Στον έρωτα, τον πόλεμο και την… πολιτική επιτρέπονται όλα


Πρώτη Δημοσίευση: 19/07/2019 07:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/07/2019 07:40
Η πολιτική χρειάζεται τίμιους, ικανούς και γνώστες για να φέρει σε πέρας το δύσκολο και απαιτητικό έργο της. Σ’ αυτή τη χορεία ανθρώπων θεωρώ πως ανήκουν και ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, που επιλέχτηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως γενικοί γραμματείς Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης.
Το περίεργο της ιστορίας είναι πως ο πρώτος έχει ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως βουλευτής του Ποταμιού, και ανήκει στους προδότες, όπως αποκαλούσε τότε η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή εκείνους που την ψήφισαν, αλλά και οι ψηφοφόροι των εν λόγω κομμάτων.
Τον κύριο Τσουβάλα, που ανέλαβε γ. γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ήταν αρχηγός της Αστυνομίας κατά την εθνική τραγωδία πέρυσι στο Μάτι, είχε κατηγορήσει ονομαστικά ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ως ανίκανο και φταίχτη για τις σκηνές από την κόλαση του Δάντη που συνέβησαν και παρακολουθήσαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός με το καλημέρα της θητείας του συμπεριέλαβε σε δύο θέσεις-κλειδιά έναν προδότη κι έναν ανίκανο, που, ως δια μαγείας, έγιναν πατριώτης ο πρώτος και ικανός ο δεύτερος, επειδή δέχθηκαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα της Νέας Δημοκρατίας που τους οδήγησε σε κυβερνητικές θέσεις.
Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι- κατά την προσωπική μου εκτίμηση - εδώ. Εκείνο που καταλαβαίνω είναι πως ο κ. Μητσοτάκης και σύμπασα η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησαν στρατηγικά το Σκοπιανό, αλλά και την τραγωδία στο Μάτι, ως πολιορκητικούς κριούς της προεκλογικής τους εκστρατείας για να αλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε από την άλλη μια απίστευτη σούμα λαθών, ώστε να αναρριχηθούν στην εξουσία, όπερ και εγένετο.
Επένδυσαν, μ’ άλλα λόγια, στο πατριωτικό συναίσθημα ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού όσον αφορά στο Σκοπιανό, αλλά και στο θυμικό του όσον αφορά στο Μάτι, με διακύβευμα την εξουσία. Διαδηλώσεις, εκπομπές, καταγγελίες, τηλεοπτικά δικαστήρια για την εξουσία και ΜΟΝΟ. Τα αναφέρω, γιατί, όπως επί ΣΥΡΙΖΑ το ΟΧΙ αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ΝΑΙ, έτσι και η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος προχθές του κ. Μαυρωτά, δήλωσε πως, όχι μόνο δε θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα κινηθεί για περισσότερα οφέλη… Οπότε στη γνωστή παλιά ρήση που έλεγε ότι στον έρωτα και τον πόλεμο όλα επιτρέπονται, πρέπει να προστεθεί και η πολιτική.

Του Δημήτρη Γιατράκου 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου