγνωστη στον ποδοσφαιρικό χάρτη ομάδα ΟΦ Ιεράπετρας, εκμεταλλευόμενη τα ματς με τους… σύντεκνους της κατηγορίας, κερδίζει –εκτός απίθανου απροόπτου- τον τίτλο και, φυσικά, την άνοδο. Το πόσο ευνοήθηκε από το σύστημα του «μαγειρείου» της ΕΠΟ αυτή η ομάδα, νομίζω πως φαίνεται τώρα καθαρά εκ του αποτελέσματος, αλλά είναι αργά για οποιαδήποτε γκρίνια ή διαμαρτυρία των αδικημένων. Άλλωστε, με τις ομάδες της Κρήτης σχεδόν κάθε χρόνο προκύπτουν γεγονότα που φέρνουν τα πάνω-κάτω και ευνοούν ομάδες του νησιού.
Να θυμίσω μόνο τις περυσινές αθλιότητες που προέκυψαν στα γραφεία της ΕΠΟ, προκειμένου να τιμωρηθούν στη λήξη των πλέι οφ όσοι χρειάζονταν, ώστε να ανακηρυχθεί πρωταθλητής ομίλου ο Ηρόδοτος Ηρακλείου. Μια ομάδα εξαιρετικά εχθρική προς τις ομάδες της Αττικής, αλλά με «μπάρμπα στην Ομοσπονδία». Αυτόν τον «μπάρμπα» που, αντί να τιμωρήσει με σοβαρό αποκλεισμό τις αλητείες στο γήπεδο της Αλικαρνασσού και τον ξυλοδαρμό οπαδών του Εθνικού που κόστισαν την ζωή ενός Πειραιώτη φιλάθλου, με αόρατες κινήσεις τούς έφερε στον αφρό της επιτυχίας.
Ίσως αναρωτηθείτε γιατί ασχολούμαι για δεύτερη φορά με αυτό το θλιβερό θέμα. Το κάνω μόνο και μόνο για όσους μελλοντικούς παράγοντες θα προσπαθήσουν με τη νέα περίοδο ν’ αλλάξουν τη μοίρα των σωματείων τους. Και η συμβουλή είναι βασικά μία αλλά δοκιμασμένη: Μην εμπιστεύεστε κανέναν. Και να θυμάστε, η μπάλα δεν έχει στα σωθικά της αέρα αλλά μυαλό (καμιά φορά πονηρό, πολύ πονηρό…).

Γιώργος Αρκουλής
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου