Σκοταδισμός


Πρώτη Δημοσίευση: 01/06/2013 00:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/06/2013 00:35

του Δημήτρη Γιατράκου

Διαβάζω ότι γονιός διαμαρτυρήθηκε στο σχολείο ότι δασκάλα της Ε΄ Δημοτικού κάνει ισλαμική προπαγάνδα, γιατί στο μάθημα της Μουσικής αποφάσισε να μάθει στα παιδιά τον «Κεμάλ», το γνωστό τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.
Σαν να μην έφτανε τούτο, η διευθύντρια του σχολείου μπήκε στην τάξη και μάζεψε τις φωτοτυπίες με το τραγούδι. Στη συνέχεια κάλεσε τη δασκάλα στο γραφείο της για να την επιπλήξει, λέγοντας πως «στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα».
Στην πυρά, λοιπόν, γιατί αυτή είναι το πρώτο κομμάτι της ουσίας, δύο πνευματικοί άνθρωποι που προέβαλαν με τις δημιουργίες τους την Ελλάδα στον κόσμο και το έργο τους θα μείνει κτήμα εσαεί στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, στους αιώνες των αιώνων.
Χατζηδάκις, Ελύτης, Θεοδωράκης, Γκάτσος και κάποιοι ακόμη ομότεχνοί τους είναι οι κλασσικοί Νεοέλληνες, οι οποίοι κάνουν εμμέσως πλην σαφώς ισλαμική προπαγάνδα. Αυτοί οι τεράστιοι Έλληνες, που όμοιούς τους στα χρόνια που θα ζήσουμε δε θα ματαδούμε, κατηγορούνται από ανθρώπους που γνωρίζουν, υποτίθεται, πέντε γράμματα ως εθνικοί μειοδότες.
Δυστυχώς, η Ελλάδα ζει έναν πνευματικό μεσαίωνα, χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Έχουμε τονίσει πως της οικονομικής κρίσης προηγήθηκε, και εξακολουθεί να υπάρχει, πλήρης έκπτωση αξιών, αρχών και παιδείας, που μας οδήγησαν σε αυτήν. Απ’ όταν έσκασε βγήκαν στον αφρό όλα τα σκατά. Η διευθύντρια φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιον ιδεολογικοπολιτικό χώρο ανήκει. Στο χώρο εκείνο που διέπεται από φανατισμό και οι οπαδοί του δε διστάζουν να ξυλοφορτώνουν, να βασανίζουν λαθρομετανάστες και οι βουλευτές του να κουμπουροφέρνουν στη Βουλή. Την ίδια στιγμή τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δεν ομονοούν και κάνουν κι από μια πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για τους δικούς τους πολιτικούς-ψηφοθηρικούς λόγους το καθένα.
Καληνύχτα, Ελλάδα. Δε θα αλλάξεις ποτέ.
 
Δυστυχώς, η Ελλάδα ζει έναν πνευματικό μεσαίωνα. Έχουμε τονίσει πως της οικονομικής κρίσης προηγήθηκε, και εξακολουθεί να υπάρχει, πλήρης έκπτωση αξιών, αρχών και παιδείας, που μας οδήγησαν σε αυτήν
Ετικέτες Στηλών: 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.