Ο κ. Νίκας, ο Μακιαβέλι και η Ζωοδόχος Πηγή


Πρώτη Δημοσίευση: 03/05/2019 09:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/05/2019 09:36
Οι σχέσεις του κ. Νίκα με τον κ. Σαμαρά, από την πλευρά του κ. Νίκα, δεν ήταν ποτέ καλές. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Το καλοκαίρι, ωστόσο, ο κ. Νίκας, όταν θέλησε να διεκδικήσει την Περιφέρεια, έριξε γέφυρες και οι σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό, έστω για τα μάτια του κόσμου, αλλά και του κ. Μητσοτάκη, «αποκαταστάθηκαν». Φωτογραφήθηκαν, μάλιστα, δημόσια δύο φορές, εκ των οποίων η δεύτερη τη Μεγάλη Εβδομάδα, για να σταλεί μήνυμα σύμπνοιας και συσπείρωσης προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών.
Εν προκειμένω, φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο ο Μακιαβελισμός του δημάρχου Καλαμάτας. Για να πετύχει το στόχο του συμμάχησε με το «διάβολο».
Ωστόσο, παρά το επίτευγμα της κατά συνθήκη συμφιλίωσης, που του έδωσε πόντους, η έπαρση και η αλαζονεία, αλλά κυρίως η κουταμάρα του κ. Νίκα, τον οδήγησαν να δηλώσει μετά τον τραγικό χαμό του Κώστα Θεοδωρακάκη ότι ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα δε θα σταματήσει, γιατί είναι στο DNA των Μεσσηνίων. Από τη δήλωση αυτή ξεσηκώθηκε πανελλήνιος κουρνιαχτός, που ανάγκασε ακόμη και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να τη χαρακτηρίσει μεν ως άστοχη, αλλά ταυτόχρονα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να τον στηρίζει. Άλλωστε, είναι πολύ αργά για να βρει νέο υποψήφιο 23 ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.
Μπροστά σ’ όλον αυτό το χαμό ο φανατικός οπαδός του Μακιαβέλι κ. Νίκας, εκών άκων, οδηγήθηκε χθες να δηλώσει στο One Channel ότι «μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεδωρακάκη το έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δε θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις ο κ. Νίκας άλλαξε γνώμη. Επειδή σήμερα είναι και η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής και συμπίπτει με τη δήλωσή του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, που είναι και ευλαβής χριστιανός, μπορεί να ελπίζει στο θαύμα της εκλογής του.

Του Δημήτρη Γιατράκου
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου