Δείχνει σοβαρότητα εφέτος η Μαύρη Θύελλα


Πρώτη Δημοσίευση: 30/10/2018 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/10/2018 11:43
Στου καιρού το ρέμα
 
 
Έκρινα πως έπρεπε να διανύσει τέσσερις-πέντε αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος έως ότου έχω ένα πρώτο δείγμα της φετινής ομάδας της Καλαμάτας, γνωστής και ως «Μαύρη Θύελλα». Μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια –για την ακρίβεια μετά τη θητεία του Σταύρου Παπαδόπουλου- ήταν απλά «Μαύρη», αλλά χωρίς το «Θύελλα». Διέκρινα, λοιπόν, ότι μάλλον αναπάντεχα η ομάδα που ανέδειξε τον Μήτσο Σπεντζόπουλο, τον Άγγελο Σκαφιδά, τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τον Παναγιώτη Μπαχράμη, μπορεί να μη διαθέτει πια αστέρια πρώτου μεγέθους, εντούτοις πορεύεται σοβαρά και με μεγάλη αγωνιστικότητα. Πέντε νίκες σε ισάριθμα παιγνίδια είναι λογαριασμός. Κυρίως, θα προκαλέσει φόβο στους λοιπούς διεκδικητές της πρώτης θέσης, που λογικά θα είναι ο Ασπρόπυργος και μία από τις δύο ομάδες του Νομού Αργολίδας.
Λεπτομέρειες δε διαθέτω, διότι την ομάδα δεν την είδα ως τώρα και μάλλον θα δυσκολευτώ να την απολαύσω, εκτός αν τύχει και βρεθώ την κατάλληλη ημέρα στην Καλαμάτα. Συνεπώς ό,τι γράφεται αφορά στο θεωρητικό μέρος του θέματος. Όμως, το γεγονός ότι μετά το αποτέλεσμα του κυριακάτικου αγώνα, το πινακάκι της βαθμολογίας, που αφορά στα γκολ δείχνει τους μαγικούς αριθμούς 10-0, σημαίνει πως υπάρχει γερή αμυντική περιφρούρηση της εστίας και ικανοποιητική ευστοχία, στο κυνήγι του γκολ και των βαθμών. Υπό όλες αυτές τις προϋποθέσεις, πιστεύω ότι αξίζει οι οπαδοί (που όταν το θελήσουν δεν είναι λίγοι στις εξέδρες) να στηρίξουν εφέτος την γενική προσπάθεια, μολονότι το κίνητρο είναι σχετικά γελοίο και να το εξηγήσω.
Όπως είναι γνωστό (αλλά όχι διαφημισμένο από τον κυβερνητικό υπεύθυνο των σπορ Γιώργο Βασιλειάδη), αυτή τη φορά θα υπάρξει γενναία ανακατάταξη όλων των θεωρούμενων επαγγελματικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο. Με συνέπεια, να την πληρώσουν στην ουσία κυρίως οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Για την ακρίβεια, οι οκτώ που θα τερματίσουν πρώτες στους οκτώ ομίλους, μαζί με τέσσερις από τις οκτώ «δεύτερες», θα συγκροτήσουν την προσεχή περίοδο τη… Γ’ Εθνική!! Οι λοιπές ομάδες θα επιστρέψουν στο χαώδες ερασιτεχνικό τουρνουά που του χρυσώνουν το χάπι με το ψευδώνυμο Δ’ Εθνική!
Από την άλλη, όλα αυτά μικρή σημασία έχουν, αφού δύσκολα βρίσκεις σήμερα στην ελληνική επικράτεια κάποιο σύλλογο που καλλιεργεί σε βάθος και με συνέπεια το ποδόσφαιρο. Κάτι που δε συμβαίνει ούτε στα παραδοσιακά και πλούσια (με υποδομές κ.λπ.) κλαμπ της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Παρακολουθούσα το απόγευμα της Κυριακής την αναμέτρηση Πανιωνίου – Ατρομήτου Περιστερίου (ομάδα που μπήκε στο γήπεδο Νέας Σμύρνης ως πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα!) και μέτρησα δεκάξι μέτριους αλλοδαπούς μαχητές και μόνον δύο-τρεις βγαλμένους από τις Ακαδημίες των δύο σωματείων. Στοιχείο απογοητευτικό, αφού –μη γελιόμαστε- αυτές οι ομάδες δεν πρόκειται να κατακτήσουν τον τίτλο. Το ματς έδειχνε η Nova.
Σχεδόν ταυτόχρονα, το έτερο συνδρομητικό κανάλι πρόσφερε Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το απολαύσω. Πέντε γκολ (έναντι ενός) σημείωσε χωρίς τον Μέσι η σούπερ ομάδα της Καταλονίας ενώπιον 95.000 θεατών, αλλά δε συνεχίζω διότι –ως Έλληνες φίλαθλοι- θα μελαγχολήσουμε!

 
Γιώργος Αρκουλής
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου