Επτά πόλεις μάρνανται


Πρώτη Δημοσίευση: 04/12/2018 08:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/12/2018 08:52
«Επτά πόλεις μάρνανται σοφήν δια ρίζαν Ομήρου, Κύμη, Χίος, Κολοφών, Σμύρνη, Πύλος, Άργος, Αθήνη» , ήτοι στα νεοελληνικά επτά πόλεις λογομαχούν, ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Ανάμεσά τους και η Πύλος. Αλλά ο Πύλιος , σε τούτη την περίπτωση, άντρας –κατά παράφραση της ρήσης-δείχνει να μη μάρναται για το δαχτυλίδι του διαδόχου του κ. Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ξεκινά η διαδικασία της δημοτικής ομάδας, που θα εκλέξει -μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων- το διάδοχο του νυν δημάρχου και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Διεκδικητές είναι η κα Ντίντα και οι κ.κ. Βασιλόπουλος, Μπασακίδης και Μπουζιάνης. Η κα Οικονομάκου της ιδίας δημοτικής ομάδας έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά της, όπως και η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά κα Αλειφέρη. Έξι ομόσταυλοι «γαλαζοαίματοι».
Ο κ. Νίκας φέρεται να κρατά απόσταση και από τους έξι. Ωστόσο, τόσο αυτός που θα προκύψει από τη δημοτική ομάδα ως υποψήφιος δήμαρχος, όσο και οι δύο κυρίες, θα κοντραριστούν με πάθος, καθώς στον έρωτα, τον πόλεμο, αλλά και τις… εκλογές, όλα επιτρέπονται και η δεξαμενή που θα αντλήσουν ψήφους είναι ενός χρώματος. Γαλάζιου.
Τούτο στις επερχόμενες περιφερειακές μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συνοχής στον υποψήφιο, με τις επίσημες ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας, περιφερειάρχη κ. Νίκα, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος είναι μακράν ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι δυνατό να κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον νυν περιφερειάρχη κ. Τατούλη, που είναι έμπειρο πολιτικό ον και θα εκμεταλλευτεί και την παραμικρή ευκαιρία, όσο και απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε.
Ενώ, λοιπόν, δεν είμαστε ακόμη στην αφετηρία, αλλά ούτε καν στην προθέρμανση, οι χολωμένοι από τις διαδικασίες –έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα με δηλώσεις και επιστολές στον Τύπο –μπορούν να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο που είχε δημιουργήσει εδώ και χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας και η μη εμπλοκή του, έμμεσα ή άμεσα, να αποβεί μοιραία για τον ίδιο στην κούρσα προς τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.
Με τούτα και μ’ εκείνα, θεωρώ πως είτε άριστα σχεδιασμένο είναι το όλο πλαίσιο από κάποιον «αόρατο» ορκισμένο εχθρό του κ. Νίκα είτε, αν πρόκειται περί «τυχαίου», τόσο επιτυχημένα στοχευόμενο κατά του δημάρχου Καλαμάτας αποκλείεται να ήταν.

Του Δημήτρη Γιατράκου
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου