Ευέλικτο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών


Πρώτη Δημοσίευση: 10/04/2017 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/04/2017 19:30
Θα σταθώ σε δύο σημεία των προτάσεων για Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας, των τεχνικών φορέων της πόλης, αφού επισημάνω ότι θεωρώ πολύ σημαντική την παρέμβασή τους ως καθ’ ύλην αρμόδιοι.
Το ένα σημείο είναι η συχνή αναφορά σε ευέλικτα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Τόσο με τις πεζοδρομήσεις όσο και με τις διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων, που και για τα δύο μέτρα η άποψή μου είναι θετική, οι δρόμοι, ειδικά στην Αριστομένους αλλά και στη Ναυαρίνου, είναι αρκετά στενοί για την κίνηση που έχουν.
Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να κυκλοφορούν αυτά τα θηρία – λεωφορεία με ελάχιστους επιβάτες.
Θα πρέπει τάχιστα να αντικατασταθούν με μικρά καινούργια ευέλικτα λεωφορεία, όπου όταν χρειάζεται η συγκοινωνία θα είναι πολύ πιο συχνή.
Και επειδή, βέβαια, μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο έξοδο, ας ψάξουν να βρουν ευρωπαϊκά προγράμματα που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, με ένα χαμηλού κόστους εισιτήριο τόσο προς το κέντρο όσο και προς την Περιφέρεια. Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε αρκετές – σχετικά μικρές – ευρωπαϊκές πόλεις, με μεγάλη επιτυχία.
Όπως μάθαμε να χρησιμοποιούμε τα πόδια μας για τις μετακινήσεις μας, όπου οι πεζόδρομοι βοήθησαν αρκετά.
Όπως συνηθίσαμε τις μετακινήσεις μας με ποδήλατο, όπου ο ποδηλατόδρομος επίσης βοήθησε.
Έτσι, θα πρέπει να συνηθίσουμε να χρησιμοποιούμε και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το δεύτερο σημείο των προτάσεων στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι αυτό του άξονα του Ι.Ν. της Υπαπαντής, και αφορά στην ανάδειξη των αρχαίων ευρημάτων με ανασκαφική διαδικασία, έστω και σε μικρή αποκάλυψή τους.
Τα τείχη των Αρχαίων Φαρών, στον περίγυρο της πλατείας στον Ι.Ν. Υπαπαντής, πρέπει κάποια στιγμή να αποκαλυφθούν. Επειδή δε, βρίσκονται κάτω από το έδαφος, δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην προσβασιμότητα.
Είναι σημαντικό η ιστορία μας να μη θάβεται.
Α.Α.
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου