Θάρρος :: Άρθρα
Με Το "Θάρρος" Της Γνώμης
Α.
Ο Δρόμος είχε πάντα τη δική του ιστορία…
Όλοι έχουν σιγοψιθυρίσει, με την υπέροχη μελοποίηση από το Μάνο Λοΐζο, τους στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου «Ο δρόμος». Εκείνος ο δρόμος που είχε τη δική του ιστορία.
Και ήρθε φέτος, για 10η χρονιά, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας-που λόγω των φονικών πυρκαγιών στην Αττική μεταβλήθηκε σε Φεστιβάλ Αλληλεγγύης για τα θύματα-να ταράξει τα νερά... Διαβάστε περισσότερα...
Ο «μάγος» με το… δώρο!
Mε το «Θάρρος» της γνώμης
 
«Την παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί για να ισχύουν την 1η Ιανουαρίου 2019 θα λάβει ως δώρο η ελληνική κυβέρνηση εάν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων», έγραφαν χθες «Τα Νέα», επικαλούμενα έγκυρες ευρωπαϊκές πηγές.
... Διαβάστε περισσότερα...
Ω τι κόσμος…
Mε το «Θάρρος»
της γνώμης
 
 
Όλες οι αεροπορικές εταιρείες-τα αεροσκάφη των οποίων περνούν από τον εναέριο χώρο της Συρίας-έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές. Ο λόγος, όπως όλοι βέβαια γνωρίζουμε, είναι η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή και ο φόβος... Διαβάστε περισσότερα...
Οι καλοί λογαριασμοί & το στρατόπεδο
«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», έλεγε μια παροιμία. Διότι όντως, η ουσιαστική σχέση, όπως αυτή της φιλίας, βασίζεται κυρίαρχα στην ειλικρίνεια.
Επίσης, άποψη για ένα θέμα μπορεί να έχει όποιος γνωρίζει όλα ή τα περισσότερα πραγματικά περιστατικά.  Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλη  πιθανότητα να λαθέψει.
Με βάση αυτές τις... Διαβάστε περισσότερα...
Σύγχρονοι δωρητές & αρχαίοι χορηγοί…
Με τις δωρεές τριών Iδρυμάτων, των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Σταύρου Νιάρχου, κατέστη δυνατή η αγορά και λειτουργία στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Την Παρασκευή έγιναν τα εγκαίνια, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος και τίμησε τους δωρητές.
Κλείνοντας την ομιλία της η κα... Διαβάστε περισσότερα...
Ευέλικτο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών
Θα σταθώ σε δύο σημεία των προτάσεων για Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας, των τεχνικών φορέων της πόλης, αφού επισημάνω ότι θεωρώ πολύ σημαντική την παρέμβασή τους ως καθ’ ύλην αρμόδιοι.
Το ένα σημείο είναι η συχνή αναφορά σε ευέλικτα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Τόσο με τις πεζοδρομήσεις όσο και με τις διαπλατύνσεις των... Διαβάστε περισσότερα...
Όλα είναι σχετικά…
Όχι δεν είναι η παιδική ηλικία, ούτε καν η περίοδος των 20-30 ετών, που θεωρείται η «χρυσή εποχή» της νεότητας. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, όσοι είναι άνω των 50 ετών είναι πιο χαρούμενοι και πιο ξέγνοιαστοι από ποτέ.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα Independent, όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένοι, αλλά δίνουν ώθηση στην οικονομία, καθώς ξεκινούν νέα χόμπι... Διαβάστε περισσότερα...
«Αποδημητικά πουλιά» αντί μετανάστες…
Μ’ αρέσει, βρε παιδί μου, ότι εμείς οι Έλληνες διαφέρουμε στα πάντα από τους υπόλοιπους λαούς αυτού του πλανήτη.
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι που μετακινούνται σε μια χώρα της οποίας δεν έχουν την ιθαγένεια, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί, ιδιαίτερα ως μόνιμοι κάτοικοι ή μελλοντικοί πολίτες της.
Αντίθετα, πρόσφυγας ονομάζεται κάθε άνθρωπος... Διαβάστε περισσότερα...
Η κόντρα αρχαιολόγων με το «Διάζωμα»
«Η εμπλοκή στο πολυεπίπεδο αρχαιολογικό έργο φορέων ή προσώπων με στόχο την υποκατάσταση του δημόσιου φορέα προστασίας, ανάδειξης και προβολής των μνημείων ή την οικειοποίηση του έργου του για προσωπικούς, πολιτικούς ή οικονομικούς λόγους, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους», ήταν η κατάληξη της καταγγελίας της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Ελλήνων... Διαβάστε περισσότερα...
Πώς σου αλλάζουν τα… φώτα
Δίνεις πεντακόσια εβδομήντα (570) ευρώ, λαμβάνεις ρέστα ένα (1) ευρώ, το πετάς στο πορτοφόλι για να πορευτείς το υπόλοιπο της μέρας, της εβδομάδας ή, άραγε, του μήνα και… καθάρισες.
Κάπως έτσι ξεμπλέκεις με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό 3μήνου του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ.
Μετά αρχίζεις και κάνεις σκέψεις άκρως ρομαντικές…
Άραγε, με... Διαβάστε περισσότερα...