Είναι στο DNA μας…


Πρώτη Δημοσίευση: 07/05/2019 21:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/05/2019 21:21
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Δευτέρα του Πάσχα η Καλαμάτα και όχι μόνο "καλύπτεται" από το "έθιμο" των κροτίδων, των βεγγαλικών, των βαρελότων, γιατί χάνονται δάχτυλα, χέρια, άνθρωποι, ψυχές από ορισμένους (σ.σ. που αποτελούν την πλειοψηφία της κοινωνίας μας), διαβάστε και την παρακάτω είδηση. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με όλα τα παραπάνω δρώμενα. Και ναι, είναι στο DNA μας, ορισμένοι να ρέπουν προς τη βαρβαρότητα. 
Ανατριχιαστικό θέαμα, διαβάζουμε, στην Κρήτη, καθώς ασυνείδητοι σούβλισαν στην κυριολεξία ένα μικρό γατάκι και το παράτησαν στο δρόμο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα ένας νεαρός Ηρακλειώτης μπήκε στο κτηνιατρείο του Γιώργου Πιπεράκη, κρατώντας στο χέρι του ένα μικροσκοπικό γατάκι που είχε στην κοιλιά του περασμένο ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Ο άνδρας το είχε βρει πεταμένο στο δρόμο και έσπευσε στο κτηνιατρείο όπου του αφαιρέθηκε το ξύλο. 
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο σοκαριστικό», δήλωσε στην εφημερίδα ο κτηνίατρος. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν ένα αποκρουστικό θέαμα. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και όμως υπάρχει». 
Το ζευγάρι που έζησε από την πρώτη στιγμή τις αγωνιώδεις προσπάθειες του γατιού, που δεν έχει ηλικία πάνω από 1,5 μήνα, να επιβιώσει, αποφάσισε να το υιοθετήσει. Ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης και η σύζυγός του Αθηνά, οι οποίοι έχουν 5 παιδιά, ένα σκυλί και 12 κουταβάκια, υιοθέτησαν και το άτυχο γατάκι και το ονόμασαν Λίλιαν. Αυτά.  
Όπως είχε δηλώσει και ο Χρόνης Μίσσιος κάποτε, "«για πρώτη φορά, ζω σε μια κοινωνία, η οποία δείχνει να 'χει πάθει εγκεφαλικό! Δεν αντιδρά με τίποτα!». 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου