Νικήτρια η «συμμαχία» Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο


Πρώτη Δημοσίευση: 04/06/2019 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/06/2019 13:34
Λοιπόν, λοιπόν, λοιπόν. Δε νίκησε ο κ. Νίκας στην Πελοπόννησο, αλλά η Νέα Δημοκρατία. Συγκυριακά ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας και επερχόμενος περιφερειάρχης έπεσε πάνω στο peak του κόμματος, που έρχεται με φόρα στην εξουσία και κατέκαψε τον ΣΥΡΙΖΑ «σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά», όπως λέει κι ένας στίχος του τραγουδιού «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» που μας μάθαιναν στο Δημοτικό.
Θεωρώ πως είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε σύμπας ο κεντρικός μηχανισμός ενός κόμματος εξουσίας για να βοηθήσει έναν αυτοδιοικητικό. Τα credits, λοιπόν, που λένε, πιστώνονται στη Νέα Δημοκρατία, που ήθελε να βαφτεί όλη η Ελλάδα μπλε για λόγους ουσίας, αλλά και συμβολισμού, εν όψει των εθνικών της 7ης Ιουλίου.
Στη νίκη του κ. Νίκα συνωμότησε-εκτός εισαγωγικών- και το κυβερνών κόμμα, το οποίο δεν ενδιαφέρθηκε να υπάρχει κι ένα ουδέτερο χρώμα στο χάρτη της ηπειρωτικής Ελλάδας, έτσι για να σπάζει η μονοχρωμία, αλλά κυρίως για την ουσία και το συμβολισμό.
Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε συντεταγμένα Τατούλη. Αυτό έγκειται στις παιδικές αρρώστιες που κουβαλάει από την εποχή που ήταν το κόμμα του 4%. Αν εκείνος ο πυρήνας δεν καταλάβει πού πατάει και πού πηγαίνει, στις 7 Ιουλίου μπορεί να φάει και τη χαριστική βολή.
Επιπροσθέτως, πολλά μπροστινά αυτοδιοικητικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μήδισαν με το βλέμμα στο μέλλον, για να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη μείνουν χωρίς δουλειά την επόμενη μέρα, τώρα που τα «κόζια» άλλαξαν. Ωστόσο, τούτο μέλλει να αποδειχτεί στις ταινίες που θα προβληθούν προσεχώς.
Με την τωρινή αλλά και τη μέλλουσα κυβέρνηση, λοιπόν, στο πλευρό του δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει ο κ. Νίκας. Ειδικά μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, οπότε μπορεί να ήρθε δεύτερος, αλλά η απόσταση από τον κ. Τατούλη ήταν απειροελάχιστη.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθούν τα προσωπικά που είχε ανοίξει ο κ. Τατούλης τα χρόνια της διοίκησής του, το ύφος κάποιων στενών συνεργατών του και η αλαζονεία από την πλευρά του, προ των εκλογών, καθώς κύκλοι του μιλούσαν για περίπατο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχαν αποκωδικοποιήσει σωστά τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες στο σύνολό τους έδειχναν σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και τον «αέρα» που θα έδιναν στο Μανιάτη, εξ Ιλλυρίας, υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Με τούτα και μ’ εκείνα, λοιπόν, ο ίδιος ο κ. Νίκας δε χρειάστηκε να κάνει και πολλά για να επικρατήσει. Όπως πολύ εύστοχα μου έλεγε κι ένας συνάδελφος, στην πολιτική σταδιοδρομία του κ. Νίκα γεννούν και τα κοκόρια.
Εν κατακλείδι, ως Μεσσήνιος, θα του ευχηθώ καλή επιτυχία για το καλό της Πελοποννήσου, αλλά ταυτόχρονα θα του υπενθυμίσω, όχι μόνο να μην ξεχάσει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να κατέβει ως υποψήφιος, αλλά βγήκαν και μπροστά την τελευταία εβδομάδα πόρτα πόρτα, παρά το τεράστιο ανάστημά τους και το ακατάσχετο υβρεολόγιο που τους «έχωνε». Επίσης, ως Χριστιανός και Ορθόδοξος να κάνει και κάνα σταυρό για την υγεία τους.
 
Του Δημήτρη Γιατράκου

Υ.Γ. Με τούτα και μ’ εκείνα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν τον παίρνει να συμπεριφερθεί αλαζονικά όπως στο Δήμο Καλαμάτας, γιατί, πλην των άλλων, καιροφυλακτεί και η απλή αναλογική…
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου