Ρε, μήπως είμαι ακροδεξιός;


Πρώτη Δημοσίευση: 20/11/2016 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/11/2016 09:04
Ο Μανώλης Γλέζος στην Κατοχή, μαζί με τον Σάντα, κατέβασαν από την Ακρόπολη τη σβάστικα, σύμβολο της γερμανικής κυριαρχίας. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, που δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς παρακρατικούς, είχε προτεταμένο πανό, όπου αναγραφόταν η λέξη ΕΛΛΑΣ.
Χιλιάδες ακόμη Έλληνες στο Αλβανικό μέτωπο, στο Ρούπελ και σε όλη την Ιστορία από ίδρυσης του ελληνικού κράτους, με την ελληνική σημαία στα χέρια έπεσαν ή νίκησαν.
Τη σημαία που συμβολίζει τους αγώνες των Ελλήνων για την πατρίδα και την ελευθερία την είχαν κατανοήσει οι άνθρωποι - σύμβολα της Αριστεράς.
Για να μη γράφω, λοιπόν, τα απολύτως αυτονόητα ως έκθεση ιδεών μαθητή Γυμνασίου και νιώθω γελοίος, αφορμή του σημερινού σημειώματος είναι η τοποθέτηση ενός δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», ονόματι Πετρόπουλου, ο οποίος στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon χαρακτήρισε τις ελληνικές σημαίες που έκαιγαν –με συγκεκριμένο συμβολισμό -τα παιδιά των Εξαρχείων τούτες τις μέρες στο Πολυτεχνείο και πέριξ αυτού, ως ένα κομμάτι πανί. Μάλιστα… Κι αφού η σημαία μας είναι ένα κομμάτι πανί, γιατί δεν έκαιγαν και τις κουρτίνες της μαμάς τους; Πανιά κι αυτά…
Πανί, λοιπόν, η σημαία μας στην Ακρόπολη, καθώς και εκείνες των πρεσβειών μας ανά τον κόσμο, όπως επίσης στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πανιά οι σημαίες μας που ανεβαίνουν στον ιστό έπειτα από μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, πανιά τα εθνόσημα στις φανέλες των αθλητών μας. Όλα πανιά…
Θα ήθελα να γράψω εδώ ένα χαρακτηρισμό για τον εν λόγω κύριο με δεύτερο συνθετικό τη λέξη –πανο, αλλά σέβομαι την εφημερίδα. Για να το πω, όμως, αλλιώς, γιατί δεν κρατιέμαι, κι ας αποδυναμώσω το κείμενο, πανί, σύμφωνα με την ορολογία της αργκό, είναι ο ίδιος, που με στόχο να υποβαθμίσει τα γεγονότα, χρησιμοποιεί έναν τόσο ευτελή χαρακτηρισμό για τη σημαία μας.
Εκείνο που φοβούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως με τα αλλεπάλληλα αυτογκόλ που δέχεται καθημερινά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, από την κυβέρνηση, από ψηφοφόρους, οπαδούς και φίλους, η πλειονότης των πολιτών του δημοκρατικού τόξου που απορεί, εξίσταται, οργίζεται και ξεσπάει, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το συρφετό ανθρώπων και ιδεοληψιών, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ακροδεξιά, γιατί ακροβατεί σε μια ρητορική ξένη προς αυτήν. 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: 


Προσθήκη νέου σχολίου