Κάλλιο ακρωτηριασμός της πατρίδας παρά των συμφερόντων της ελληνικής ελίτ


Πρώτη Δημοσίευση: 27/11/2019 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/11/2019 12:51
Σε συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, δεξί χέρι του πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge, Θάνος Ντόκος, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και την επίλυση του κυπριακού, τόνισε μεταξύ άλλων: «Όσον αφορά στα ενεργειακά, η “διπλωματία των κανονιοφόρων” δε συμβάλλει στην εύρεση λύσης ούτε αρμόζει ως συμπεριφορά σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Θεωρώ, παρόλα αυτά, ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης σε θέματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, καθώς στο τραπέζι παραμένει και η ελληνοκυπριακή δέσμευση για δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο».
Οι δηλώσεις του κ. Ντόκου έπονται εκείνων του κ. Κοτζιά «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» και εκείνων του κ. Κατρούγκαλου, ότι «η Τουρκία έχει χιλιόμετρα ακτής στη Μεσόγειο και έχει ενεργειακά δικαιώματα»,  αλλά και του άρθρου του κ. Σημίτη το καλοκαίρι στην «Καθημερινή» που είχε  προτείνει να διαπραγματευτούμε συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας στο όνομα της «ειρήνης» βρίσκοντας λύσεις «όχι ευχάριστες»,  προϊδεάζουν πως το ζήτημα σχεδόν έχει κλείσει υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.
Στη συνέχεια η Τουρκία, ναυπηγώντας τα τελευταία χρόνια 40 πλοία παντός τύπου μέχρι και μικρό αεροπλανοφόρο , έχει ως στόχο, με μαθηματική ακρίβεια, το Καστελόριζο, στο οποίο οι γείτονες δεν αναγνωρίζουν υφαλοκρηπίδα, όπως και την Κρήτη, αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά.
Η Τουρκία, όχι ο Ερντογάν, είναι συνεπέστατη σ’ αυτά που λέει και πράττει, αφού έχει την τύχη να είναι και το καλύτερο γεωπολιτικό οικόπεδο στον κόσμο. Αλλιώς οι Αμερικανοί θα της είχαν κόψει τον κ…ο μετά την αγορά των S-400 από τη Ρωσία. Έτσι θα βάλουν χέρι και στην ελληνική επικράτεια.
Το ζήτημα , ωστόσο, δεν έχει να κάνει με την Τουρκία, αλλά με την Ελλάδα, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει αγοράσει βίδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με αποτέλεσμα να υπάρχει ολική ανατροπή των ισορροπιών, ενώ η Τουρκία παράγει ήδη το 70% των εξοπλιστικών αναγκών της, κάνοντας μάλιστα και εξαγωγές.
Πέραν τούτου, το αξιοπερίεργο ως ύποπτο είναι ότι στα ελληνικά ΜΜΕ καχεκτικές είναι οι αναφορές για την πορεία των ελληνοτουρκικών, που αποτελούν υπαρξιακό λόγο για τη χώρα μας. Μόνο «τσόντα» σε κάποιες πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές μιλούν Έλληνες αναλυτές και κάποια ραδιόφωνα ή sites ασχολούνται με το θέμα, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ συντάσσονται με τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας τους και επικοινωνούν την εξωτερική τους πολιτική με το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».
Εκείνο που, λοιπόν, συμπεραίνεται είναι πως το πολιτικό ελληνικό σύστημα εξουσίας, αλλά και η επιχειρηματική μας ελίτ, που διαφεντεύει τα ΜΜΕ, ποιούν την νήσσαν, επειδή όχι μόνο  δε θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα τους σε περίπτωση πολεμικής αντιπαράθεσης  αλλά με την αναίμακτη  μοιρασιά θέλουν να διευρύνουν τα κέρδη τους. Προτιμούν τον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας από τον ακρωτηριασμό των συμφερόντων τους. Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, όπως θα έλεγε και ο Βάρναλης.
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου