Το δίλημμα των Αλέξηδων


Πρώτη Δημοσίευση: 31/05/2019 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2019 11:23
Έρκος οδόντων
 
Ένα από τα δυνατά χαρτιά του Αλέξη Τσίπρα εν όψει των εθνικών εκλογών ακούει στο όνομα Αλέξης Χαρίτσης. Ο τελευταίος έφερε σε πέρας το διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, αλλά και διαχειρίστηκε άριστα ως υπουργός Εσωτερικών τη διεξαγωγή των τετραπλών εκλογών της περασμένης Κυριακής, όπως πιστεύουμε ότι θα συμβεί και στις επαναληπτικές της δεύτερης Κυριακής, αλλά και εκείνες των εθνικών εκλογών.
Κατά την προσωπική μας εκτίμηση, βαθμολογείται με άριστα, όχι μόνο πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, αλλά και σ’ άλλα ιδιαιτέρως σημαντικά που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και το πόσο βοήθησε το Δήμο Καλαμάτας με χρηματοδοτήσεις, όπως και τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας, για την αποκατάσταση ή κατασκευή σημαντικών έργων.
Τώρα, με τις εθνικές εκλογές ante portas, υπάρχει ένα δίλημμα, τόσο για τον ίδιο όσο και για το Μέγαρο Μαξίμου. Κι αυτό είναι πού θα κατέβει ως υποψήφιος. Επί μήνες διακινείται μια φιλολογία, που άλλοτε τον θέλει να είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και άλλοτε στη Μεσσηνία. Το ζήτημα που προκύπτει- με δεδομένη τη διάσπαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας που εκφράστηκε και στις δημοτικές εκλογές της Καλαμάτας, αλλά και τη σάρωση που έκανε στο νομό η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές- είναι αν θα πρέπει να γίνει «Ιφιγένεια» ένας άφθαρτος, φέρελπις και δυναμικός πολιτικός, που έχει και πικρή εμπειρία από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη Μεσσηνία.
Αν και, όπως μαθαίνουμε, το Σάββατο θα έλθει στη Μεσσηνία ένα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει για τις εθνικές εκλογές με την εδώ Νομαρχιακή Επιτροπή, την τελευταία λέξη για την κάθοδο ή όχι του Αλέξη Χαρίτση στη Μεσσηνία θα πρέπει να έχει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Δημήτρης Γιατράκος
 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου