Το κρυφτό για τα σκουπίδια, οι «λαϊκοί χωροφύλακες» και οι δαπάνες του Επιμελητηρίου


Πρώτη Δημοσίευση: 21/10/2013 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/10/2013 10:57

«Εγώ δεν κρύβομαι» είδαμε στις τηλεοπτικές οθόνες να λέει με δηκτικότητα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου και την πρόταση για δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας.
Το ίδιο είπε -στην αρκαδική ντοπιολαλιά όμως- και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης: «Εγώ δεν κρύβουμαι».
Κάποιοι πιστεύουν ότι ο δήμαρχος εννοούσε ότι εκείνος που κρύβεται είναι ο περιφερειάρχης, που έκανε μέρες να δημοσιοποιήσει το πού προτείνει η ανάδοχος εταιρεία Τέρνα να κατασκευαστούν οι μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Πάντως, όλοι είδαν στα κανάλια και τις εφημερίδες ότι ο Πέτρος Τατούλης πήγε στην Καλλιρρόη και μίλησε στους εξαγριωμένους κατοίκους. Αντίθετα, ο Παναγιώτης Νίκας δεν πήγε ποτέ στους «λαϊκούς χωροφύλακες», όπως τους είχε αποκαλέσει, της Μαραθόλακκας, όταν είχαν ξεσηκωθεί για να κλείσει ο σκουπιδότοπος. Δε λέμε ότι κρυβόταν ο δήμαρχος τότε στο γραφείο του, απλά χειρίστηκε το θέμα με τακτική διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιεί ο συνάδελφός του Πέτρος Τατούλης…
Πάντως, μπορεί να του έβγαινε σε καλό του περιφερειάρχη να αντιγράψει λίγο την τακτική του δημάρχου Καλαμάτας. Για θυμηθείτε την αξέχαστη αναφορά του Παναγιώτη Νίκα, «ας φτάσουν τα σκουπίδια μέχρι τον πρώτο όροφο των πολυκατοικιών». Για φέρτε στη μνήμη σας τις κατηγορηματικές δηλώσεις ότι «δεν πρόκειται ποτέ να πάω στο σκουπιδοεργολάβο, όσο και αν με πιέζουν». Για σκεφθείτε ότι τη μία κατηγορούνταν οι δικαστές για το κλείσιμο της Μαραθόλακκας, την άλλη οι αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ, μετά το κράτος. Για αναλογιστείτε με πόσες εταιρείες έχει συνεργαστεί ο Δήμος για την επεξεργασία των σκουπιδιών με σύγχρονους και οικολογικούς τρόπους, που όμως δεν απέδωσαν. Με όλα αυτά που έχουν συμβεί, πώς να μην έχει δίκιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, όταν λέει «εγώ δεν κρύβομαι»...
Εκείνοι, πάντως, που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν κρύβονται ή όχι είναι οι αυτοδιοικητικοί του Δήμου Οιχαλίας, για την ακρίβεια ο ίδιος ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης αλλά και κάποιοι άλλοι που φέρονται ότι ενδιαφέρονται να κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Δε δείχνουν ιδιαίτερα δυναμικοί. Δε χρειάζεται, βέβαια, να πάνε και να πλακωθούν με τον περιφερειάρχη ή με την Τέρνα, αλλά παραείναι ήρεμοι. Η ψυχραιμία τους είναι μέχρι παρεξηγήσεως μεγάλη. Θα έλεγε κανείς ότι κάποιοι από αυτούς ενδιαφέρονται περισσότερο να κρατήσουν σε καλό επίπεδο τη σχέση τους με τον περιφερειάρχη παρά να υπερασπιστούν με τον επιβαλλόμενο δυναμισμό τον αγώνα των κατοίκων που εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν.
 
ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Επιμελητήριο υπάρχει στη Μεσσηνία. Λειτουργεί; Πάντως, αν κάνει κανείς μια «βόλτα» στη «Διαύγεια» του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα παραξενευτεί ιδιαίτερα. Θα δει ότι το 2013 έχουν γίνει όλες και όλες δύο αναρτήσεις. Η μία στις 11 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στις 17 Σεπτεμβρίου. Και οι δύο αφορούν στην προκήρυξη κάποιου πρόχειρου διαγωνισμού. Πέραν αυτών των αναρτήσεων τίποτα περισσότερο!
Οι επόμενες αναρτήσεις είναι του 2012 και αφορούν εγκρίσεις δαπανών που έγιναν επί προεδρίας Δημήτρη Αδαμόπουλου ή με προεδρεύοντα τον Τάσο Μαρκόπουλο.
Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς: Όλο το 2013 το Επιμελητήριο Μεσσηνίας δεν έχει προβεί σε καμία δαπάνη; Έστω τα τηλέφωνα, το νερό, το ηλεκτρικό, το ταχυδρομείο, πώς πληρώνονται, αφού δεν έχουν αναρτηθεί οι σχετικές δαπάνες στη «Διαύγεια»; Τι να συμβαίνει, άραγε, στο πολύπαθο, την τελευταία περίοδο, Επιμελητήριο Μεσσηνίας;
 
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ
Τέλος καλό, αλλά… όχι όλα καλά, σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τις συμβασιούχους νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας.
Έναν ολόκληρο μήνα χρειάστηκε ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Ιωάννης Αδαμόπουλος, για να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε ο Καραμαχίλης.
Θυμίζουμε: Στις 31/8/2013 έληξε η σύμβαση των οκτώ συμβασιούχων νηπιαγωγών και βρεφονηπιοκόμων και στις 2/9/2103 το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα αποφάσισε, με εισήγηση του Ιωάννη Αδαμόπουλου, την παράταση των συμβάσεων από 1/9/2013.
Ο Καραμαχίλης αναρωτήθηκε πριν από ένα μήνα και βάλε, εάν η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα είναι νόμιμη, δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών για την παράταση των συμβάσεων.
Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, οι υπόλοιποι Δήμοι δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις του αντίστοιχου προσωπικού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει προβληματικά η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Βγαίνει, ωστόσο, προχθές ο πρόεδρος κ. Αδαμόπουλος και μιλάει για αυθαίρετες και κακόβουλες αναφορές του Καραμαχίλη! Αυθαίρετο είναι αυτό που έκανε εκείνος, ότι δηλαδή παρέτεινε τις συμβάσεις χωρίς να του έχει δώσει τέτοια έγγραφη άδεια το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος σημειώνει, το έγγραφο του υπουργείου που επιτρέπει την ανανέωση των συμβάσεων εκδόθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013. Εκείνος, όμως, είχε παρατείνει τις συμβάσεις, αυθαίρετα, από την 1η Σεπτεμβρίου. Τι είναι, λοιπόν, αυθαίρετο, τα ερωτήματα που έθεσε ο Καραμαχίλης ή αυτό που έκανε ο πρόεδρος του Φορέα;
Ενδεχομένως θα πουν κάποιοι ότι γίνεται φασαρία για ένα τυπικό θέμα. Δεν είναι όμως τυπικό, γιατί εάν συνέβαινε κάτι το απευκταίο κατά το διάστημα από την 1η μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου, ποιος θα είχε την ευθύνη; Ρωτάμε όχι με κακόβουλη διάθεση, αλλά από ενδιαφέρον και ευαισθησία, κε Αδαμόπουλε…
Καραμαχίλης
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου